Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám tönkretesz! Valaki...

Az apám tönkretesz! Valaki segít?!

Figyelt kérdés
Sziasztok sajnos elég nagy problémával fordulok hozzátok. 16 éves lány vagyok édesapám alkoholista nagyon sokat káromkodik sehová sem enged el,rettegünk tőle,idegbeteg,mindenért ordít,egyszerűen kikészít mindkettőnket!Anyámra állandóan féltékeny a semmiért is,nem tudjuk itt hagyni mivel az édesanyám nem tud vezetni meg ha esetleg apám meglátna itt valakit is biztos,hogy verekedés lenne az egészből!Nagyon elegem van nekem is mint fiatalnak,hogy sehová sem enged el állandóan figyel megtíltja,hogy elmenjek szórakozni...Józanon se sokszor látja be a problémáit de kérlek benneteket adjatok valami ötletet amivel tudnék magunkon illetve rajta segíteni mert ez nagyon rossz így..Előre is köszönöm!
2013. aug. 3. 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként lenne hová mennetek?Anyukád miért nem fenyegeti válással?
2013. aug. 3. 14:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog megváltozni. Anyukád gondolkodott már a váláson?
2013. aug. 3. 14:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Nincsenek megesküdve.Igen tudnánk menni mamámnál de szinte az új dolgok amiket vettünk az minden az anyáé és hát azt meg nem szeretnénk itt hagyni..
2013. aug. 3. 14:41
 4/12 anonim ***** válasza:
A ház közös?
2013. aug. 3. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Egy barátnőmnél volt ugyanez a helyzet, ott még a házat is elvesztette az anyukája, DE sikerült újrakezdenie egyedül, két gyerekkel. Ha sikerül elmennetek, menjetek. Nem fontosabb a nyugalmatok mint egy új TV? TV-t, mikrót, bútorokat tudtok majd venni később, de ha rámegy az egészségetek az állandó stresszre, vagy bántalmazásig fajul ez az állapot, az egészségeteket már nem tudjátok visszavásárolni. És sajnos az alkoholisták többnyire csak ígérgetnek de nem változnak.
2013. aug. 3. 15:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem,a ház az apámé..Hát igen elmennénk mi csak nem érezzük azt az erőt magunkban nincs aki segítsen elmenni ez a nagy baj.Sokat gondolkoztunk má azon,hogy télleg elkellene menni háromszor el is mentünk de sosem engedte,hogy ott maradjunk erőszakkal visszahozott minket..Még a ruhánkat sem akarta ideadni sem iratot semmit..Akkor is egy veszekedés közben hagytuk itt de nagyon rossz volt..Még csak az iratokat sem vittük magunkal:S Ezért voltunk muszályak visszajönni..Elég fenyegetőzős típús féltünk,hogy fel gyújtja az ottani házat és ezt nem akartuk mert evvel fenyegetőzött.:S Tudom,hogy sokat megengedtünk neki de már szinte utálok itthol lenni!:S
2013. aug. 3. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne legyetek már ilyen szerencsétlenek. Sok lúd disznót győz, ketten már csak meg tudjátok verni. Az egyik eltereli a figyelmét, a másik fejbe kólintja fazékkal. Legyetek kreatívak. Amúgy nekem is alkoholista az apám, az is volt mindig, de ha én el akartam menni, akkor se pofonnal, se veréssel nem tartott vissza. Az ilyen emberek lelkileg gyengék, ti biztos sokkal erősebbek vagytok nála még így is, hogy ilyen sokat bánt titeket. Rokonoknak nem tudtok szólni, hogy segítsenek? Rendőrséget nem próbáltátok?
2013. aug. 3. 17:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos nagyon sok agresszív emberrel volt dolgom, valahogy vonzom a brutális részeges állatokat. Azt tapasztaltam az évek során, hogy a legtöbb bántalmazó csak addig terrorizál, akár testileg, akár lelkileg, amíg látja a félelmet a másik szemében. Neki ez nyújt élvezetet, és amint látja, hogy a bántalmazott nem fél, visszafogja magát. Volt egy férjem aki minden áldott nap megvert, annyira féltékeny volt, hogy nem mehettek férfi orvosokhoz ha beteg voltam. Mindenért kaptam, és persze ivott is. De józanul is buta volt. Rettegtem is tőle éveken át, majd elhatároztam, hogy ennyi, vége. Jött volna a szokásos verés, amikor elé álltam, az arcába nevettem, és azt mondtam neki, verj csak meg gyere, nem érdekel már, csinálj amit akarsz, én aztán nem félek! Látta a szememben, hogy a félelemnek nyoma sincs. Ekkor abbahagyta, és úgy ahogy békében elváltunk.

De ha nincs már semmi, csak a menekülés, mire vártok? Menjetek, ha vissza akar hozni hívjátok a rendőrséget.

2013. aug. 3. 18:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Igazatok van nagyon rendesek vagytok,hogy ilyen hamar válaszoltatok nem fogunk tőle félni! Sok reményt adtatok most ezekkel ha legközelebb ami várható,hogy még esetleg ma szólni fog elé fogunk állni és megmondani és nem érdekel mi lesz.! Ami igaz az igaz,hogy lelkileg gyengék vagyunk már ehhez de most meg kell tennünk! Vagypedig rendőrség..
2013. aug. 3. 19:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Bárhol is laktok, biztosan van a közeletekben olyan szervezet(családvédők, bántalmazott nők védelmére létrehozott alapítvány, egyesület, esetleg a helyi egyházi szervezet) akik segítenének ilyen helyzetben. Nem kell nyiltan rákérdezni, a neten keresgélhetsz, ők tudnak tanácsot adni jogi ügyekben is, meg abban is, hogyan menjetek el.

Nem kellene megvárni a következő nagy veszekedést, előre készülhetnétek a távozásra anyukáddal, csak egyezzetek meg benne, hogy elmentek. Előre elkezdhettek csomagolni, úgy hogy apád ne is vegye észre. Esetleg elhívhatnátok egyszerre sok barátotokat, például neked néhány barátodat, anyukád kollégáit, rokonait, de sokat együtt, egy időponra és ugyanakkorra rendelhetnétek egy tehertaxit is. Viszont előre kell intézni más dolgokat is: postán, hogy a nevetekre szóló leveleket már a nagymamádhoz vigyék egyből, számláknál, ha anyukád neve van rajta, hogy már ne neki legyen küldve, hanem apád nevére. Vagy megkérhetnétek ezeket a barátokat, hogy kocsival jöjjenek és segítsenek elvinni titeket a cuccaitokkal a nagymamádhoz. Ha sok ember van együtt, akkor pillanatok alatt el tudtok mindent vinni, amiben előre megállapodtok anyukáddal. A benzinpénzt persze ki kellene fizetni a segítőknek oda-vissza, vagy a tehertaxi díját, de akkor végleg elmehetnétek. Akkor már nem lenne miért visszamenni és apád is látná, hogy van aki segít titeket ha kéritek.

Ha nem tudnátok elég embert így összehívni, akkor lenne jó helyette a segélyszervezet, mert ők biztosan mennének ha kéritek.

2013. aug. 3. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!