Sógorom leukémiás a párom alkalmas lenne csontvelő donornak, de én féltem őt. Szerintetek lebeszéljem erről az egészről? Ti mit tennétek?
Ha lebeszéled, akkor gyakrolatilag halálra ítéled a sógorodat. És milyen jon döntesz te a párod helyett?
Mellesleg engem senki sem tudna lebeszélni arról, hogy segítsek a testvéremnek, ha az én csontvelőm kellene neki az élethez, annak ellenére, hogy a testvérem egy rongy alak, aki életében értem egy gazszálat sem tett keresztbe. Sőt, rengeteget ártott. Mégsem lennék képes halálra ítélni, ha én segíthetnék rajta. Legalább az esélyt meg kell neki adni.
Nem értem aki tartana ettől a beavatkozástól,ha terhes lenne vagy gyerekeik lennének.
Általános iskolás kisgyerekek végigcsinálják ezt a műtétet,hogy a tesójuknak segítsenek. Pedig a társadalmi elvárás sincs ellenük szegezve.
Szia!Én is őssejt transzplantált vagyok.A saját őssejttjeimet kaptam vissza,úgyhogy ugyanazon mentem át mint egy donor,az őssejt levételnél.
Kapni fog egy pár napig Zarzio injekciót ami kilöki a véráramba az őssejteket.Mikor megvan a megfelelő mennyiség akkor egy speciális géppel "leszűrik".Ami annyit jelent,hogy az egyik karjából egy speciális géppel leveszik a vért ami a másik karján vissza megy.Kb.4-5 órán át tart és addig feküdnie kell a gép mellett.Egyáltalán nem fáj,inkább unalmas amig ott fekszik.
Lebeszélni ne beszéld le,mert a testvérének ez az egyetlen esélye a gyógyulásra.Ne fosszátok meg ettől a lehetőségtől...
Szia!!!
Ha jol sejtem ok testverek?
Nalunk augusztus 27.en volt a beultetes!!! Frisd az elmeny meg! Neveloapam a noveretol kapta de nem csontbol!
Elkezdtek a vereben szaporitani gyogyszerekkel az ossejteket es a noverenek a venajaba 2 branult tettek kozte egy gep ami forgatta a veret es szurte az ossejteket!!
Neveloapam friss csontvelo mintajabol most megtudtuk hogy nulla leukemias sejtje van 100 nap felsterilkent anyum napi 3-4 alkalommal fertotlenit... Es 5 ev... Vagjuk a centiket!
Viszont! Ha barki aki nem rokona adta volna az ossejtet azt hatso csipolapat csontbol veszik le semmikepp nem gerincbol!!! Vagy meg egy eshetoseg a mellkascsont!
Ne felj! Ne beszeld le! O megmenthet egy eletet, ha visszautasitja sogorodnak lehet nem ledz ideje egy feleannyira jo donort se talalni mert meghal!! Es ha igazi testver nincs az az isten hogy lebeszeld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!