Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Lent a történet.

Figyelt kérdés

4-en vagyunk testvérek, én vagyok a legfiatalabb. Van 3 nővérem, ebből 2 féltestvér. Nagyon jóban voltunk évekkel ezelőttig. Nagyon sok köztünk a korkülönbség. Én 21 éves vagyok, a másik 31, a harmadik 41 és a negyedik nővérem 43 éves.

Én hamarosan elkezdek dolgozni. Az egyik nővérem Spanyolországban dolgozik, ő megveszi majd nekem a családi házat ha eljutunk az örökséghez. A második nővéremnek semmi gondja nincs, van férje jó állása, 2 gyereke, saját háza.

A negyedik nővérem problémásabb eset. Banki adóssága van, szinte gyakorlatilag semmilye nincs. Van háza, de anyagi gondjai vannak, 3 gyereke van, a legidősebb lányának van 2 gyermeke.

Az a tervem, hogy nekünk van egy 100 négyzetméteres házunk, most még szüleim kezén, hogy később majd beépítem a padlásteret, felkeresem ezt a nővéremet és közlöm vele, hogy ha gondolja eljöhet ebbe a házba lakni, sőt ki is húzom a bajból. Megpróbálnám helyreállítani a testvéri kapcsolatot. És közölném vele, hogy a gyermekeit is nyugodtan ide hozhatja, végülis van elég sok hely. A kérdés az, hogy megérné-e neki segíteni.

Nekem nincs senki fontos az életemben.

Nem biztos, hogy elfogadná a segítséget, de azért megpróbálnám.

Igazából a legidősebb testvéremről van szó, aki 43 éves.

2013. júl. 30. 12:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De Te miről beszélsz??????? Fúúú de idegesítő, legalább írtad volna le értelmesen a sztorit! Most én azt vettem ki az egészből, hogy van egy Nővéred, aki szívességet téve Neked, hogy legyen lakásod, megvenné az örökölt házat, mert fél, hogy kisemmizne a másik kettő nővéred! Te ebbe mosolyogva bele is egyezel, és oda csalod az elvileg "kisemmizős" nővéred a gyerekeivel együtt, hogy generálj egy óriási balhét. Jól értettem, ez a lényeg?
2013. júl. 30. 13:05
 12/16 A kérdező kommentje:
korábban 6 millió volt a ház, most felment az értéke, de tesóm jól keres külföldön, tud olyan ajánlatot tenni a másik kettőnek, amire nem mondanak nemet
2013. júl. 30. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:
A szüleid még élnek és te így tervezgetsz? Hát...
2013. júl. 30. 13:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Te jó Isten. Ti normálisak vagytok?

A nővéred megvenné a szüleid házát a másik két nővéredet lefizetve (akik kiakarnak majd paterolnia abból a házból) és te szívességből vagy nem is értem miből felújítanád a padlásteret és vissza költöztetnéd a legidősebb nővéredet aki azt akarja,hogy ne legyen tied a ház?

Mivan? Most ezt csak én nem tudom megérteni?????

2013. júl. 30. 13:48
 15/16 anonim ***** válasza:

eleve miből segítenél ha majd csak egyszer hamarosan kezdesz dolgozni

szerintem menj el albérletbe, gyűjtögess a saját kis életedre és a több tesód meg oldja meg ahogy akarja, felnőtt emberek nem kell nekik segítség (főleg hogy neked sincs semmid amivel segíthetnél)

2013. júl. 30. 14:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha egy tesód segít akkor marad két tesód abból az egyiknek segítenél, de azt írtad, hogy a másik két tesód kirakna a lakásból??? Akkor te segítesz annak aki kitenne? WTF???

Ma már nem olyanok az ingatlan árak, talán már 6 milliót se kapnál azért a lakásért, mindenki örül, ha van hol laknia.

Kérdésre válaszolva: nem segítenék rajta.

Tuti 21 vagy?? Vagy későn született álomvilágban élő leányzó.

2013. júl. 30. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!