Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg jobb, ha az embernek...

Tényleg jobb, ha az embernek nincs testvére? Nincs problémája?

Figyelt kérdés

Sok testvért látok irigykedni a másikra, sőt felnőttként, ha meghalnak a szülők, megy a vita azon, hogy "rá többet hagytak!" meg ki kapjon mit!

Azt mondta nekem egyik ismerősöm, hogy jobb, ha az ember egyedül nő fel, megússza az ilyen konfliktusokat.

Igaz ez?

2013. aug. 15. 17:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
43%
Ja de ha meghalnak a szülők és mondjuk nincs párja egyedül is marad a világba.
2013. aug. 15. 17:46
 2/24 anonim ***** válasza:
47%
Nem, szerintem nem igaz.
2013. aug. 15. 17:47
 3/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem jobb!

Aki így gondolja, az költözzön egy lakatlan szigetre, és nem lesz konfliktusa senkivel.

2013. aug. 15. 17:48
 4/24 anonim ***** válasza:
55%

Én tök nem így gondolom. 2 nővérem van, nyilván veszekedtünk gyerekkorunkban, de szerettük egymást, hatalmas pluszt adott. felnőttként meg a a fő bizalmasai legjobb barátai vagyunk egymásnak. A férjem is nagyon jóban van a tesóival.

Egyébként anyum egyke volt, pont azért lett 3 gyereke, mert nagyon utált egyke lenni, magányosnak érezte magát sokszor. Ráadásul a szülei fiatalon haltak meg, senkije nincs. Vagyis mi igen :)

2013. aug. 15. 17:50
 5/24 BlackSword ***** válasza:
80%
Nem... Mert ott a tesó, és zajlik az élet... Néha lehet vele veszekedni, és néha lehet vele ökörködni...
2013. aug. 15. 17:50
 6/24 anonim ***** válasza:
53%

Én nem érzem így.... A szüleim egyszer meghalnak, de a tesóm az mindig a családom lesz....

Mondjuk nekünk jó a kapcsolatunk, ráadásul a kezesem is ő volt hitelfelvételkor. Más ezt nem tette volna meg értem. De persze ő is számíthat rám mindenben.

2013. aug. 15. 17:57
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

Kiskoromban bántam, hogy van testvérem... Ő volt a kicsi, mindig neki adtak igazat, ő meg ki is használta... Volt olyan, hogy direkt megütötte magát, és utána rám fogta. Minden cuccomat elvette, tönkretette. Soha nem hagyott békén, a barátaimon lógott, mindenhová jönni akart velem. Árulkodott a szüleinknek...

Ma már 16 éves, és nagyon örülök neki, hogy van testvérem. De egy elég :D

Mindketten lányok vagyunk.

8/24 anonim ***** válasza:
82%
Egyedüli vagyok. Borzasztó volt számomra, hogy nincs tesóm. Sajnos a sors úgy hozta, hogy egy gyermekem van. Őt is nagyon sajnálom emiatt.
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs testvérem, nekem jó így, de néha azért belegondoltam, hogy na most jó lenne egy tesó. Én is sajnos azt látom a környezetemben, hogy akinek van testvére, csak a széthúzás van és az ellenségeskedés. Nem értem az embereket, miért kell saját édes testvérével ellenségeskedni? A szüleim testvéreinél is ezt látom és a legjobb barátnő ikertestvérére sem lehet számítani, előbb számíthat rám, mint a saját testvérére. Akkor jó a testvér, ha tényleg igazán szeretik egymást és jóban-rosszban kitartanak. Nem tudom, biztos van ilyen.
2013. aug. 15. 17:59
 10/24 anonim ***** válasza:
56%
Ja egyedül örököl de egyedül is pelenkázhatja meg gondoskodhat az öreg szüleiről,hát inkább nem.
2013. aug. 15. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!