Hogyan érjem el hogy a szüleim intézetbe adjanak?
Hány éves vagy?
16 éves kor felett van lehetőséged nevelőotthonba menni.
Gyámhatósághoz kell fordulnod, ott nyújtanak tájékoztatást.
Viszont ne hidd, hogy az intézetben jobb lenne, sőt...!
Ahhoz nagyon súlyos okokat kell bizonyítanod, hogy a gyámhatóság a védelme alá helyezzen, és nevelőotthonban helyezzen el.
A nevelőotthonoknak szigorú életrendjük van.
10-20 gyerek egy szobában milyen magánéletet élhet szerinted? Ott aztán meg kell tanulnod alkalmazkodni idegen gyerekekhez, az intézet rendjéhez.
Azok a gyerekek családi otthonra vágynak.
Hacsak a szüleid nem veszélyeztetik súlyosan a szellemi és testi épségedet, vagy elhanyagolnak, nem járatnak iskolába stb., akkor nincs esélyed arra, hogy intézetbe kerülj.
A hiányos közlésed alapján kamaszkori lázongásnak tűnik, hogy ott akarod hagyni őket.
Nézd #7, az élet ennél bonyolultabb... ismertem olyan 16 körüli párt, akiket a szülők mindenáron próbáltak tiltani egymástól, erre ők fogták magukat, kéz a kézben besétáltak a gyámügyre, oszt hamarosan egy gyermekotthon kertjéből mutattak fityiszt kéz a kézben a vaskalapos őseiknek... és én nem mondanám, hogy ez nem sokkal jobb befejezése egy Rómeó és Júlia sztorinak az eredetinél...
Szóval de, láttam olyan példát, helyzetet, ahol két tizenéves tényleg így tudta biztosítani a magánéletét... sajnos vannak ilyen szülői házak, ahol ez a legkisebb rossz választás a többihez képest.
Szóval én alapban nem minősítgetném a Kérdezőt, elvégre is csak ő tudja, hogy mennyire telepedtek rá az életére a saját szülei. De továbbra is azt gondolom, hogy egy szimpla nevelési tanácsadó is képes lekezelni az ilyen szituk 9x%-át, és csak a maradék 5-10%, ahol csak a családból való kilépés a megoldás. A gyámügy meg azért célszerű, mert az kvázi kötelezhet a nevelési tanácsadó igénybe vételére, az ilyen szülőknél meg pont a belátóképesség hiányzik, hogy talán mégse az ő nevelési elvei a megfelelőek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!