Tényleg jobb, ha az embernek nincs testvére? Nincs problémája?
Sok testvért látok irigykedni a másikra, sőt felnőttként, ha meghalnak a szülők, megy a vita azon, hogy "rá többet hagytak!" meg ki kapjon mit!
Azt mondta nekem egyik ismerősöm, hogy jobb, ha az ember egyedül nő fel, megússza az ilyen konfliktusokat.
Igaz ez?
Nem jobb!
Aki így gondolja, az költözzön egy lakatlan szigetre, és nem lesz konfliktusa senkivel.
Én tök nem így gondolom. 2 nővérem van, nyilván veszekedtünk gyerekkorunkban, de szerettük egymást, hatalmas pluszt adott. felnőttként meg a a fő bizalmasai legjobb barátai vagyunk egymásnak. A férjem is nagyon jóban van a tesóival.
Egyébként anyum egyke volt, pont azért lett 3 gyereke, mert nagyon utált egyke lenni, magányosnak érezte magát sokszor. Ráadásul a szülei fiatalon haltak meg, senkije nincs. Vagyis mi igen :)
Én nem érzem így.... A szüleim egyszer meghalnak, de a tesóm az mindig a családom lesz....
Mondjuk nekünk jó a kapcsolatunk, ráadásul a kezesem is ő volt hitelfelvételkor. Más ezt nem tette volna meg értem. De persze ő is számíthat rám mindenben.
Kiskoromban bántam, hogy van testvérem... Ő volt a kicsi, mindig neki adtak igazat, ő meg ki is használta... Volt olyan, hogy direkt megütötte magát, és utána rám fogta. Minden cuccomat elvette, tönkretette. Soha nem hagyott békén, a barátaimon lógott, mindenhová jönni akart velem. Árulkodott a szüleinknek...
Ma már 16 éves, és nagyon örülök neki, hogy van testvérem. De egy elég :D
Mindketten lányok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!