Ti mit tennétek? K. vázott, most a segítségemet akarja.
A nővérem nyíltan k.vának nevezett (nem vagyok az) és közölte, hogy az ő házába többet be ne tegyem a lábamat, a családunknak nincs szüksége olyan nőre, mint amilyen én vagyok.
Nem beszéltünk 3 hónapja, a szüleimmel is katasztrófa azóta a kapcsolatom. Tegnap felhívott többször, de nem vettem fel, erre írt, hogy segítenem kellene neki, mert elválik a férjétől és nem tud hova menni 3 gyerekkel, a legkisebb tavasszal lesz 2 éves.
A szüleinktől nem tud segítséget kérni, a pénzüket elviszi a hitel, nem lakhatnak 6-an egy kis 3 szobás lakásba.
Tudja, hogy nekem elég sok pénzem van, szállást is tudnék nekik biztosítani, viszont akiknek eddig elmondtam, hogy mi a helyzet, mindenki azt mondta, hogy hagyjam, ne akkor jussak eszébe, amikor baj van és ha most segítek, egész életében tőlem fog kölcsön kérni.
Nem tudom, hogy mit tegyek. Anyagilag nem lenne megterhelő, de rosszul esik, hogy nemrég még lehordott mindennek, most meg tőlem várja el, hogy segítsek.
Az is bennem van, hogy az egész családnak ő volt a "tökéletesség" a férjével együtt, én pedig a lázadozó fiatal lány, aki mindent feladott azért, hogy elköltözzön a nagyvárosba és bulizzon. Az utóbbi időben bármikor találkoztam a szüleimmel, mindig elhangozz az a mondat, hogy "Bár olyan lennél, mint a nővéred." .
Ilyen helyzetben ti segítenétek?
Azt írta az egyik válaszoló, hogy a kérdező azt írta nem k. rva, pedig hogy más a helyzet.
Akkor fogalomzavarban szenvedsz!
De még ha így is gondolja emiatt a kedves tesó, akkor ne menjen a mocskosan összeszedett pénzen élni!
Az eredeti kérdésre válaszolva, egy példa.
A mi tágabb családunk, egy nagyon nagy család. Tartjuk is rendszeresen egymással a kapcsolatot. Természetesen előfordulnak, a családtagok között kisebb, nagyobb összezördülések.
DE olyan még nem fordult elő, hogy ha valakinek segítségre volt szüksége, akkor azt visszautasította volna az egyik családtag, azért mert épp "haragszomrád" viszonyban volt a segítség kérővel! A "haragszomrád" viszonyt bőven felülírja az, hogy az illető családtag! Magam is voltam ilyen helyzetben, amikor is az összeveszésünk másnapján voltam kénytelen segítséget kérni, pont attól a rokontól, akivel összebalhéztam. Betegen, szó nélkül jött és segített! Én sem utasítottam még vissza egyetlen családtagom kérését sem. Szerintem ez így van rendjén, ezért tudunk szinte minden ügyet elintézni családon belül.
Tehát véleményem szerint, attól hogy a testvéred nagyon megbántott, még a testvéred! Ha bizonyos feltételeket kikötve előre, de segítened kell neki!
Utolsó a testvére nem nagyon megbántotta,hanem mindig betett neki és kitiltotta a lakásából.
AZ én tesóm ugyanilyen és hányszor adtam neki esélyt,mondván a tesóm.
Aztán mindíg csak néztem,ahogy nekem újra és újra betett és az arcomba röhögött,amint jó volt neki.Amikor pedig rákérdeztem,hogy nem emlékszel kihúzott ki bajból,mikor ez meg ez volt?Abszolút röhögve azt mondta nem emlékszik erre.
Az enyém olyan szintig vitte az aljasságot,hogy amikor gyesre mentem,akkor addig duruzsolt a főnök fülébe,hogy kirúgatott nehogy visszavegyenek.
Csakhogy annyira rossz munkaerők jöttek - hogy volt,hogy az akkor APEH még be is záratta 1 hónapra a céget-úgyhogy két éve múlva mégis jó kis fizetésemeléssel visszavettek.
Nem tesó az ilyen hanem az ellenséged.A kis nézeteltéréseket ne téveszd össze avval,ami a te családodban ninmcs(örülj neki),hogy vannak tesóban ennyire rosszindulatú irigyek.
64.mondjad a "múltban" a nővérnek is mikor kitiltotta a lakásából,hogy,de hát mégis a testvéred.
Bírom azokat,akiknél a testvér csak olyan egyoldalú dolog,sőt a sértett félnek kell folyamatosan testvérnek lenni,a sértőnek,aki sosem segít annak meg nem.És még papolni mernek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!