Zsebpénz két különböző életkorú gyermeknek.10 e Ft-ot ki hogyan osztana el? (mondjuk 11 és 6 évesek. )
23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tőlem.
Lehetőségek:
-ugye 50-50%, mert az egyik is a gyermekem és a másik is,
-vagy életkor alapján: 11/6. Az egyik majd 2-szer annyit kap, mint a másik. Összesen mondjuk kapnak 10 e Ft-ot. Akkor idén
11 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 6.470
6 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 3.529
-vagy bárhogyan máshogyan?
Hogyan igazságos?
Hát érdekes kérdés, az biztos.
Én egyiknek sem adnék zsebpénzt. A kicsi még úgy sem jár el, a nagyobb meg (remélhetőleg) szintén nem. Ha azt szeretnéd, hogy legyen egy kezdőtőkéjük felnőttkorukra, akkor csinálj mindkettőnek egy számlát, és arra tedd rá havonta a zsebpénzt. Ha nagyobbak lesznek, és kezdődik az anya, moziba szeretnék menni, bulizni, stb. Akkor ha nem akarsz nekik pluszba adni, akkor leveszed a számlájukról azt az összeget, amit gondolsz egy bulira, mozira, stb.
De tényleg érdekesen beszélsz a gyerekeidről.
mind a két gyerekem kap zsebpénzt
mind a kettő elsős kora óta kapja
az elején heti 300.- majd 400.-
most éppen heti 500.- tartunk
minden hétfőn kapják meg és pénteken be kell tenni valamennyit a perselybe
ennyi a szabály, nem szólok bele mennyit tesznek be de valamennyit kell !!!!
mind a ketten ugyan annyit kapnak mert a sulibüfé nem lesz olcsóbb egyiknek sem
azért hetente h megtanulják és azért csak ennyit h kénytelenek legyenek mérlegelni h mit vesznek meg
11 és 8 évesek
eddig nagyon szépen gyűjtik a pénzt
a nagynak 40 000.- körül van a kicsinek csak 25 000.- körül
ami összegyűlik az meg a bankba saját számlára
6 évesnek nem adnék. Talán egyedül megy vásárolni? Majd ha már tud írni, olvasni, akkor hetente egy 500-ast, 10 éves kora után egy ezrest.
A 11 évesnek adnék mondjuk hetente egy ezrest max.
14 felett lehet többet, akkor már mehet barátokkal moziba pl. vagy apróbb dolgokat megvehet magának.
A 6 éves hova megy egyedül,hogy kelljen neki zsebpénz?Azt mondom,hogy a 11 éves már el tud menni úgy a boltba,hogy nem baromságot vásárol magának,hanem normális kaját.
De amúgy milyen anya vagy te,hogy ezt így lemered ide írni,hogy:"23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni."
És ha olyan helyzetbe kerül valamelyik,hogy mégis adnod kellene?Belehalnál esetleg?Ennyire anyagias hogy lehet egy anyuka?Ne is haragudj,de ez már durva.Akkor vonnád meg tőlük a segítséget,mikor elkezdik az önálló életüket?
Amúgy szerintem a pénznek a feléből vásárolj be a 6 évesnek ruhákból,meg ami kell még neki most.A 11 évesnek meg add oda a pénzt.
12-es vagyok
azért is mertem adni nekik mert mire elkezdték a sulit már írtak olvastak számoltak nagyon ügyesen
ÉS mert az igazgató nagyon odafigyelt h a büfébe senkit ne vágjanak át
máshol nem igazán vásárolgattak a pénzükből
Apuka vagyok. Saját gyermekeim. nem is akarok belemenni, hogy mi lesz 23 éves koruk után. Csupán szabályokat definiáltam, hogy könnyebb legyen számolni. Ezért a 23 év.
Az mondjuk úgy 1 végső életkor(az iskoláztatás vége), amíg rendszeres zsebpénzről beszélhetünk.
nyitnék egy bankszámlát, és oda utalnám a zsebpénzt a kicsinek, a nagyobbnak meg mondjuk a 3/4 részét, és így jut is, marad is. Ezzel gyűlik a pénzük, nem verik el százforintos nyalókára a suliban, stb.
De most komolyan: ki az, aki elvisz fagyizni egy hat éves kisgyereket, és elvárja, hogy ő fizesse ki a sajátját?
23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tőlem.
-23 éves kor után ne segítsd őket, ott dögöljenek meg ahol vannak! Azért csináltad őket.
Szerencsétlen gyerekek.. kemény volt az életed ne rajtuk verd le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!