Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Van egy bátyám, alkoholista is, ingyenélő is, stb, és ez a szüleink szerint teljesen rendben van. Vett (pontosabban apám vette neki) egy motort még tavaly, de mivel van hiteltartozása ezért nem a saját nevére, hanem az én nevemre került. Kötöttem rá kötelezőt, de hiába adtam oda neki a csekkeket, nem fizetett be egyet sem. Nem rég jött a biztosítótól egy levél, hogy felmondták a kötelezőt. Kiderült, hogy a gépjármű adót sem fizette be, ezt először és utoljára kifizettem helyette, azt mondta hogy majd megadja, de nem fogja soha megadni... Kicsit elegem van abból, hogy telesz*rja a facebookot a motoros képeivel, és ő írogat másoknak arról, hogy egy motor mekkora felelősség, miközben arra nem képes, hogy évi 21.000 forintot kifizessen felelősségbiztosításra, meg évi kb. 15.000 forintot gépjármű adóra. Dolgozik, van pénze, csak épp midet elissza, meg a motorjára költi. Most fogyott el a türelmem, arra gondoltam, hogy kivonatom a forgalomból, mert így ha bármi bajt csinál engem terhel a felelősség. Vagy ti mit javasoltok, mit kellene tennem?

2014. febr. 19. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, én is ezt tenném a helyedbe. Sőt még el is adnám, ha tovább szórakozna.
2014. febr. 19. 12:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én már rég elvettem volna tőle, és eladtam volna.. Mivel az én nevemen van, az enyém, eladhatom. Vagy ha ebből családi botrány lenne, akkor kivontatnám a forgalomból..(bár ebben az esetben ha bármi történik, ugyanúgy téged tesznek felelőssé, mert neked nem csak kivontatni kell a forgalomból, de biztosítani azt is, hogy illetéktelenek kezébe ne kerüljön.)

A facre meg simán odaírnám, hogy

" ha már annyira írod, hogy a motor mekkora felelősség, megtennéd, hogy fizeted is a biztosítást rá, meg az adót? Ne nekem kelljen minden évben fizetni, mert te nem vagy hajlandó rá"

Simán megaláznám..

Tudod, csak azokat lehet ennyire hülyére venni akik hagyják is magukat. Szóval ne hagyd magad, állj a sarkadra.

2014. febr. 19. 12:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 19. 12:46
 4/9 kovpet ***** válasza:

"de mivel van hiteltartozása ezért nem a saját nevére, hanem az én nevemre került"

Ha a fater vette neki, akkor miért is neked? Ha nem is neki, akkor miért nem magának vette? Lehet, tudta, hogy mi várható? :)

2014. febr. 19. 12:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Apánk csak a pénzt adta rá, de az átírást már a bátyám kérésére én intéztem. Azért mentem bele, mert azt gondoltam, hogy 33 évesen talán már van benne annyi felelősségérzet, hogy ezeket a dolgokat rendezze, de ezek szerint mégse. Elég komplikált nálunk a helyzet, attól félek, ha eladom, akkor én leszek a sz.r meg a szemét, viszont azt sem szeretném ha ebből nekem lenne bármi károm, ezért ha van még valami ötlet, tipp, azt szívesen fogadom! És előre is köszönöm!
2014. febr. 19. 13:01
 6/9 kovpet ***** válasza:

Nézd, ha lenne benne felelősségérzet, akkor nem lenne gond, hogy egy szaros motor a nevére kerüljön.

Én azért nem adnám el, már csak azért sem, mert nincs nálad fizikailag és úgy nehéz lenne :)

De legyen ő az üzembentartó. Akkor nem te szívsz, pl ha kijön egy kétszázezres csekk egy gyorshajtás miatt :)

2014. febr. 19. 13:12
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi Kovpet! :)

Ez eddig eszembe sem jutott, ez jónak tűnik!

2014. febr. 19. 13:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Na ha ez velem történne, akkor lefényképezném a motort, felraknám valami használt autós-motoros oldalra, és eladnám. Aztán ha hisztizik, vagy fenyegetőzik, kiabál, követel (neadjisten a család is mellé áll) akkor közölném, hogy sajnálom, de én nem vagyok fejőstehén. Ha arra van esze, hogy a facebookon írogatja, mekkora felelősség egy motor, akkor arra is legyen, hogy a biztosítást és adót kifizesse.

És ennyivel le is rendezném, aztán mondanak amit akarnak. Állj a sarkadra! Ha nem tudod eladni, akkor vonasd ki a forgalomból, és mond is el ezt otthon, hogy addig így lesz, amíg be nem fizeti rendesen MINDIG a költségeket. Slussz. Ha meg ezután sem hajlandó, tényleg add el.

2014. febr. 20. 12:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Oké, nem akarod eladni. Akkor miért nem íratod át a bátyád nevére? Mintha neki adtad volna el. Szépen megcsinálod,és átíratod az ő nevére. Onnantól kezdve minden fizetni való a bátyádat terheli. Ha nem fizet, akkor ő jár pórul.
2014. febr. 20. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!