Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Adjak pénzt öcséméknek?...

Adjak pénzt öcséméknek? Szerintetek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, öcsém 7 éves. Vannak barátai, akik sajnos anyagi gondokkal kűzködnek. A gyerekek mindig küldik öcsémet kérni itthonról pénzt édességekre. Már történt egy fél évvel ezelőtt, hogy az egyik gyerek meg is lopott minket folyamatosan (2 hétig). Persze, mióta édesapám rajtakapta azóta jobban figyelünk, hogy pénzt még fiókokban se hagyjunk.. Na de tesóm azóta is jön kérni pénzt tőlünk. Párszor adott és anyukám nekük, de most pl. hozzám küldték. Biztos vagyok benne, hogy nem az ő fejéből pattant ki az ötlet. Őt teljesen hidegen hagyja tulajdonképpen, mert ha azt mondom nincs pénz, akkor megfordul és minden reakció nélkül megy vissza játszani. Most megszólalt a lelkiismeretem kissé, hogy adjak-e vagy ne. Ja és öcsémmel próbáltam szépen beszélni erről, de ő meg jön, hogy:" Ők szegények és nincs honnan kérniük."
2013. jún. 20. 17:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kihasználják az öcsédet, szerintem ne adj pénzt! Ha pedig segíteni szeretnél, akkor még mindig jobb, ha inkább azokat a gyerekeket megkínáljátok cukorkával, sütivel, de az nem oké, hogy így vásároltatnak a tesóddal...
2013. jún. 20. 17:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnék.
2013. jún. 20. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vérszemet kaptak, 1 forinttal se többet!
2013. jún. 20. 17:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én leülnék az öcsémmel és elmagyaráznám neki, hogy nem mindenki szegény aki azt mondja. Így csak kihasználják, az öcsédet. Az akinek csak édességre nem telik az nem szegény.
2013. jún. 20. 17:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek már csak ilyenek,szeretik az édességet.Nem szabad adni az öcsikédnek pénzt,esetleg ha játszani megy néha néha vigyen egy egy almát vagy más olcsóbb gyümölcsöt.De ha tényleg szegények én visszaküldeném egy tálca zsíroskennyérrel,valószínűleg soha többé nem kérnének ha nincsennek rászorulva.
2013. jún. 20. 21:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, mikor bejönnek az udvaron, sokszor van az, hogy jön ugyancsak az öcsikém, hogy éhesek vagyunk, holott alig tudunk beletömni néha valami kaját. De amúgy az is megeshet, hogy csak jobban esik neki más gyerek társaságában. Végülis mindig szoktunk májkrémes kenyeret adni nekük, a gyerekek veszik is be, sőt még sokszor azt is megeszik amit a tesó nem meghagy. Az ételt tényleg nem sajnáljuk tőlük egyáltalán, de azért a pénz, az azt hiszem más dolog... nem?
2013. jún. 20. 22:30
 7/10 A kérdező kommentje:
*sőt még sokszor azt is megeszik amit a tesó meghagy..
2013. jún. 20. 22:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7 éves gyereknek miért adtok pénzt?! Főleg úgy, hogy elviszi otthonról... Én 14 éves koromig egy vasat nem tartottam magamnál és élek, virulok, nem haltam éhen-szomjan. Olyankor kaptam pénzt elvinni, amikor pl. elmentem táborba. Az öcsikédtől kérdezd meg, hogy mire kell neki a pénz. Én max annyit adnék ami elég pl. egy üveg vízre vagy egy gombóc fagyira.

Szóval ne adj neki pénzt, mert ártani fogsz vele. lehet, hogy nem ő lesz az a gyerek, akit megrugdosnak meg kihasználnak, de hogy később pl. totálisan hiányozni fog belőle az a készség, hogy spórolni vagy valami az biztos. Nem azért, mert rossz ember, hanem mert inkább odaadja másnak, mert jószívű. Sajnos az ilyen embereket pedig könnyű kihasználni.

2013. jún. 23. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne adj pénzt!

Sajnos fiam is hozott haza ilyen ,, kis barátot". A gyerek bemászott a hűtőbe, adtam neki enni, inni tisztességesen elláttam..

Másnap a kisfiúnak volt cukorkája a játszótéren mindenkinek adott kivéve a fiamnak mondván: ,,Nálatok voltam és még egy pohár vízzel sem kínáltatok meg" Rá pár napra pedig kitépett a fiam hajából egy maréknyit.. egy foltban kopasz volt hetekig..

Próbálom elmagyarázni a fiamnak, hogy nem az a barát aki csak akkor játszik vele, ha ad neki valamit..

Nem egyszerű a helyzet..

Lehet, hogy nem ártana megismerni a szülőket sem, ugyanis van, hogy a gyerek nem olyan körülmények közül jön és a szülő nem tudja, hogy mi történik..

Mi is voltunk a másik oldalon, amikor a fent említett fiam elcsaklizta MINDEN nap az egyik gyerek nutellás kenyerét mondván, hogy ő sosem visz ilyet.. ezért aztán egy idő után a gyerek nem vitt tízórait.. ekkor elmondta a szüleinek, hogy miért nem akar többet ételt vinni

Lesült a pofánkról a bőr, nem győztünk pironkodni.. a fiam napközis (bent eszik) emellett minden nap vitt kakaós csigát, croissant, almát, szendvicset vagy valamit.. és mégis ez történt.. Természetesen kezeltük a problémát

bocsi, hogy hosszú voltam

2013. jún. 24. 17:43
 10/10 anonim válasza:
már elsőre sem szabadott volna pénzt adni neki, és én nem is igazán mondanám, hogy azok a hülye csórók barátok, mert csak kihasználják. korból ítélve, az öcséd még ovis, igazából azt se tudja, honnan terem a pénz. beszélj azok a hülyék szüleivel, és ha úgy véled, hogy van nekik pénzük bőven, akkor ott helybe rúgd seggbe a fiukat, ha meg nincs nekik se, akkor meg mondd el a gyereküknek, hogy pofa be, nem kapnak pénzt, már így is kaptak eleget, tessék kérni más barátoktól, gondolom nem az egyetlen Bill Gates az öcséd az oviban szal az így semmiképp sem helyes. az meg a másik dolog, hogy az ilyenekből lesznek azok, akik vetetnek valakivel az utcán tűzijátékot, és felrobbantják magukat, mert nem értenek semmihez, de azt hiszik, hogy mindent szabad. a többit pedig itt már elégszer leírták, de van egy ötletem: tegyél a hülyegyerekeknek egy ajánlatot, hogy ha elmosogatnak, vagy segítenek a házimunkában, akkor kaphatnak pénzt. Hidd el, ezzel még ti is jól jártok, mert olcsó munkaerő, és mondhatni önkéntes. (csak arra vigyázz, el ne lopjanak értékes evőeszközöket.)
2013. júl. 4. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!