Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért utálhat a bátyám?

Miért utálhat a bátyám?

Figyelt kérdés
Igen, nagyon-nagyon rossz belegondolni, hogy a TESTVÉREM GYŰLÖL. Egy vérből származunk, elvileg szeretnünk kéne egymást. Mégis olyanokat vág a fejemhez, hogy „utállak”, „gyűlöllek”, „sosem szerettelek” és még egyéb mást is. Minden olyat mond, amiről tudja, hogy nagyon megbánt. Nem tudom mit tegyek, segítségre van szükségem, csak nem tudom, hogy ezen hogyan lehetne segíteni. Kezdem azt hinni, hogy sehogy. Sokszor mondja azt is, hogy „hisztis liba” vagyok, mert amikor megbánt, akkor sírni kezdek. Érzékeny fajta vagyok, ezt tudom, de szerintem normális ha ilyen dolgokon kiakadok. Ő azt hiszi, hogy ő itt a király. Most leszek nyolcadikos, a bátyám meg azt mondogatja, hogy „jajj de jó lesz végignézi ahogy szétszednek majd a gimnáziumban”. Ez annyira rosszul esik. Én 13 éves lány vagyok, ő pedig 15. (Most megy gimibe.) Az fáj a legjobban, hogy semmit nem tettem ellene, hogy ennyire gonosz legyen velem. Azt hittem, hogy azért utál ennyire, mert szeretem a One Direction-t, meg a zenei ízlésünk teljesen más, de kezdek kételkedni. Mi lehet a baja? Próbáltam nem foglalkozni vele, levegőnek nézni, egy ideig ment is, de aztán rájöttem, hogy szörnyen hiányzik. Hiányzik, hogy megbeszéljük a dolgokat, mint a jó testvérek szokták. Ha belegondolok, hogy sosem leszek már jóban a testvéremmel, akkor azonnal könnyek szántják végig az arcom. Fogalmam sincs, mit tegyek, hiányzik egy testvér, mert bár van egy öcsém de ő még csak hat éves. Régen jóban voltunk, akkor is piszkált, de akkor még csak úgy, hogy megütött egyszer én visszaütöttem és ennyi volt… Most viszont ő lelki terrorban tart. Félek felvenni egy pólót, mert leszólná, félek könyvet venni, mert a sárga földig lehordaná. Valaki segítsen ki ebből, mert tudom, hogy ez lehet rosszabb de jobb is!

2013. aug. 25. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
ilyenkor minden 15 éves ilyen, ne vedd a szívedre :)
2013. aug. 25. 22:01
 2/8 anonim válasza:

fiú vagy vagy lány?

HA fiú vagy akkor valószínűleg azért utál mert a köztudatban a one direction meleges, és aki azt szereti fiúként az meleg. (a köztudatban). Testvérek között amúgy is megszokott a veszekedés de mivel szerintem te fiatalabb vagy mondjuk 15 ő meg mondjuk 18 akkor még normális, de neki már abba kéne hagynia lassan.

HA lány vagy, akkor meg nem normális amit csináltok és szólj a szüleidnek minnél hamarabb.

2013. aug. 25. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Nos két dolog lehet.

Szimpla testvéri szívatás majd ha felnő akkor benő a feje lágya. Ő fiú nem tud, mit kezdeni egy lánnyal.

Másik: egyszerűen egy hülye tetű a bátyád ne foglalkozz vele ott az öcséd szeresd őt legalább neki legyen jó testvére.

És mondanék még valamit: ez addig nem változik, amíg hagyod magad. Azért ilyen szadista mert látja, hogy mindenre ugrasz és ezt élvezi.

Őt talán szétszedték a gimiben? Nem gladiátorképzőbe mégy lehet ott fogsz rátalálni az igazi barátaidra. Nekem az általános volt rossz a legjobb barátnőimet a közép iskolában ismertem meg.

Addig sem leszel jobban lelkileg, amíg neki próbálsz megfelelni. Hagyd csak hadd főjön a levébe te csak magaddal foglalkozz azt végy fel, amit akarsz, tégy, amit akarsz és ha ugat hát ugasd le ennyi. Ne légy ilyen nyuszi ő csak a tesód nem a gettóparancsnok!!!

Ez a te életed nehogy már az ő elképzelései alapján éld és egyáltalán, minek akarsz te minden áron megfelelni egy ilyen link alaknak akkor is ha a bátyád? Tudod a testvéri szeretetnek is vannak határai.

Tudom, hogy rossz meg jobb lenne egy igazi jó testvér de ez jutott és a rokonait az ember nem választhatja meg. Jobb lenne ha jóban lennétek de ha nem megy nem kell erőltetni nem kötelező. Egy ilyen alaknak ne érdekeljen a véleménye.

Szóld le te is akkor majd észbe kap. Ha felkapja a cukrot mondd meg neki te most azt kaptad, amit én szoktam tőled, úgyhogy így jártál. Amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten.

Ha a saját tesódtól sem tudod megvédeni magad, mi lesz veled az életben?

A szüleid, mit szólnak a dologhoz nem képesek helyre rakni a fejét?

2013. aug. 25. 22:03
 4/8 anonim válasza:
22:03 vagyok bocsi ne vedd figyelembe amit írtam, nem olvastam el rendesen amit írtál.
2013. aug. 25. 22:04
 5/8 A kérdező kommentje:

A szüleim nem tudnak mit csinálni, a bátyám azt gondolja azt csinál, amit akar és hogy ő nem fél semmitől...

Azért köszönöm a bíztató szavakat és megpróbálok majd valahogy megoldást találni erre!

2013. aug. 25. 22:14
 6/8 anonim ***** válasza:

A bátyád is csak addig nem fog félni semmitől, amíg jól szájba nem tolja valaki.

Szerintem állj egy kicsit a sarkadra és egész egyszerűen ne végy róla tudomást. Ennyi.

Egyik füleden be másikon ki néha egy velős beszólással.

2013. aug. 26. 00:04
 7/8 anonim válasza:
Nálunk teljesen ugyanez a helyzet csak én 14 vagyok, ő meg 16..engem is ok nélkül kritizál mindenért, majd kinövik.
2013. aug. 26. 01:34
 8/8 anonim válasza:
őszintén szólva a helyzetem veled szín ugyanaz,azt kivéve hogy a bátyám 20 és nincs öcsém.nálunk mondjuk.....heti- havi egyszer vannak jó pillanataink de igazából olyan tetű mint a tiéd.hidd el én már mindennel próbálkoztam.Ajándék,puszi,ölelés,vicc,egyetértés,támogatás,bizalom,ismerkedés,közös program....SEMMI nem működött max 1 napnál tovább!!!(ráadásul itt nem lehet azt mondani hogy majdcsak felnő a bátyám,mert már felnőtt!)én azt ajánlom próbáld ki azokat amiket felsoroltam,és valamikor kérdezz rá:Mi bajod van velem?de az is lehet hogy valakivel mással van problémája csak rajtad vezeti le!Mindenesetre ha van vmi visszajelzés felőle írj rám priviben!!!!
2013. szept. 30. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!