Zsebpénz két különböző életkorú gyermeknek.10 e Ft-ot ki hogyan osztana el? (mondjuk 11 és 6 évesek. )
23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tőlem.
Lehetőségek:
-ugye 50-50%, mert az egyik is a gyermekem és a másik is,
-vagy életkor alapján: 11/6. Az egyik majd 2-szer annyit kap, mint a másik. Összesen mondjuk kapnak 10 e Ft-ot. Akkor idén
11 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 6.470
6 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 3.529
-vagy bárhogyan máshogyan?
Hogyan igazságos?
Beleszamoltam az inflaciot!
Azzal, hogy a mindenkori fizumhoz kotom, azzal benne van az inflacio.
De az meg mindig nem ok, hogy kisebb gyerekeknek eleg a fizu 1%-a. Mig a nagyobbaknak, lehet, hogy mar a fizu 10%-at "illene" adni.
szerintem kezd mindkettőjüknél 1-1%-kal, és az évek során emelj a %-on mindegyik gyereknél az életkorukhoz igazodva.
vagy a kicsinek egy ideig ne adj semmit, viszont a nagynak a korbeli hátránya miatt különíts el egy összeget, és amint a kicsi is 11 lesz, kezdj el neki zsebpénzt adni.
emlékszem, én 7 éves voltam mikor először zsebpénzt kaptam, kerek 50ft-ot, és akkor az még papírpénz volt :)
Ez akkor sem fair a naggyal szemben. A kicsi mi a manónak kapjon pénzt? Ha annyira szeretsz számolgatni, akkor visszamenőleg a nagynak 6 éves korától számold ki mennyi "jár", a fizetésed és az infláció függvényében.
VAGY: akkor a nagynak 28 éves koráig "jár" a támogatás, mert a kicsi is kap.
Tehát vagy azt csinálod, hogy mindegyik gyerek 12 éves korától 23 éves koráig kap X összeget, vagy hogy mindkét gyerek kap 2014-től 2030-ig X összeget.
jéééézusom de kocka vagy !!!!!
ezt nem így kell számolni és nem is kell számolni......
ha egy iskolában járnak akkor ott ugyan abba a büfében fognak költeni belőle és azért mert az egyik kisebb még nem lesz olcsóbb a büfé neki
jogosan lesz mérges h neki miért jár kevesebb
tinikorban meg mind a kettőnek kb ugyan annyi lesz a kiadása
teló ruha fagyi mozi stb....
am 23 évesnek én már nem adnék zsebpénzt
én arra számolok h 17 éves koruktól menjenek el diákmunkára és keressenek ők is egy kicsit, persze kiegészíteném
Remélem nincs gyereked és csak elméleti a kérdés. 23 éves kora után egy petákot sem? Tudod milyen jó nekem hogy 23 vagyok, dolgom, de nincs semmi kiadásom, csak gyűjtök/költök?
Tipikusan az a fajta vagy akinek írni fog ide a gyereke hogy az egész fizetését a szüleinek kell adni mert felnőtt és az már neki csak egy albérlet. Nagyon gáz vagy.
A 11 évesnek adnék heti 1000-et, a kicsinek meg heti 500-at, és mondanám neki hogy ebbe a dobozba gyűjtse.
Én 15 évesen kezdtem zsebpénzt kapni, aztán az megszűnt mert inkább kaptam ha kellett valamire. Mozi, osztálykirándulás, stb. Persze ezt sosem használtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!