Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért ilyen az öcsém? (többi...

Miért ilyen az öcsém? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok van egy tesom aki egyszeruen megkeseriti a szuleim eletet. Emmi nem erdekli, hazudik, rosszul tanul, szofogadatlan es mindent elvar anyaektol, mindene megvan mindenben a rosszat latja. Mar kb 2 eve nincs olyan nap h ne sirjon es mar nem lehet vele mit csinalni. En probaltam beszelni vele de megutott. 12 eves. Ha valakinek van hasonlo problemaja vagy tud valami "tippet", akkor legyszi irjon valaszba. Elore is koszi! Bocsi nincs ekezet.
2014. márc. 15. 10:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Lehagytam: 14/L
2014. márc. 15. 10:54
 2/5 anonim ***** válasza:
55%

A szüleid feladata, hogy megneveljék. Ha ők nem teszik, később megisszák a levét. Már most is, ha jól látom.

Néha egy-egy makarenkói pofon egyébként helyreteszi az ilyen önérzetes gyerekeket...

2014. márc. 15. 11:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Leértékeltétek a kettest, pedig igaza van. A nevelő szándékú pofon ( nem elverés ) a szülőktől hasznos. Büntetés? Valami? Ilyen elcseszettek a mai szülők? Bezzeg amikor én voltam gyerek...

Ha érdekel valami nyugodtan írj privátban, jó pár nevelési tanács van, ami használ, de a mai felnőttek szerint durva és inkább nézik ezeket az elba..... elcseszett gyerekeket.

2014. márc. 15. 20:23
 4/5 Z927 válasza:
Hosszú lesz az az 5-6 év, amíg elkezd benőni a feje lágya. De akkorra már lehet késő lesz. Azt soha ne engedd, hogy megüssön. Ha szüleidet nem tiszteli, az az ő bajuk, majd rájönnek. 12 éves és nap mint nap sír? Cikizd egy kicsit. Ha ő csak zsarolással tud elérni bármit is, hidd el nála is működni fog. Nekem is van egy öcsém, és ő sem volt másmilyen, főleg, hogy legkisebbikként ő volt a kis kedvenc. Középső gyerekként sok mindennek ittam a levét, de így 28 éves fejjel döntő részüket nem bánom, mert csak erősítették a személyiségemet. Nálunk is bevett szokás volt, ha valami nem tetszett öcsémnek, akkor ő azt akár verekedéssel is a tudtomra hozhatta. 7 évvel idősebb vagyok, és 17 évesen volt egy kicsit melankolikusabb időszakom. Egyszer megtalált öcsém, hogy segítsek neki megcsinálni a háziját, ami azt takarta, hogy én csináltam meg, ő pedig beírta a helyes válaszokat. De akkor valamiért nem volt hozzá kedvem. Nekem esett, én meg visszakézből lekevertem egyet neki. Persze azonnal rohant apámhoz, amiből óriási családi perpatvar kerekedett, de ott akkor azt mondtam, hogy amennyiben így folytatja, azt fogja vissza kapni amit érdemel. Talán még kétszer próbálkozott... sőt, az utóbbi 8-9 évben kimondottan jó kapcsolat van kettőnk között. Megkapja a tiszteletet, de el is várom. Persze hülyéskedünk néha, de ez természetes. Tipp: beszélj szüleiddel, hogy ez így nem mehet tovább. És ráadásul te is benne vagy a kamaszkorban és neked is ugyan olyan nagy szükséged van a figyelemre, mint öcsédnek (még ha néha azt hiszed, hogy nem, hidd el: de). Próbálj beszélni öcséddel is, hogy próbáljon meg leszokni a rossz dolgairól. Nézzetek a dolgok mögé: lehet, hogy rossz a társaság, a suliban vannak problémái, vagy csak szimplán hangulatingadozása van. Lesznek olyan időszakok, hogy egymásra lesztek utalva, és bizony neki is jól jön majd a támogató testvér!
2014. márc. 15. 21:31
 5/5 anonim válasza:
Ejnye, mik vannak.
2014. ápr. 1. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!