Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 21 és 20 éves fiaim vannak,...

21 és 20 éves fiaim vannak, Én 43 éves nő vagyok. Most babát várunk a párommal. Szerintetek a két nagy fiam mennyire fog foglalkozni kistestvérükkel?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 22. 17:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
83%

"a két nagy fiam mennyire fog foglalkozni kistestvérükkel"

Őszintén semennyire se 20 és 21 azok már felönt emberek 20 év az egy hatalmas korkülönbség. Ha azt várod h rájuk lehet tolni a gyereket hát nem. Ők már felnőtt emberek, teljesen másképp gondolkodnak vélhetőleg 3-4 év múlva ki is repülnek. Gondolom szeretnek bulizni barátokkal menni ide oda. Nem fognak pesztrálni egy csecsemőt. Pláne ha még v mit dolgoznak is.

Nagyon sok gondod lesz a generációs ellentétből, pláne mivel most csináltál belőlük tronfoszottakat.

Úgy fogják ezt felfogni h Na megszületett a mama új kedvence de "jó".

Tudom mert az apám és a nagybátyám között is dettó ez volt csak ott 16 évvel.

2014. ápr. 22. 23:19
 32/40 anonim ***** válasza:
83%

29 eves vagyok es van egy 4 eves feltestverem.Amikor valaki megkerdezi,hogy van-e testverem,automatikusa azt valaszolom,hogy 1 hugom van(25 eves) majd hosszabb szunet utan talan eszembe jut hozzatenni,hogy van egy ocsem is.

Szoval egyertelmuen nem gondolok ra testverkent,inkabb unokaoccsnek erzem.En is ferjnel vagyok,van egy fiam is,igy a kisocsem szinte teljesen kimarad az eletembol.Persze ajandekot szoktam neki kuldeni,amennyire tudom tartom a kapcsolatot a csaladommal,de mivel kulfoldon elunk az ocsem is csak annyira ismer,mint az a "neni" aki neha kuld ajandekot,meg akivel skypeon beszelget.

Ha meg veled laknak a fiaid persze ennel azert szorosabb kapcsolatuk lesz,de ok nehany even belul kirepulnek,igy igazi testveri kapcsolat nem hiszem,hogy kialakulna majd koztuk.

