17 éves lány vagyok és van egy 6 éves hugom, aki nagyon durván el van kényeztetve. Mit csináljak vele?
Mindig addig nyafog anyának/apának amíg meg nem kapja amit akar (múltkor pl egy 2 cm magasságú pónifigurát 700 Ft-ért, meg mellette jégkrémet meg csipszet is kapott). Mindig veszekszik velem és piszkál, ha meg rászólok vagy valami, akkor meg meg anyának árulkodni és természetesem én vagyok lecseszve.
Tegnap pofon vágott, mert szórakozott a telefonnal én meg elvettem tőle.
Az is kb 1 hete volt, amikor a másik tesómmal beszélgettünk az infótanáráról. A kicsi meg "kihallgatott" minket, anyának meg úgy mondta vissza, hogy arról beszélünk, hogy nincs inteligenciája.
És tisztában is van a helyzetével: múltkor azt mondta, hogy bármit szeretne, azt úgyis megkapja.
Lehet, hogy most nevetségesen hangzik, hogy egy 6 éves kisgyerek "uralkodik" rajtam/rajtunk, de egyszerűen nem csinálhatok semmit, mert a szüleim úgyis neki adnak igazat és engem mondanak el mindenféle önző dögnek meg hasonlóknak. =( Kérlek, segítsetek kitalálni, hogy mit tegyek vele, hogy ne legyen ilyen =/
Ne foglalkozzatok vele. Ha ti ketten tesóddal 1 napig nem szóltok hozzá, nem játszotok vele, az nagyon kiveri majd nála a biztosítékot. Ha anyudnak beköp, akkor meg játszatok olyat amibe nem tud érvényesülni (szókirakó, akasztófa, sakk, tudjaisten).
Ha bármikor máskor rosszul viselkedik ujabb napig megy ez. Meg fogja tanulni.
Csinálj valami olyan dolgot, ami őt is idegesíti (gondolok pl hangos zenehallgatásra, idegesítő hangok kiadására etc), "a legjobb védekezés a támadás".....
És mondd meg neki, hogy addig nem hagyod abba, amíg ő is ilyen
Tudom milyen egy rossz érzés amikor nem csinálsz semmit és a hugod ugy adja elő a történteket, hogy mindeféleképpen Te légy leb@aszva! akár jogosan akár jogtalanul
Nálam ez pl bevált, de mindenkinek más a gyengepontja...
Vagy menj el a szobádba, csukd be az ajtót és sz@rd le
De az is lehet, hogy csak a szüleiddel kéne róla beszélgetni :/
Ha meg nem változik sehogyan, akkor számíts arra, hogy kb még 2-3 évig el kell viselned :DDD
Nekem nehezemre esett eleinte elhinni,hogy vannak gonosz,hazug kisgyerekek,de sajnos a kisfiam osztalytarsa reven megtapasztaltam( itt is 6-7 eves gyerekekrol van szo)
Az ha egyaltalan nem foglalkozol vele ,nem beszelsz hozza tenyleg bevallhat,de eloszor a szuleiddel kellene megerttetni,hogy valamit nagyon rosszul csinalnak.
Mondd el nekik mit erzel,es ha megsem ertik meg,nyugodtan kimondhatod,hogy ugy viselkednek,mintha 1 gyerekuk lenne,te es a masik testvered pedig csak elturt szemelyek vagytok a csaladban.Ne felj,ha durvabbra sikerul a mondanivalod mint ahogy szeretned ha mashogy nem megy,lenyeg,hogy eszhez teritsd oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!