Mit tegyek? A tesóm tönkretesz idegileg!
Maximum azt teheted hogy kitagadod és levegőnek nézed. Tudom milyen ez én húgommal is hasonló problémák voltak meg még vannak is.
Húgom is 2 éve döntött úgy hogy abbahagyja az iskolát és az akkori barátjához költözik, aki persze gazdag volt de a fizetésének 70% a nem legális forrásból volt való amit az egész város tudott szinte hogy mi megy ott de senki nem tudott lépni mert bizonyítani nem tudták. Persze volt legális leadózott jövedelme is csak hogy ne legyen feltűnő a dolog hogy nem keres semmi és mégis van autója, jó ruhái, meg TB-je és mindene.
Az hogy mivel foglalkozott igazából abba nem volt törvénytelen csak egyszerűen a pénze nagy részét feketén kereste meg.
A húgom egy ilyen emberrel járt össze akinek olyan haverjai voltak hogy a hajam égnek állt tőlük a srác önmagában normális volt, el lehetett vele beszélgetni de az ember háta mögött nagyon aljas tudott lenni.
Rólam is mindenféle hazugságokat terjesztettek, meg a szüleinkről is, a srác kidobta a húgomat mert megunta vagy nem is tudom akkor a húgom érettségi, meg szakma nélkül élt a nyakunkon kb 1 évig, majd amikor anyámék megunták ezt akkor adtak neki 1 hónapot hogy vagy kezd magával valamit, vagy mehet ahová akar. Akkor ugye talált munkát persze ő nem keresett hanem én szereztem neki, szerencsére nem égetett ott be mert a főnökeim mondták hogy ha a húgom nem teljesít olyan jól meg rossz lesz a hozzá állása akkor én is megjárhatom mert nagyon nem akarták felvenni, szerencsére nem volt gond, dolgozott szépen, nem volt rá panasz, keresett is, anyáméknak beadott annyit a rezsibe amennyi megvolt beszélve, aztán bekattant és lelépett és a legdurvább az volt hogy nem ment be dolgozni 1 hétig és mindenki rajtam kereste majd én is megjártam vele, igaz nem rúgtak ki, de majdnem rám verték azt a kárt amit a húgom okozott, de szerencsére a kis főnökökkel nagyon jóban voltam így megoldottuk a gondokat, de a húgom állásába került a dolog és azóta nem nagyon bíznak meg bennem ami elég rossz így belegondolva.
Nem tudsz mit csinálni letagadod őt. Az hogy eszik meg ül hát istenem ő problémája, hogy elhízott ez van, talán észhez tér ha a munkahelyén is rászólnak hogy tartson rendet maga körül. Nem tudom milyen munkája van, de biztos vagyok benne hogy ott főleg ha csak érettségivel helyezkedett el kell rendet tartania maga után. Nekem is van egy kollégám aki csak rendetlenséget csinálja a pihenő helyiségünkben ott van egy asztalkája ahol elvan mi felváltva takarítunk, és egymás asztalát, székét is megcsináljuk de az övét már nem, látszik is a dzsuva meg már a főnök is megjegyezte hogy lassan rendet tehetne maga után, alapból van 1-2 szabad óránk amikor mindenkinek van ideje mert akkor úgy is csak kajálunk meg netezünk ott, és simán beleférne az időbe.
Az hogy tesódat nem piszkálják talán az is benne van hogy nem akarnak feleslegesen kiabálni vele, én a helyedbe semmi rendet nem tennék utána, de mondd is meg a szüleidnek hogy ők se tegyenek, a fotelt, vagy széket, vagy kanapét vigyétek be a szobájába, és vegyetek el tőle cserébe valamit, dobjatok be neki egy tv-t ott legyen el magának de titeket hagyjon ki ebből. Magyarul teljes kiközösítés akkor talán észhez tér hogy az úgy nem jó.
Az evéssel meg annyit hogy jó egyen biztos vagyok benne hogy unalomból csinálja, de hogy igénytelen is mellette mert egy kövér lány is tudna adni magára valamit hogy szép legyen én volt barátnőm is kövér volt, mégis jól nézett ki.
Egyszerűen tagadd le őt. Én húgom nem kövér de ő se viszi túlzásba a tisztálkodást most nincs munkája mert miért lenne és van hogy napokig nem fürdik, nem borotválja magát legtöbbször arra is lusta hogy felöltözzön normális tiszta ruhába volt amikor meztelenül ment el wc-zni mert lusta volt felöltözni és lehetett látni hogy feneke csupa sz@r nem is borotválja magát, szőrös mindenhol haja az annyira össze van már állva neki hogy azt még egy profi fodrász sem rakná helyre, pedig mossa a haját, de az a baj hogy a sampont nem ismeri meg a fésűt sem.
Én nem foglalkozom a húgommal van egy külön lakrészem itthon néha megyek csak le a szüleim részéhez mert a mirelit cuccaim ott vannak de már levegőnek nézem a húgomat :(
Anyámék már nem foglalkoznak vele, apám délután fél 5 körül hazajön munkából még köszönni sem akar a húgomnak csak ránéz és megy a dolgára, anyám néha hozzászól meg mondja neki kedvesen hogy a lelkére hasson hogy kezdjen már magával valamit, már pénzt is fektetett a dolgokba, szerzett kozmetikust, manikűröst meg ilyen csajos embereket akik helyre rakták volna a külsejét aztán valami göncöket is vett volna neki, de semmi.
Eszedbe se jusson olyanná válni :)
És ne hidd, hogy anyukádék azért elnézőbbek tesóddal szemben, mert neki mindent lehet.
Az ilyenbe az szokott lenni általában, hogy lelkük mélyén már lemondtak róla, hogy ő valaha is jobb lesz, vagy másabb lesz.
Te csak tarts ki, maradj a magad útján. A későbbi könnyebb életed majd Téged fog igazolni. Kifizetődik majd a mostani hozzáállásod :)
Már próbáltam levegőnek nézni,nem szólni hozzá,de anyám rámszólt,hogy "Hogy viselkedhetsz így?" Neki esett nagyon rosszul,hogy jajj a saját testvéremmel hogy viselkedek..Tesómat meg,akire hatnom kellett volna kicsit sem érdekelte.
Köszönöm a válaszaitokat!
"Már próbáltam levegőnek nézni,nem szólni hozzá,de anyám rámszólt,hogy "Hogy viselkedhetsz így?"
Válasz: "Úgy viselkedek, ahogy ő velem. Se nem apám, se nem anyám, nekem ne parancsolgasson. Ha nem tetszik valami, menjen a komához, vagy kihez."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!