Az apám tönkretesz! Valaki segít?!
Szia! Sajnos nagyon sok agresszív emberrel volt dolgom, valahogy vonzom a brutális részeges állatokat. Azt tapasztaltam az évek során, hogy a legtöbb bántalmazó csak addig terrorizál, akár testileg, akár lelkileg, amíg látja a félelmet a másik szemében. Neki ez nyújt élvezetet, és amint látja, hogy a bántalmazott nem fél, visszafogja magát. Volt egy férjem aki minden áldott nap megvert, annyira féltékeny volt, hogy nem mehettek férfi orvosokhoz ha beteg voltam. Mindenért kaptam, és persze ivott is. De józanul is buta volt. Rettegtem is tőle éveken át, majd elhatároztam, hogy ennyi, vége. Jött volna a szokásos verés, amikor elé álltam, az arcába nevettem, és azt mondtam neki, verj csak meg gyere, nem érdekel már, csinálj amit akarsz, én aztán nem félek! Látta a szememben, hogy a félelemnek nyoma sincs. Ekkor abbahagyta, és úgy ahogy békében elváltunk.
De ha nincs már semmi, csak a menekülés, mire vártok? Menjetek, ha vissza akar hozni hívjátok a rendőrséget.
Bárhol is laktok, biztosan van a közeletekben olyan szervezet(családvédők, bántalmazott nők védelmére létrehozott alapítvány, egyesület, esetleg a helyi egyházi szervezet) akik segítenének ilyen helyzetben. Nem kell nyiltan rákérdezni, a neten keresgélhetsz, ők tudnak tanácsot adni jogi ügyekben is, meg abban is, hogyan menjetek el.
Nem kellene megvárni a következő nagy veszekedést, előre készülhetnétek a távozásra anyukáddal, csak egyezzetek meg benne, hogy elmentek. Előre elkezdhettek csomagolni, úgy hogy apád ne is vegye észre. Esetleg elhívhatnátok egyszerre sok barátotokat, például neked néhány barátodat, anyukád kollégáit, rokonait, de sokat együtt, egy időponra és ugyanakkorra rendelhetnétek egy tehertaxit is. Viszont előre kell intézni más dolgokat is: postán, hogy a nevetekre szóló leveleket már a nagymamádhoz vigyék egyből, számláknál, ha anyukád neve van rajta, hogy már ne neki legyen küldve, hanem apád nevére. Vagy megkérhetnétek ezeket a barátokat, hogy kocsival jöjjenek és segítsenek elvinni titeket a cuccaitokkal a nagymamádhoz. Ha sok ember van együtt, akkor pillanatok alatt el tudtok mindent vinni, amiben előre megállapodtok anyukáddal. A benzinpénzt persze ki kellene fizetni a segítőknek oda-vissza, vagy a tehertaxi díját, de akkor végleg elmehetnétek. Akkor már nem lenne miért visszamenni és apád is látná, hogy van aki segít titeket ha kéritek.
Ha nem tudnátok elég embert így összehívni, akkor lenne jó helyette a segélyszervezet, mert ők biztosan mennének ha kéritek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!