Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg jobb, ha az embernek...

Tényleg jobb, ha az embernek nincs testvére? Nincs problémája?

Figyelt kérdés

Sok testvért látok irigykedni a másikra, sőt felnőttként, ha meghalnak a szülők, megy a vita azon, hogy "rá többet hagytak!" meg ki kapjon mit!

Azt mondta nekem egyik ismerősöm, hogy jobb, ha az ember egyedül nő fel, megússza az ilyen konfliktusokat.

Igaz ez?

2013. aug. 15. 17:42
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
76%
Nekem van két tesóm, a kisebbik egy 6évas kislány, és anya mindjárt idegbajt kap tőle. meg mi is. Viszont Soha nem maradsz majd egyedül. De azzal is számolni kell, hogy milyenek. A bátyám autista, és valszeg a húgom is.
2013. aug. 15. 18:07
 12/24 anonim válasza:
59%

Nem jobb persze néha én is szeretnék egyke lenni de így jobb soha nem vagyok magányos mindig van kivel ökörködni.

Ő mindig itt lesz velem.

Persze vannak családok ahol lehet hogy a nevelés miatt nem jönnek ki a testvérek van ahol a kisebbet vagy a nagyobbat előbbre tartják jó hogy irigyek lesznek egymásra nálunk a szüleink mindig igazságosak és nem is nagyon irigykedünk egymásra amikor kisebb voltam sokat piszkált én meg nyavalyogtam de szerintem ahogy az ember el kezd felnőni egyre jobban kijön a testvérével.

Én lány vagyok ő fiú és a bátyám.

2013. aug. 15. 18:32
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Nem igaz, most azért, mert a testvérek x százaléka így viselkedik, ez nem törvényszerű... Én egy ilyen testvérpárt sem láttam még, akkor én meg vonjak le következtetést, hogy mindenki nyomorult, akinek nincsen tesója, mert a tesók mind egy szálig angyalok? Nem lehet ebben sem általánosítani.
2013. aug. 15. 19:40
 14/24 anonim ***** válasza:
63%

anyagi szempontból jobb egykének lenni,és néha egyébként is megéri,de én nagyon örülök a tesóimnak.foglalkoztak velem,mindig van kire számítanom,jó nevelést kaptam tőlük.ha egyedül nősz föl,csomó minden kimarad az életedből,nincs kontroll,akihez alkalmazkodnod kéne,akivel játszhatnál,verekedhetnél és bárhogy is utáljátok egymást,akkor is kialakul 1 kötődés,ami normálisabb esetben 1 életre szól.

csak azt sajnálom h nincs nővérem... :/

2013. aug. 15. 19:46
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Egyke vagyok, sajnálom hogy nincs tesóm, tök jó lenne ha lenne egy bátyám :D

Barátomnak van nővére meg bátyja, azt mondja nagyon jó neki így.. kisebb korukban egymás agyára mentek, de ez így normális és szeretik egymást :D

Néha rossz így egyedül lenni, van egy barátom aki bátyám helyett bátyám, imádom őt, de nem az igazi :D

19/L

2013. aug. 15. 21:04
 16/24 anonim ***** válasza:
70%
Aki szerint nem igaz, az rendesen le lett szavazva. Miért?
2013. aug. 15. 21:31
 17/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valakinek jó testvérei vannak, jó a kapcsolat köztük, az nem lehet rossz. De ismerek olyan testvéreket, akik szóba sem állnak egymással több éve és ha valamelyiknek valami problémája van, a többiek le sem tojják, ilyen testvérek nem hiányoznának.
2013. aug. 15. 21:39
 18/24 anonim ***** válasza:
Én mindig is utáltam egykének lenni, mert egyedül nőttem fel és halálra untam magam, az egész gyerekkorom UNALMAS volt. Ráadásul egy csomó mindent nem tanultam meg, ami a társas kapcsolatokhoz kell, ezért sokat estem pofára az életben, nagyon sokat. De legalább úgy megtanultam, hogy ezeket a pofonokat sose felejtem el. Szerintem még egy rossz testvér is jó lett volna, akivel nem jövünk ki, mert akkor is lett volna valaki, aki családtag és az, hogy gyerekkorunkban nem jövünk ki, nem jelenti azt, hogy később se fogunk. Amúgy a családban az unokatesóim közül rajtam kívül szinte mindenkinek volt testvére, de mind utálták egymást. Kivétel nélkül mindenki. De én mégis irigyeltem őket, mert legalább nincsenek egyedül. A magány mindennél rosszabb. Majd ha lesz gyerekem, az biztos, hogy nem lesz egyke. Bármit, csak azt ne.
2013. aug. 15. 22:49
 19/24 anonim ***** válasza:

nem gondolom így...az én hugommal a kapcsolatunk tökéletes..persze veszekedtünk sokszor, de az tartott öt percig és kész :) ő tud rolam mindent, ő ismer a legjobban...én detto.....imádjuk egymást így is, hogy felnőttünk...az egyetlen ember szinte, akiben százszázalékosan megbízok...a szüleimen, a mamámon és a férjemen kivül...rá mindig számíthatok majd, történjen bármi...

a legjobb dolog egy ilyen testvéri kapcsolat!!!

24L

2013. aug. 16. 09:15
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem,nem jobb! Én imádom a bátyjámat! Soha nem is fordult meg a fejemben,hogy bárcsak ne lenne testvérem!

26/N

2013. aug. 16. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!