Az öcsém alkoholista lett. Mit tehetünk érte?
ne engedjétek inni... az alkoholisták kis része áll le a piáról az egészsége érdekében, a többiek sajnos fiatalon is már lestrapálva, szörnyű életminőségben élnek, sőt, akár 40 éves koruk körül is eltávozhatnak az alkohol okozta betegségek miatt! (van pár történetem sajnos erről...) :(
a legjobb lenne orvosi segítséget kérni, de sajnos az alkoholisták tagadnak meg jobban szeretnek inni annál, mintsem hogy ilyen dologba belevágjanak, de akkor is segíteni kell rajtuk.
aki alkoholista volt, és leteszi a piát, annak sem teljes már sose az élete - biztos van kivétel, de általában azért gyógyszert szednek, és egy kis lazítás (pia terén) se fér bele az életükbe, folyton retteghetnek a visszaeséstől, mindig ott lesz már ez a dolog...
szóval egyik se jó, ne kelljen az életét így leélnie, még fiatal.
MINDENT PRÓBÁLJATOK MEG MEGTENNI.
honnan van pénze piára? el kell vágni a beszerzési lehetőséget először is... az a gáz, ha valaki ebben támogatja.
én amúgy az apja helyében lehet kicsit fegyelmezném. tudom, döbbenetes ez a vélemény, számomra is, mert elég liberális típus vagyok, de lehet, hogy itt elkelne egy-két pofon.
tönkreteszi az életét. ne engedjétek!
szegény :(
teljesen összetört
pszichológus segíthet rajta
te is leülhetsz vele, rengeteg törődéssel és szeretettel javíthatsz a helyzeten de ahhoz kitartás és rengeteg energia kell, jobb a pszichológus, az egy idegen, de segíts neki te is, simán rámehet az élete
vigasztald sokat, és nem baj ha sír, fel kell dolgoznia ezt a traumát, és tovább kell tudnia lepni, hogy ne a gyász legyen az élete
2es, nem alkoholista, nem kell pofozni, azzal még mélyebbre taszítod, egyszerűen nem tudja feldolgozni ezt az egészet. meghalt az anyukája, meghaltak a baratai, nem tudom te mit tennél en is depresszióba esnék, álló nap nézném a falat, és lehet hogy keményen inni is kezdenék. külső segítséget nélkül nem fog tudni ebből kilábalni, és akkor tényleg alkoholista lesz.
segíteni kell rajta, nem hatalmi szóval, veréssel, hanem sok szeretettel. elvesztette lába alól a talajt
és mellette menjen el pszichológushoz, legjobb ha el is kíséred eleinte kérdező
ha nem akar menni, akkor te kerj tanácsot szakembertől, vannak ingyenes segélyvonalak, ők tudnak segiteni, konkrét tanacsot adni mit tegyél
ne haragudj a testvéredre, nagyon fiatal és jelenleg nagyon magányos, szerintem még öngyilkosságra is gondolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!