Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Állandóan tűrnöm kell hogy az...

Állandóan tűrnöm kell hogy az öcsém így beszél velem?

Figyelt kérdés
Már régóta megy ez és már eljutottam arra a szintre hogy nem tudom csak úgy elengedni a fülem mellett és ráhagyni... Van egy 18 éves öcsém és pár éve bekattant nála valami, több rendőrségi ügye is volt, ezt tudni kell róla. A haverjainak szinte mindent azonnal, itthon meg megy az "anyázás". A szüleimmel is így beszél, de leginkább anyummal, apummal nem meri meg ezt tenni. Én már hozzá se szólok, mégis mindig belém köt. Múltkor kijelentette hogy én már nem vagyok a testvére és megkaptam a bunkó, k*cs*g és ezek durvább szinonímáit, mert nem tudtam neki azonnal megmondani hogy hol van a fényképezőgéphez tartozó kábel. (amihez több mint fél éve nem is nyúltam) Sorolhatnám még, elég sokáig. Végletekig büszke magára, meg az ő "ügyeire". Mondnanom se kell hogy itthon egy poharat nem tenne arrébb, sőt elvárja hogy mindenki takarítson utána és ugráljon neki. (legtöbbször ebből van a konfliktus) Mert ő kijelentette hogy azért nem segít mert ő iskolába jár. Maximum 7 órája van, de a szüleim akik néha 12 óráznak ők meg csinálják meg, mert ráérnek. Ezt ő így kijelentette. Persze a pénz az kellene mindig. A legnagyobb probléma hogy anyum már belefáradt az egészbe, apum sose foglalkozott ezzel. Nekem meg már elegem van hogy azért járok haza hogy ezt hallgassam. Ha egyszer visszamerek szólni, én vagyok a hibás mert hogy miért veszekedek... Elköltözni nem tudok még, mert tanulok és a diákmunkát arra sem kapok hogy zsebpénzem legyen. Meg ez amúgy sem lenne megoldás mert nem old meg semmit.

2014. febr. 2. 09:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell tűrnöd, és nyugodtan ki lehet osztani az öcsikét.

Nem tudom, hogy lány vagy vagy fiú, de egyte tudok: a családod nagyon is hibás abban, hogy az öcsikéd családi bűnbak lett.

Minél kevesebbet járj haza, és minél inkább igyekezz önállósodni. Ne kifogásokat keress, hanem kiutat otthonról. Én ezt tettem.

2014. febr. 2. 12:58
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, látom a válaszaidat. Ez egy nagyon húzós csalédi játszma, és ha nem vigyázol, ha nem menekülsz el időben, te iszod meg mindennek a levét.

Az öcsédnek mindent szabad? Téged nem védenek meg tőle? Miféle apád van neked? És miféle anyád?

Az öcséd az anyja elleni gyűlöletet veri le rajtad, és azért engedik meg neki ezt, mert ez pszichés szelepként szolgál mindkét szülőd számára.

Még egyszer mondom - kőkemény saját tapasztalatból! -, nagyon igyekezz azon, hogy mielőbb elhúzz végleg otthonról, mert ebben a csalédi szemétdobban lehet, hogy az öcséd látszik a fekete báránynak, de sokkal inkább valószínű, hogy te vagy az igazi áldozat.

2014. febr. 2. 13:05
 13/13 anonim válasza:
Ha kulcsos a szobàja ajtaja akkor vegyétek el,cserèljetek zárat,vegyetek el tőle cuccokat.. Mondjàtok neki hogy eladjátok vagy valami. Ne adjatok neki semmit és ne is vegyetek róla tudomást. Vagy küldjètek el valahova. Zavarjátok el otthonról.
2014. febr. 3. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!