Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnám elviselni az...

Hogyan tudnám elviselni az öcsémet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves fiú vagyok, és van egy 7 évvel fiatalabb öcsém. Rettentõen idegesít, valószínûleg a korkülönbségbõl adódóan. Egy szobában kell vele élnem, sajnos külön szobára nincs lehetõség. Elegem van abból, hogy fojton gürizek, a suliban is, próbálom tartani az 5-ös átlagom, és otthon is. Folyamatosan pakolok utána, rendet rakok, összetakarítok. Hazajön... és pufff. A levetett ruhája szanaszèt, mindenhol az õ mocska. Elõször próbáltam szépen kérni, de õ olyan flegma stílusban pofázott vissza, hogy ingerem lett volna pofánbvágni. (Egyszer, amikor elborult az agyam, meg is tettem, de az arcomba röhögött.) Már nem is tudok szèpen hozzászólni, egyszerûen megromlott a kapcsolatunk. Bunkó, neveletlen, hisztis. Ha megszólal, már az kiborít, már idáig fajult a dolog. Anyuèk persze csak azt látják, ha én beszélek vele hangosan, ha megmerem ütni. Az amit õkegyelme tesz, csinál az szent dolog... Hogy tudjam elviselni, hogy legtek képes eltûrni?
2013. nov. 3. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz a helyzeted, én úgy érezném, hogy úgy felmegy a pumpa, hogy akár agyon is ütném az ilyen kis görcsöt.

Mit tehetsz? A szobátokban próbáld meg úgy pakolni a bútort, hogy legyen egy kis elszeparált tered. Pl a szekrénysor fordíts a szoba közepére, nem túl dekoratív, de legalább elszeparálódsz tőle. Pakolni meg ne pakolj semmi utána, csak a saját dolgaiddal törődj. Ha a szüleid ennyire semmi veszik az igyekezetedet, akkor hadd szembesüljenek azzal, ami a drága kicsi fiacskájuk csinál: kupi, kosz. Oldják meg. Lesz egy pár harc emiatt, de nehogy már te legyél a kis mócsing csicskája...

2013. nov. 3. 07:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, megfogadom a tanácsod! :)
2013. nov. 3. 07:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Neked is csak azt tudom tanácsolni, mint itt sokaknak, hogy hiába nehéz, próbálj meg nem tudomást venni róla. A saját dolgaidat pakold el, tartsd rendben, de az övéhez ne nyulj. Ha felidegesít, ne bántsd, ne szólj vissza, ne csinálj semmit. Tudom, nagyon nehéz, de a saját érdekedben. Azzal, hogy bármit is csinálsz, csak neki teszel jót, fényezed a szülők szemében, és csak magad alatt vágod a fát. Hidd el tudom mit beszélek. Nekem húgom van, de kb ugyanez a helyzet.
2013. nov. 3. 08:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi! :)
2013. nov. 3. 08:22
 5/9 anonim ***** válasza:

először is beszélj a szüleiddel. mondd el nekik, h valamilyen módon szeretnéd kettéválasztani a szobát, elosztani, h melyik terület kié, és onnantól az lesz a felelős az ott okozott kupiért, koszért, károkért.

ha odateszi a ganét a te részedre, akkor ne csinálj mást, csak vidd át az övére, és mondd, h nem vagy hajlandó utána takarítani.

ne szívasd, mert visszavághat ő is, és akkor sosem lesz normális a viszony.

nekünk anno a mostohatesómmal egy 2 szobás lakás is kevés volt, h valahogy megférjünk egymás mellett.

amikor a konyhában otthagyta a mosatlant, akkor bevittem a szobájába, és nem érdekelt, h mekkora hisztit csap le miatta. amikor áthívta a haverjait úgy, h nekem másnap meló és zh volt, akkor a következő alkalommal én is felvittem egy pasit, és nem érdekelt, h ő épp halálos beteg, ápolják a mélyen tisztelt haverjai.

a vége szerencsére az lett, hogy lelépett, az apja vett neki egy lakást, mert már ő kapott idegbajt attól, h milyen igénytelen, összeférhetetlen lánya van.

na, sejtheted, h a lakása hogy néz ki...

4 évet valahogy bírj ki, aztán irány egy távoli fősuli, talán a koleszben/albiban kompromisszumképesebb, érettebb arcokkal kell együtt élned.

2013. nov. 3. 08:25
 6/9 anonim ***** válasza:
A helyedben olyan középiskolát választanék, ami messze van és kollégiumba mennék. Távol lennél az öcsédtől és talán a szüleidnek is feltűnne a tesód viselkedése. Hétköznap pedig nyugtod lenne tőle.
2013. nov. 3. 11:00
 7/9 anonim válasza:

nem lehet , hogy csak a figyelmedet akarja felkelteni? 7 éves nem tud felnőtt módjára gondolkodni, és ahogy mondod, hogy tanulnál, gondolom barátaid is vannak meg hobbijaid, nagyon el vagy foglalva. lehetséges, hogy ez az utolsó eszköze arra , hogy felfigyelj rá. próbálj meg rá figyelmet szentelni, megkérdezni mi olt ma vele aznap, vagy akármi a lényeg hogy kicsit kommunkiálj vele

persze lehet, hogy csak szimplán elkényeztetett , rosszindulatú és kihasználja, hogy te viszed el a balhét, akármit csinálhat. szóval ahogy az előzőek is írták semmiképp ne pakolj utána. én a helyedben megpróbálnám az első lehetőséget, persze az egy hosszú folyamat.

2013. nov. 3. 16:50
 8/9 anonim válasza:
hogy érezze hogy nem csak akkor foglalkozol vele, ha bosszanthat
2013. nov. 3. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:
üss nagyobbat
2013. nov. 21. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!