Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért szól bele? Mi köze...

Miért szól bele? Mi köze hozzá? Jogos a haragom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok,és van egy 8 éves húgom.Most,hogy nyár van,kb én foglalkozom vele a legtöbbet,még anyuék dolgoznak,ezzel nincs is baj,mert nagyon szeretem,és fordítva is így van. Ma rossz napom volt,ideges voltam,és nem volt kedvem különösebben a hugicával foglalkozni.Persze tudom ez nem egy olyan "most nincs kedvem" dolog,amit muszáj megcsinálok,de játszani nem volt kedvem.Most egy úszótáborban van,én megyek érte,és mivel rossz kedvem volt,én egyszerűen zenét hallgattam.Alapból tudom,hogy ez bunkóság,és nem is szoktam csak néha,de ma úgy éreztem,hogy egyszerűen nem bírom hallgatni,ezért amíg hazamentünk én zenét hallgattam,és utána is.A húgom ilyenkor úgymond gátlásos lesz,nem mer hozzám szólni vagy nem tudom,ezért csak csendben ücsörgött,és kicsit sértődött is volt,amit amúgy meg is értek.A szomszédunkkal egy villamoson utaztunk,aki látott minket (én nem láttam őt.) Miután hazaértünk csöngettek,ki volt az a szomszédnő.A húgom jelenlétében,elkezdett engem pocskondiázni,és adni a húgom alá a lovat,hogy én mégis milyen nővér vagyok,nem szégyellem magam,meg ilyesmi.A húgom már sírt attól,ahogy a nőci ott ordítozott,én meg mondtam,hogy semmi köze hozzá,hogy mit csinálok,ezt majd én a húgommal lerendezem,és szépen kiküldtem.Utána én a húgommal megbeszéltem,elmondtam neki,hogy néha szakad a cérna,és ilyenkor a zene egyfajta feszültség levezetés,de erről nem ő tehet,és még azt is hozzátettem,hogy attól,mert be van dugva a fülem,még nyugodtan kérdezhet tőlem,vagy bármi,mert tapasztalat,hogy ilyenkor olyan,mintha félne tőlem.

Viszont most több dolog is játszódik le bennem.Először is,hogy szerintetek nagy bunkóság volt,amit csináltam?Másodszor ez a húgomban nem hagy mély nyomot?A szomszédnőnek igaza volt?

2013. júl. 22. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
Szia! Dehogy volt igaza! Én zene nélkül nem bírnék meglenni, bármilyen személynél, sőt még néha a kajánál is fontosabb. Neked nagy a lelked, hiszen zenét hallgatsz, és fel tud dobni, vagy épp veled szomorkodik. Húgoddal majd játszatsz később, mindenkinek van szabadideje, amit azzal tölt, amivel akar. Inkább én anyudnak szólnék, hogy mialatt te le tudod kötni magad zenehallgatással, húgod unatkozik, és ez nem vezet egy jó személyiség kialakulásához. Találjatok ketten a húgodnak is egy hobbit, hogy ne tudjon unatkozni, és amivel ő is boldog tud lenni.
2013. júl. 22. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

1. kicsit bunkó viselkedés ha társaságba utazunk és az egyiknek a füle be van dugaszolva,

2. A húgodban bizony megmarad majd, hogy a nővére sokszor nem akart vele beszélni, inkább zenét hallgatott. A nagyon érzelmes gyerek akkor fájni fog neki.. ha kis vagány, akkor simán túlteszi magát rajta

Mondjuk az jó ötlet volt, hogy elmondtad neki, hogy nem miatta van, csak te vagy lökött ilyenkor.

3. A szomszédnőnek nem volt igaza. Neki nem volt joga hogy szóljon, főleg hogy kiabáljon.

Ha én lennék az anyád, bizony helyre raknám a szomszédot...

2013. júl. 22. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Ez a kérdés már egyszer volt itt, csak akkor az "anya" adta elő, hogy a nagylánya felelősségteljes, de a szomszéd meglátta őket, amint zenét hallgat fél füllel, blabla... csak ott nem a lányhoz, hanem az anyához ment oda a szomszéd. Több fantáziát a kamukérdésekhez, kérem szépen.
2013. júl. 22. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédod egy kotnyeles, bunkó.. én a helyedben elküldtem volna a k... anyjába , utána rácsaptam volna az ajtót. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet egy ember ekkora idióta. Még ha végig üvöltöztél volna vele a villamoson, akkor sem lett volna joga beleszólni. A húgoddal nem csináltál semmi rosszat, nem kötelességed, hogy mindig hatalmas vigyorral az arcodon őt szórakoztasd. Néha neked is lehet rossz kedved, 8 éves, ezt meg tudja érteni, főleg, ha ilyen jó a kapcsolatotok.
2013. júl. 22. 23:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves hármas válaszoló:

Talán benned van a hiba,nem értem miért kell minden egyes kérdésre ráfogni,hogy kitaláció.

2013. júl. 22. 23:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédodnak semmi köze hozzá.

A végén jól tetted, hogy elmagyaráztad a húgodnak, mi hogyan van, szegényke, jól meg lehetett ijedve. Gondolom, a helyzet még rátett egy lapáttal, egyébként nem "gátlásos" lesz ilyenkor szerintem, ahogy írod, hanem azt hiszi, valamiért haragszol rá. A gyerekekre nagyon ragad a környezet hangulata, már csak ezért is érdemes odafigyelned arra, mikor, mit csinálsz előtte.

És nagyon szép tőled, hogy ennyit vagy vele! :) Szerintem klassz tesó vagy. Vagyis azok vagytok.

2013. júl. 22. 23:32
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Ez a kérdés volt nemrég, kicsit más előadásban...nem unod még? Hányféleképpen fogod még feltenni?
2013. júl. 23. 05:09
 8/8 anonim válasza:
Egyértelmű hogy a szomszédnak semmi köze hozzá úgyhogy nem is értem miért pofázik bele. Szerintem hagyad
2013. júl. 24. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!