Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Anyám és nevelő apám miattam...

Anyám és nevelő apám miattam veszekednek, mert nem adok pénzt mostoha tesomnak?

Figyelt kérdés

Apám mikor kicsi voltam meghalt,anyámnak lett uj párja akinek van egy vekem egy idős lánya. Nem vagyok tul joba a csajjal,a béke kedvéért elviselem.

Most h betöltöttem a 18at,a gyámügytől átvehettem az örökségem,több millió ft.

A nev.apám meg mostoha tesom állandoan mondja h adjak pénzt tesomnak az egyetemre. Én nem akarok adni,tanult volna jobban akkor felvennék államira. Én se tudom még migez kezdek a pénzel..

Anyám rám bizza h kinek adok kinek nem. De nev.apám folyton beleköt h hasson rám,mert ő évekig eltartott stb... Közös kassza van...

2013. jún. 3. 15:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
Banki lekötés több évre célszerű lenne és semmit sem tudnak ellene tenni. Az a legfontosabb, hogy ne herdáld el és ne osztogassad. Tedd félre arra az időre amikor külön életet akarsz kezdeni. Mindenki a saját vagyonával gazdálkodjon!
2013. jún. 3. 16:17
 12/28 anonim válasza:
93%

Szerintem nagy szerencse hogy van pénzed arra hogy saját életet kezdj...Ha továbbtanulsz vagy szakmát tanulsz és lekötöd egy 5-8 évre talán saját vállalkozásba is kezdhetsz.

Ha a csaj nem tanult eléggé h felvegyék az államira ahhoz neked semmi közöda nevelőapád dolga lenne megregulázni.A saját jövődet ne áldozd fel a kislányéért ezt mond meg nevelőapádnak...

2013. jún. 3. 16:27
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a pofátlanság csúcsa már, hogy a mostoha lányával akarja kifizettetni a saját lánya egyetemét.

Meg mi az, hogy ő eltartott? Talán az ő lányára nem költött az anyud? Ekkora kretén húzás után anyud helyében is elgondolkodnék...

2013. jún. 3. 16:49
 14/28 anonim ***** válasza:
92%
Nehogy hagyd magad meggyőzni és elosztogasd! Az csakis a tiéd, senkinek semmi köze hozzá!
2013. jún. 3. 16:50
 15/28 anonim ***** válasza:
74%

Szia

Ne adj senkinek semmit semmi körülmények között max úgy ,hogy írtok papírt róla ügyvéd előtt + fedezetet ad.

Én a helyedben vagy magyar államkötvényt vennék ami infláció feletti kamatot ajánl vagy vennék lakást valami jobb környéken és kiadnám albérletbe. Hogyha nagyon sokat szekálnak akkor te mennél oda lakni ,ha meg elviselhetőek akkor az albérlet fedezi az apróbb költségeid. Vidéken mondjuk 5-7 millió körül kapsz igényes 2. emeleti lakást jó környéken és mondjuk 30ezer albit elkérhetsz a fővárosi árakat pedig nem tudom...

Semmiképp sem szabad adni ,én a nővéremnek adtam 1 milliót és már 8 éve várom ,hogy mikor kapom meg.....

2013. jún. 3. 16:56
 16/28 A kérdező kommentje:

Mostoha tesomt az anyja nevelte,de sokat volt van nálunk.

A pénz egyelőre a bankban van 3 honapos lekötéssel,többre nem akarom mert nem tudom mikor lesz rá szükségem...

Eszem ágában sincs adni mostohatesomnak... Csak rossz h anyával nev.apám annyit veszekszik emiatt.

Én is tovább fogok tanulni,igy kapja anya még az árva ellátást,és mivel apám jol keresett ez elég jó összeg. Plussz a csp... Sztem ez fedezi rám a kiadásokat,mivel nev.apám azt mondja h mostantol lakbért meg hasonlokat kell fizetnem... Anya ki van rá akadva teljesen. Azt mondja ha apám még élne akkor is támogatna ENGEM,mivel a válásuk után is jó gyt-t kapott anya,és h ez plyan mintha a mostani párja apámmal akarná eltartani az ő lányát.

2013. jún. 3. 17:18
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Én sem adnék. Nem a te dolgod az ő egyetemének fizetése. Most nem te tehetsz arról, hogy ezen a téren szerencsésebb voltál... mondjuk tényleg, azért tanulhatott volna jobban, akkor most nem kéne lóvé az egyetemre. Dolgozzon inkább a kisasszony... te meg rakd el későbbre a pénz nagy részét - jól jön majd ahhoz, ha önálló életet akarsz kezdeni.
2013. jún. 3. 17:20
 18/28 anonim ***** válasza:
91%
Anyád helyében én nem is maradnék ilyen emberrel, mint a nevelőapád. Kikérném magamnak, hogy a gyerekemet azzal fenyegesse, hogy lakbért kell fizetnie, mert nem támogatja az ő gyerekét, akihez semmi közünk sincs.
2013. jún. 3. 17:20
 19/28 anonim ***** válasza:
94%

Azon, hogy Anyukád és a nevelőapád min veszekednek és min nem, nem kell kiakadnomd. Ehhez az égvilágon semmi közöd nincs, ez az ő ügyük, felnőttek, elintézik. Hidd el, egy egyébként csodajól működő kapcsoaltot ilyesmi nem fog tönkretenni... Szóval ezen ne akadj ki.

Neked van igazad, teljesen egyértelműen. Láthatod, itt ilyen egységes válaszok ritkán érkeznek, mindenki így látja a helyzetet. Kitartás...

2013. jún. 3. 17:22
 20/28 anonim válasza:
25%
Szerintem elmehetnél ingyenes tanácsadáshoz! Vannak ilyenek!
2013. jún. 3. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!