Hogyan tudnám elviselni az öcsémet?
Nagyon nehéz a helyzeted, én úgy érezném, hogy úgy felmegy a pumpa, hogy akár agyon is ütném az ilyen kis görcsöt.
Mit tehetsz? A szobátokban próbáld meg úgy pakolni a bútort, hogy legyen egy kis elszeparált tered. Pl a szekrénysor fordíts a szoba közepére, nem túl dekoratív, de legalább elszeparálódsz tőle. Pakolni meg ne pakolj semmi utána, csak a saját dolgaiddal törődj. Ha a szüleid ennyire semmi veszik az igyekezetedet, akkor hadd szembesüljenek azzal, ami a drága kicsi fiacskájuk csinál: kupi, kosz. Oldják meg. Lesz egy pár harc emiatt, de nehogy már te legyél a kis mócsing csicskája...
először is beszélj a szüleiddel. mondd el nekik, h valamilyen módon szeretnéd kettéválasztani a szobát, elosztani, h melyik terület kié, és onnantól az lesz a felelős az ott okozott kupiért, koszért, károkért.
ha odateszi a ganét a te részedre, akkor ne csinálj mást, csak vidd át az övére, és mondd, h nem vagy hajlandó utána takarítani.
ne szívasd, mert visszavághat ő is, és akkor sosem lesz normális a viszony.
nekünk anno a mostohatesómmal egy 2 szobás lakás is kevés volt, h valahogy megférjünk egymás mellett.
amikor a konyhában otthagyta a mosatlant, akkor bevittem a szobájába, és nem érdekelt, h mekkora hisztit csap le miatta. amikor áthívta a haverjait úgy, h nekem másnap meló és zh volt, akkor a következő alkalommal én is felvittem egy pasit, és nem érdekelt, h ő épp halálos beteg, ápolják a mélyen tisztelt haverjai.
a vége szerencsére az lett, hogy lelépett, az apja vett neki egy lakást, mert már ő kapott idegbajt attól, h milyen igénytelen, összeférhetetlen lánya van.
na, sejtheted, h a lakása hogy néz ki...
4 évet valahogy bírj ki, aztán irány egy távoli fősuli, talán a koleszben/albiban kompromisszumképesebb, érettebb arcokkal kell együtt élned.
nem lehet , hogy csak a figyelmedet akarja felkelteni? 7 éves nem tud felnőtt módjára gondolkodni, és ahogy mondod, hogy tanulnál, gondolom barátaid is vannak meg hobbijaid, nagyon el vagy foglalva. lehetséges, hogy ez az utolsó eszköze arra , hogy felfigyelj rá. próbálj meg rá figyelmet szentelni, megkérdezni mi olt ma vele aznap, vagy akármi a lényeg hogy kicsit kommunkiálj vele
persze lehet, hogy csak szimplán elkényeztetett , rosszindulatú és kihasználja, hogy te viszed el a balhét, akármit csinálhat. szóval ahogy az előzőek is írták semmiképp ne pakolj utána. én a helyedben megpróbálnám az első lehetőséget, persze az egy hosszú folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!