Adjak pénzt öcséméknek? Szerintetek?
7 éves gyereknek miért adtok pénzt?! Főleg úgy, hogy elviszi otthonról... Én 14 éves koromig egy vasat nem tartottam magamnál és élek, virulok, nem haltam éhen-szomjan. Olyankor kaptam pénzt elvinni, amikor pl. elmentem táborba. Az öcsikédtől kérdezd meg, hogy mire kell neki a pénz. Én max annyit adnék ami elég pl. egy üveg vízre vagy egy gombóc fagyira.
Szóval ne adj neki pénzt, mert ártani fogsz vele. lehet, hogy nem ő lesz az a gyerek, akit megrugdosnak meg kihasználnak, de hogy később pl. totálisan hiányozni fog belőle az a készség, hogy spórolni vagy valami az biztos. Nem azért, mert rossz ember, hanem mert inkább odaadja másnak, mert jószívű. Sajnos az ilyen embereket pedig könnyű kihasználni.
Szerintem ne adj pénzt!
Sajnos fiam is hozott haza ilyen ,, kis barátot". A gyerek bemászott a hűtőbe, adtam neki enni, inni tisztességesen elláttam..
Másnap a kisfiúnak volt cukorkája a játszótéren mindenkinek adott kivéve a fiamnak mondván: ,,Nálatok voltam és még egy pohár vízzel sem kínáltatok meg" Rá pár napra pedig kitépett a fiam hajából egy maréknyit.. egy foltban kopasz volt hetekig..
Próbálom elmagyarázni a fiamnak, hogy nem az a barát aki csak akkor játszik vele, ha ad neki valamit..
Nem egyszerű a helyzet..
Lehet, hogy nem ártana megismerni a szülőket sem, ugyanis van, hogy a gyerek nem olyan körülmények közül jön és a szülő nem tudja, hogy mi történik..
Mi is voltunk a másik oldalon, amikor a fent említett fiam elcsaklizta MINDEN nap az egyik gyerek nutellás kenyerét mondván, hogy ő sosem visz ilyet.. ezért aztán egy idő után a gyerek nem vitt tízórait.. ekkor elmondta a szüleinek, hogy miért nem akar többet ételt vinni
Lesült a pofánkról a bőr, nem győztünk pironkodni.. a fiam napközis (bent eszik) emellett minden nap vitt kakaós csigát, croissant, almát, szendvicset vagy valamit.. és mégis ez történt.. Természetesen kezeltük a problémát
bocsi, hogy hosszú voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!