2014. ápr. 23. 00:37
 33/40 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok,attol fuggetlenul,hogy nem erzem olyan testveremnek az ocsemet,mint a hugomat termeszetesen mindenben probalom majd segiteni es tamogatni az elete folyaman ha szuksege lesz ram.
2014. ápr. 23. 00:52
 34/40 anonim ***** válasza:
47%
Ne hidd, hogy testvérek lesznek, legfeljebb papíron. Két ilyen korú fiú teljesen más világ, nem fognak otthon babázni, sőt, valószínű, hogy zavarni fogja őket a kisbabával járó minden nyűg, zaj...Ők egymás testvérei lesznek, a kicsi meg gyakorlatilag egykeként fog felnőni.
2014. ápr. 23. 06:41
 35/40 anonim ***** válasza:
71%
#19, nagyon fel vagy dobódva. De attól, hogy saját lelkesedésed és vágyaid iratják veled a hozzászólásod, attól még nem, nem csupa vidám napok fognak következni. Átordított, telibekakált napok is fognak következni. 20 évesen lesz 63 éves az anyja? Az apja meg mégidősebb. Ez csak bennem kelt messzemenően természetellenes érzést? Talán a kérdező nem psszintja össze magában, de ez is szülte a kérdést: ha ők már nem bírják, mennyiben számíthat a legkisebb a bátyjaira - és erről szól igazándiból az egész felvetés. Valahol ő is érzi, hogy kell az a védőháló, nem 100%-ig biztos, hogy kellően erősek lesznek apukával a felnevelés teljes időhosszában. Nem az a jellrmző, hogy évek múlásával meghatványozódik az erő. Még épp felnevelhetnek egy gyereket, de nagyon faramuci.
2014. ápr. 23. 07:38
 36/40 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó, igazad van, és ha ebből a szempontból nézzük: kérdező, ne a fiaid nyakára szülj, meg arra számítva, hogy majd támaszai lesznek a kicsinek, ha ti esetleg nem bírjátok, vagy még rosszabb (nem kötözködésből, de a halálozási rovatban jó ideje két véglet van: az alig 60 - vagy még annyi sem - évesek, meg a tényleg öregek, szóval már csak statisztikailag is nagy annak az esélye, hogy jó, ha egyikőtök felneveli azt a gyereket, és felnevelés alatt nem azt értem, hogy 18 éves koráig valahogy kihúzni, hanem legalább 25 éves korig aktívan részt venni az életében, támogatni, segíteni, hogy elinduljon). A két nagynak akkor már régen családja lesz, a fene tudja hol lesznek, most meg gondolom, azt te is sejted, hogy nem a babázáson fog járni az eszük, vagy egy kis pisi pesztrálásán. Most vannak a fiatalságuk hajnalán, egyetem, fősuli, bulik, csajozás, utána a munka stb. Még akkor is, ha még évekig otthon élnek, nem lesz közöttük szoros kapocs.
2014. ápr. 23. 08:39
 37/40 anonim ***** válasza:
73%
28 éves vagyok, 2 féltestvérem van, egyik 15, másik 16 éves lesz most. Tehát én 12-13 éves voltam, mikor ők megszülettek. Ne várd, hogy kialakul a tipikus testvéri viszony és ezt nem azt jelenti, hogy nem fpgják szeretni meg elutasítják őt, hanem más lesz a viszonyuk mintha csak pár év korkülönbség lenne köztük. Nekem a testvéreim kicsit olyanok mintha az unokahúgom/unokaöcséim lennének én meg mintha valamiféle nagynéni szerűség lennék a szemükben. Foglalkoztam velük, vigyáztam rájuk én is, de ez teljesen más volt mintha együtt nőttünk volna fel. Te se várj mást. Ahogy valaki írta, ha tőlem megkérdezik, van-e testvérem, reflexből azt mondom, hogy nincs, mert gyakorlatilag egyke gyerek voltam. Szüleim elváltak, apám új házasságából született a 2 gyerek, anyukám egyedül nevelt engem tovább, ő nem ment férjhez újra, gyerek sem született. Aztán eszembe jut, ha ja de, végülis van 2 féltestvérem, de ők nem igazi testvérek.
2014. ápr. 23. 12:24
 38/40 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem,kb. sehogy.Mit is tudnának kezdeni egy csecsemővel?Később meg azért nem, mert nekik lesz már gyerekük...

Nem írtad, hogy ez 2. házasság, vagy besikerült baba,vagy miért szülsz ebben a korban?Nem akarok ítélkezni.

Én is voltam úgy, hogy lehet hogy terhes vagyok,de ha az lettem volna,nem tartjuk meg.

Örülünk, hogy nagyok a gyerekek, ismét egymással foglalkozhatunk,újraéljük a fiatalságunkat...

Ebben a korban egy csecsemő, hát, akinek hiányzik a sok átbőgött éjszaka, virrasztás stb....nem csak csupa móka és kacagás a gyereknevelés...

Én fiatal anyuka vagyok, nem a nagyija szeretnék a gyerekeimnek lenni...De te tudod,a te életed...

45éves vagyok amúgy, 24,és 21 éves "gyerekekkel"...

2014. ápr. 24. 08:11
 39/40 anonim válasza:
58%
ha en magunkat 4 testvert nezzuk, lenne most egy uj kistesom en inkabb ocsit szeretnek mert hugom mar van. hat orulni orulnek neki ja. de nem abbol allna a napom hogy egesz nap bujnam, ne ersts ferre egy szoval nem az mondom h nem torodnek vele, de inkabb anyamra hagynam csak o tudja mit kell csinalni :D en meg mennek csavarogni ahogy szoktam. nagyobb korara meg tanitgatnam >.< hat a te fiaid, te ismered oket, te tudod mien a szemelyiseguk. en szerintem furcsanak talalnak h 43 evesen szulsz, de elfogadnak... torodni is torodnenek vele de nem ugy h nap 24 orajaba.
2014. ápr. 29. 11:36
 40/40 anonim válasza:
sok boldogságot és minden jót!
2014. ápr. 29. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!