Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit tennétek? K. vázott,...

Ti mit tennétek? K. vázott, most a segítségemet akarja.

Figyelt kérdés

A nővérem nyíltan k.vának nevezett (nem vagyok az) és közölte, hogy az ő házába többet be ne tegyem a lábamat, a családunknak nincs szüksége olyan nőre, mint amilyen én vagyok.

Nem beszéltünk 3 hónapja, a szüleimmel is katasztrófa azóta a kapcsolatom. Tegnap felhívott többször, de nem vettem fel, erre írt, hogy segítenem kellene neki, mert elválik a férjétől és nem tud hova menni 3 gyerekkel, a legkisebb tavasszal lesz 2 éves.

A szüleinktől nem tud segítséget kérni, a pénzüket elviszi a hitel, nem lakhatnak 6-an egy kis 3 szobás lakásba.

Tudja, hogy nekem elég sok pénzem van, szállást is tudnék nekik biztosítani, viszont akiknek eddig elmondtam, hogy mi a helyzet, mindenki azt mondta, hogy hagyjam, ne akkor jussak eszébe, amikor baj van és ha most segítek, egész életében tőlem fog kölcsön kérni.

Nem tudom, hogy mit tegyek. Anyagilag nem lenne megterhelő, de rosszul esik, hogy nemrég még lehordott mindennek, most meg tőlem várja el, hogy segítsek.

Az is bennem van, hogy az egész családnak ő volt a "tökéletesség" a férjével együtt, én pedig a lázadozó fiatal lány, aki mindent feladott azért, hogy elköltözzön a nagyvárosba és bulizzon. Az utóbbi időben bármikor találkoztam a szüleimmel, mindig elhangozz az a mondat, hogy "Bár olyan lennél, mint a nővéred." .

Ilyen helyzetben ti segítenétek?

2014. febr. 28. 15:29
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
98%
Annyira bírom azóta is mikor a csóró pasik megmagyarázzák,hogy fúú a gazdag pasi csak valami nagyon szemét kehet,de ők a jók....nyugodtan lepontozhatsz,de ez a primitív,irigységgel teli szitu.És itt is elszomorító az irigy virtus,hogy fú,ő nem szerethet gazdag férfit én megelőlegzem,hogy igenis szereti,de az ilyen irigy köpködőket viszont nem lehet szeretni.
2014. febr. 28. 19:28
 62/70 anonim ***** válasza:
100%

Azt írta az egyik válaszoló, hogy a kérdező azt írta nem k. rva, pedig hogy más a helyzet.

Akkor fogalomzavarban szenvedsz!

De még ha így is gondolja emiatt a kedves tesó, akkor ne menjen a mocskosan összeszedett pénzen élni!

2014. febr. 28. 19:57
 63/70 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell itt egyetérteni senkinek se, de aki elítél valakit azért, mert a férfi támogatja anyagilag, /azaz nem pénzért megy el összefeküdni valakikkel, mert az a munka az, amire ti gondoltok/ az ne akarjon utána oda menni lakni, csak mert ő az ő imádott és tökéletes férje, a tökéletes tesónak és a tökéletes életében le talált lépni más nővel!
2014. febr. 28. 19:59
 64/70 anonim ***** válasza:
21%

Az eredeti kérdésre válaszolva, egy példa.

A mi tágabb családunk, egy nagyon nagy család. Tartjuk is rendszeresen egymással a kapcsolatot. Természetesen előfordulnak, a családtagok között kisebb, nagyobb összezördülések.

DE olyan még nem fordult elő, hogy ha valakinek segítségre volt szüksége, akkor azt visszautasította volna az egyik családtag, azért mert épp "haragszomrád" viszonyban volt a segítség kérővel! A "haragszomrád" viszonyt bőven felülírja az, hogy az illető családtag! Magam is voltam ilyen helyzetben, amikor is az összeveszésünk másnapján voltam kénytelen segítséget kérni, pont attól a rokontól, akivel összebalhéztam. Betegen, szó nélkül jött és segített! Én sem utasítottam még vissza egyetlen családtagom kérését sem. Szerintem ez így van rendjén, ezért tudunk szinte minden ügyet elintézni családon belül.

Tehát véleményem szerint, attól hogy a testvéred nagyon megbántott, még a testvéred! Ha bizonyos feltételeket kikötve előre, de segítened kell neki!

2014. márc. 2. 00:35
 65/70 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó a testvére nem nagyon megbántotta,hanem mindig betett neki és kitiltotta a lakásából.

