Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezt ti is rossz néven vennétek?

Ezt ti is rossz néven vennétek?

Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom,egyedül élek,így stabil az anyagi helyzetem. Testvéremék (ő,a párja és a kislányuk) itthon élnek,sajnos jelenleg elég szerényen,mert nővérem elvesztette az állását. Most 2 hónapig itthon vagyok,és úgy gondoltam hogy a kislánynak megveszem azokat,amire szüksége van. pl.ruha,cipő,táska,füzetek,könyv-ilyesmi. Mellette elvittem állatkertbe,cukrászdába,színházba. Szeretne zenét tanulni,így felajánlottam,hogy amíg testvéremék nem tudják,fizetem a képzés árát. Mikor erről beszéltünk durván a torkomnak estek,hogy én ne villogjak a pénzemmel,ne adjak nekik alamizsnát és ne akarjam a gyerek szeretetét megvásárolni. Soha 1 szóval nem utasítottak vissza semmit,elengedték velem,most meg így nekem estek. Én csak segíteni szerettem volna,azt hittem nekik könnyebb lesz kicsit ,ha ilyesmikre nem kell költeniük.Valamint a kislánynak is jót tett az,hogy kimozdult otthonról. Fel sem merült bennem,hogy ezzel megsértem őket.
2014. ápr. 14. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Azt hiszem az nem tetszik nekik, hogy feltablaztal egy kiadast, a zene orakat. Mint mondtad, Te csak addig fizeted, mig ok labra nem allnak.
2014. ápr. 14. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Rosszul esne, megiscsak a testverem, nana hogy segitek, es nem azert, mert magamhoz edesgetem a gyereket.
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

"Soha 1 szóval nem utasítottak vissza semmit,elengedték velem,most meg így nekem estek."

Na emiatt gondolom, hogy abszolút nem lehet megérteni őket. Anélkül sem helyteleníteném, amit tettél, de így aztán végképp nincs nagy erkölcsi alapjuk beszólni, utólag. Amúgyis rendesen, emberi módon kellene leállítaniuk Téged, nem így. De hát emberek, nyilván rosszul érzik magukat, hogy Te olyat tudsz adni a kicsinek, amit ők, a szülei nem s kirobbant belőlük a sok keserűség, irigység. De igazuk nincs.

4/10 anonim ***** válasza:
Bocs, harmadik voltam s már megint ellentmondásos hozzászólás sikeredett, mert a végére picit mégis megértettem őket. Így jár, aki írás közben gondolkodik és nem olvassa el elküldés előtt...
2014. ápr. 14. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az természetes, hogy veszel neki ezt-azt. Örömmel várja majd mindig a jómódú nagybácsit. Ez rendjén van. De talán a zeneórát a szüleivel kellett volna inkább megbeszélni és nekik felajánlani a pénzt a gyermek oktatására, és rájuk bízni, hogy elmesélik-e vagy sem a kislányuknak, hogy a te pénzedből taníttatják.

Az még nagyobb segítség a részedről, ha a szüleinek hálás lehet a kislány a te (titkos) segítségeddel.

2014. ápr. 14. 15:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Nő vagyok. A zeneórát csak a szülőkkel beszéltem meg,a gyerkőcnek nem mondtam. Ő csak megemlítette,hogy szeretne járni.
2014. ápr. 14. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok szegény ember veri le a saját komlexusait a nála jobbmódúakon. Nálunk is ez van, meg gondolom mindenhol: ha segítenék, akkor rongyrázó sznob vagyok, ha nem, akkor szarrágó. Ha viszek ajándékot, akkor mit villogok a pénzemmel, ha nem akkor smucig dög, aki az ajándékot is sajnálja... most lehordtak téged mindennek, de ha még egy darabig nem talál munkát a tesód, akkor meg hozzád fognak fordulni, hogy segítsd ki őket... nem lehet a nálad szerényebben élőkön kiigazodni, az már biztos. :(
2014. ápr. 14. 16:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

5# vagyok, elnézést a tévesztés miatt a nemedet illetően.

Ez esetben teljesen illendően és figyelmesen jártál el.

Feltehetőleg túlságosan érzékenyen érinti őket az anyagi különbségetek. Kényes téma.

Nekem van 3 gyerekkori barátom, összejárunk, ők sikeres vállalkozók , én biztonsági őr vagyok, és nekem is erős csatákat kell vívnom magammal sértődöttség (esetleg irigység) tekintetében. Baromság és szerencsére felülkerekedem ezeken az érzéseken , ráadásul a legjobb barátaim, tök rendes emberek, akik egyáltalán nem érdemelnének semmilyen indulatosságot tőlem, ahogy te sem a testvéred részéről- csak azért írtam le, hogy tudd, hogy a szegényebbnek nagyon kellemetlen (kínos) érzés, hogy szegény, ezért fokozott óvatossággal kell ezt kezelned! Fura dolog, hiszen te jót akarsz , önzetlenül. Szóval, ez egy kényes téma.

De te tényleg jól csináltad, nincs joguk hozzá, hogy neked essenek!

2014. ápr. 14. 16:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Á, tudod, milyenek az emberek, amint kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, mindenkire támadnak, aki segíteni szeretne, mert az egész világban ellenséget látnak. Nem hiszem hogy személyesen ellened szólt.

És hát igen, én is rossz néven venném.

2014. ápr. 14. 19:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Hasonlóba én is belefutottam.

Én amúgy átlagos, normális anyagi körülmények között élek,a barátnőim is minimum átlagos vagy annál jobb helyzetben. Mindegyikünk elég jó minőségű ruhákat vesz a gyerekeinek, de ha kicsi valamelyikre, akkor simán cserélgetünk, adunk és elfogadunk egymástól, holott mi is megtudnánk venni magunknak.

Aztán egy ismerős panaszkodott, hogy ez meg az, ezt kell befizetni, azt kell befizetni, milyen nehéz. Nekem meg bevillant, hogy épp most raktam össze egy ruhacsomagot a kinőtt ruhácskákból, az ő gyerekének pont jó lenne. Felajánlottam, hogy kérik-e, de csak jó nagy sértődés lett belőle, hogy ők azért ennyire nincsenek megszorulva, különben sem adnak használt ruhát a gyerekükre. Ennyiben maradtunk, a másik barátnőm aki amúgy lazán elköltött gyerekruhára 80 ezret ősszel az meg boldog volt, hogy milyen szépek.

2014. ápr. 15. 02:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!