Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Zsebpénz két különböző életkor...

Zsebpénz két különböző életkorú gyermeknek.10 e Ft-ot ki hogyan osztana el? (mondjuk 11 és 6 évesek. )

Figyelt kérdés

23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tőlem.

Lehetőségek:

-ugye 50-50%, mert az egyik is a gyermekem és a másik is,

-vagy életkor alapján: 11/6. Az egyik majd 2-szer annyit kap, mint a másik. Összesen mondjuk kapnak 10 e Ft-ot. Akkor idén

11 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 6.470

6 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 3.529

-vagy bárhogyan máshogyan?

Hogyan igazságos?

2013. aug. 12. 15:22
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

Beleszamoltam az inflaciot!

Azzal, hogy a mindenkori fizumhoz kotom, azzal benne van az inflacio.

De az meg mindig nem ok, hogy kisebb gyerekeknek eleg a fizu 1%-a. Mig a nagyobbaknak, lehet, hogy mar a fizu 10%-at "illene" adni.

2013. aug. 12. 20:42
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
de ez pont hülyeség, hogy minél idősebbek annál kevesebbet kapnak...17-18 évesen majd 5000 ft-ból menjen el szórakozni, meg vegyen magának ruhát stb.. elég szar az elméleted már bocs
2013. aug. 12. 22:09
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

szerintem kezd mindkettőjüknél 1-1%-kal, és az évek során emelj a %-on mindegyik gyereknél az életkorukhoz igazodva.

vagy a kicsinek egy ideig ne adj semmit, viszont a nagynak a korbeli hátránya miatt különíts el egy összeget, és amint a kicsi is 11 lesz, kezdj el neki zsebpénzt adni.

emlékszem, én 7 éves voltam mikor először zsebpénzt kaptam, kerek 50ft-ot, és akkor az még papírpénz volt :)

2013. aug. 12. 22:41
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
de nem értelek. Maguknak kéne venni a ruhát, a kaját, a cipőt egyebeket? Vagy nem értem az egész elméletet, hogy egy 6 évesnek adsz 3000 ft-t egy 18 évesnek meg 5000-t
2013. aug. 12. 22:51
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nem gyereknevelés hanem matek példa. Ilyenkor hol az anyuka? Meg az is szép h ennyi idősen már a pénzhez szoktatod őket. Lehet csak nem ekkora összeggel kellene. Mert ezt tanulja meg h neki alapból jár a havi 5e ft.
2013. aug. 13. 00:11
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
10 év múlva? Honnan tudod mekkora lesz az infláció, vagy Forint lesz egyáltalán?
2013. aug. 13. 00:14
 37/50 anonim ***** válasza:
45%

Ez akkor sem fair a naggyal szemben. A kicsi mi a manónak kapjon pénzt? Ha annyira szeretsz számolgatni, akkor visszamenőleg a nagynak 6 éves korától számold ki mennyi "jár", a fizetésed és az infláció függvényében.

VAGY: akkor a nagynak 28 éves koráig "jár" a támogatás, mert a kicsi is kap.

Tehát vagy azt csinálod, hogy mindegyik gyerek 12 éves korától 23 éves koráig kap X összeget, vagy hogy mindkét gyerek kap 2014-től 2030-ig X összeget.

2013. aug. 13. 00:33
 38/50 A kérdező kommentje:
Nagyon is jó ötletek! Nálatok a felnőtteknek van zsebpénze?
2013. aug. 13. 08:23
 39/50 anonim ***** válasza:
49%

jéééézusom de kocka vagy !!!!!

ezt nem így kell számolni és nem is kell számolni......

ha egy iskolában járnak akkor ott ugyan abba a büfében fognak költeni belőle és azért mert az egyik kisebb még nem lesz olcsóbb a büfé neki

jogosan lesz mérges h neki miért jár kevesebb

tinikorban meg mind a kettőnek kb ugyan annyi lesz a kiadása

teló ruha fagyi mozi stb....

am 23 évesnek én már nem adnék zsebpénzt

én arra számolok h 17 éves koruktól menjenek el diákmunkára és keressenek ők is egy kicsit, persze kiegészíteném

2013. aug. 13. 08:52
 40/50 anonim ***** válasza:

Remélem nincs gyereked és csak elméleti a kérdés. 23 éves kora után egy petákot sem? Tudod milyen jó nekem hogy 23 vagyok, dolgom, de nincs semmi kiadásom, csak gyűjtök/költök?

Tipikusan az a fajta vagy akinek írni fog ide a gyereke hogy az egész fizetését a szüleinek kell adni mert felnőtt és az már neki csak egy albérlet. Nagyon gáz vagy.

A 11 évesnek adnék heti 1000-et, a kicsinek meg heti 500-at, és mondanám neki hogy ebbe a dobozba gyűjtse.

Én 15 évesen kezdtem zsebpénzt kapni, aztán az megszűnt mert inkább kaptam ha kellett valamire. Mozi, osztálykirándulás, stb. Persze ezt sosem használtam ki.

2013. aug. 13. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!