AZ én tesóm ugyanilyen és hányszor adtam neki esélyt,mondván a tesóm.

Aztán mindíg csak néztem,ahogy nekem újra és újra betett és az arcomba röhögött,amint jó volt neki.Amikor pedig rákérdeztem,hogy nem emlékszel kihúzott ki bajból,mikor ez meg ez volt?Abszolút röhögve azt mondta nem emlékszik erre.

Az enyém olyan szintig vitte az aljasságot,hogy amikor gyesre mentem,akkor addig duruzsolt a főnök fülébe,hogy kirúgatott nehogy visszavegyenek.

Csakhogy annyira rossz munkaerők jöttek - hogy volt,hogy az akkor APEH még be is záratta 1 hónapra a céget-úgyhogy két éve múlva mégis jó kis fizetésemeléssel visszavettek.

Nem tesó az ilyen hanem az ellenséged.A kis nézeteltéréseket ne téveszd össze avval,ami a te családodban ninmcs(örülj neki),hogy vannak tesóban ennyire rosszindulatú irigyek.

2014. márc. 2. 08:34
 66/70 anonim ***** válasza:
97%

64.mondjad a "múltban" a nővérnek is mikor kitiltotta a lakásából,hogy,de hát mégis a testvéred.

Bírom azokat,akiknél a testvér csak olyan egyoldalú dolog,sőt a sértett félnek kell folyamatosan testvérnek lenni,a sértőnek,aki sosem segít annak meg nem.És még papolni mernek!

2014. márc. 2. 08:46
 67/70 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet lakni 6-an egy 3 szobás helyen. Mi 13-an laktunk ( én, bátyám, két szülőm, apám 2 és anyám 1 testvére, illetve a nagynéném 2 gyereke és a férje, és anyám két nagyszülője) amikor eljöttünk Dél-Afrikából és egy családi ház féleségben laktunk, ahol 5 szoba volt, és elhiheted elég nagy volt a tumultus néha. Szóval simán meg lehet oldani egy kis logisztikával. Mondjuk hál istennek az évek múlásával csökkent a létszám , mert idővel szinte mindenki elköltözött. De amúgy simán megoldható lenne. Hogy befogadd-e. Ahogy olvastam az eddigi válaszokat, meg amiket te útközben hozzá tettél ( előre mondom nem fogok ítélkezni, mert nem ismerlek és nincs jogom hozzá) abból én nagyjából azt szűrtem le, hogy lényegében neked sincsen pénzed. Te egyetemista vagy, akinek van egy gazdag párja. Ami hozzáteszem gyorsan egyáltalán nem probléma, miért lenne az. Egy percig ne tartson itt téged senki szajhának, azért mert egy gazdag férfivel vagy. Ha szereted és ő szeret téged, akkor mindegy, hogy mennyi pénze van. Azt írtad a magyarázatban, hogy neked elég sok pénzed van. Ami ahogy kivettem az eddigi hozzászólásaidból nem igaz. Neked nincs pénzed, a párodnak van pénze. Szóval te is anyagi függésben vagy kvázi. Mivel a párodnál laksz, ezért itt nem az a kérdés, hogy te akarsz-e segíteni a testvérednek vagy sem, hanem hogy a párod hajlandó-e megtűrni őket. A pénzt sem te adnád, hanem a férfi, te csupán a közvetítő lennél. Itt csak a kisebb rész az, hogy te mit akarsz, vagy hogyan döntesz. Itt a kérdés az, hogy a párod, aki lényegében ezt az egészet fizetni fogja az akarja-e. Mert ha te esetleg akarod, de ő nem és nem ad pénzt, akkor eleve sztornó a dolog. Tehát az, hogy ti mit akartok vagy mit nem akartok az csak az egyik része a dolognak. A legfontosabb az, hogy aki végül a csekket fizetni fogja, az mit akar.
2014. márc. 3. 01:08
 68/70 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett veletek?
2014. ápr. 16. 20:25
 69/70 anonim ***** válasza:
81%
ne fogadd be , mert évekig a nyakadon marad. Miért nem maradt a saját lakásában,,és küldte volna el a férjét. Küldje a férjét el . ö maradjon a lakásában.Én épp így jártam , 2 évig tartottam el az unokahúgomat.
2014. júl. 19. 19:32
 70/70 anonim ***** válasza:
58%
lehet hogy irigy volt rád és ezért áskálódott ellened.
2014. júl. 19. 19:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!