Mit lehet tenni egy anyáskodó nővér ellen?
Gyerekkorunk óta ez van. Apának többször feltűnt olyankor ő rászólt. Mikor nincs itthon rászólok, hogy fogja már vissza magát olyankor anya persze engem ordít le. Többször mondtam neki, hogy nem kéne ezt csinálni vagy ha nagyon akarja akkor ezt a párján élje ki. /persze ha ő itt van akkor a hangneme is változik/= nem vírnyíkol//
Év közbe jó mert van köztünk 120 km. így ritkán találkozunk. Most itthon van kb. 3 hete de már megint rákezdte.
Mindig azt hallottam gyerekként, hogy ha nagy lesz a távolság akkor megjavul a kapcsolatunk mert 99 %-ba az segít.Hát nálunk ez rohadtul nem jött össze.
19 és 23 évesek vagyunk.
Lány, de szerintem lényegtelen.
Sose bírtam elviselni, hogy ha ezt csinálja. Szerintem nagyon mások sem.
Következetesen újra meg újra leállítani, amikor anyáskodni akar fölötted. Legrosszabb esetben, ha nem tanul a hibájából, akkor tessék ignorálni, illetve egy időre megszakítani vele minden kapcsolatot úgy, hogy az utolsó levélben vagy telefonon meg kell neki mondnai, hogy ezt miért teszed: eleged van az anyáskodásából. A levél jobb, mert ott nem tud a mondataidba belekötni, nem tud játszmázni.
Írj neki egy levelet és úgy írd meg, hogy tudja: ezennel rácsaptad az ajtót. Akkor vagy hajlandó vele szóba állni, ha ő keres és ha úgy keres, hogy egyenrangú testvérként kezel téged (azaz megváltozott a hozzáállása a dolgokhoz), nem pedig a lányaként.
Ja és te magad a levél után ne keresd őt.
Amikor pedig anyád rádordít ezért, szólj csak rá nyugodtan, hogy ne ordítozzon, a hallásod kiváló és törődjön a saját dolgával. Ne szóljon bele két testvér dolgába, mert ahhoz semmi köze.
Állj a sarkadra és állj ki magadért. Semmi joga anyáskodni fölötted csak azért, mert 4 évvel idősebb, mint te. Ez a négy év ott számít, amikor te 2 vagy ő pedig 6 - de két felnőtt ember esetében már egy cseppet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!