Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Apa csalja anyát, mit csinálja...

Apa csalja anyát, mit csináljak, elmondjam, ne mondjam?

Figyelt kérdés

Saját gépem van. Apa azon szokott vmi csajjal levelezni és videohívásban beszélni esténként.

Ma reggel bekapcsoltam a gépem és láttam, hogy nyitva van a skype (én nem használom). Azt hittem magától bejelentkezett, erre elém tárult egy beszélgetés ezzel a csajjal. Nyilván beleolvastam, mert én már sejtettem az elejétől kezdve, hogy probléma van. Németül beszélgetnek, mert a nő szlovák. Apám pechjére tudok németül, és lefordítottam néhány részletet. Hát, egyértelmű, miket művelnek és írogatnak egymásnak.

Anyának ma van a szülinapja, ma biztosan nem akarom elrontani a kedvét. Szerintetek elmondjam neki később, hogy tudok valamit? Vagy hagyjam? Apa hazudott egyszer, hogy xy helyre megy, és nekem bevallotta, hogy ott aludt a csajnál, de állítása szerint csak "beszélgettek".

Van egy kishúgom, 10 éves, nem akarom, hogy tudjon róla, ő azt hiszi, minden rendben. De én meg nem bírok így létezni, hogy apám hazudozik össze-vissza, hogy csak régi barátok a nővel meg ilyenek, stb. Szerintem undorító dolgot csinál(t).

Tudom, hogy már van vagy 100 ilyen kérdés, de kérlek segítsetek, mit tehetnék, vagy mit ne? Nagyon rossz érzés... Eddig egy stabil, normális család voltunk, mindenki felnézett ránk. De ez még nekem is kellemetlen.

16 L

2013. máj. 1. 10:22
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Bár nem értem, mi késztethet egy házas embert két gyerekkel, 18 év házassággal a háta mögött arra, hogy félrelépjen. Igaz, hogy már biztos nem úgy szeretik egymást, mint a kezdetekben, de akkor legalább nyíltan és őszintén közölte volna és beszélnék meg, normálisan. Ez valami ... nem is tudom, nem találok jelzőket.
2013. máj. 1. 14:05
 22/26 anonim ***** válasza:
Nehéz ezzel szembesulni, de hidd el van ilyen..még veled is elofurdulhat, ha még most ezt el se tudod képzelni. Nagy teher ez neked, talán jobb lett volna, ha nem tudod meg.De ezt a terhet már cipeled. Apuddal beszélj...de az életét nem irányithatod. Csak tudja...a lelkiismerete hátha megszolal. Anyudnak nem szolnék...nem akarnám látni a szomoru arcát, hallani a veszekedéseket...Ennyi év alatt kiéghet egy kapcsolat...
2013. máj. 2. 15:51
 23/26 anonim ***** válasza:
63%

Komolyan mindenkinek elfogadható, hogy egy egész család hazugságban él, és a gyereknek kell titkot tartania?!

Hogy anya ne legyen szomorú?

Könyörgöm, hát ezért tart itt ez az ország, ezért ilyen beteg a társadalom.

A gyerek meg szépen megtanulja, hogy majd ha őt csalják meg, akkor arról is jobb nem tudni, ha véletlenül ő csal meg, akkor jobb eltitkolni, mert ez csak kegyes hazugság.

Továbbra is azt gondolom, hogy ha ilyen történik, egyetlen lehetséges megoldás van. Szembesíteni mindenkit, és megvizsgálni, hogy a kapcsolat ennek ellenére működőképes lehet, és akkor szépen energiát tenni a bizalom visszanyerésébe, a kapcsolat helyrehozásába, vagy befejzni és elválni.

És továbbra is azt gondolom, hogy az mindenki által támogatott szemethúnyás, hazudozás, titkolózás, lelkiismeretfurdalás és egyéb terhek, amik a család minden egyes tagját nyomják sokkal gyilkosabb mérgek, mint holmi félrelépés. Csak éppen hosszútávon fejtik ki a hatásukat, és majd a gyerekek 30 évesen a sokadik félresikerült kapcsolat után a pszichológusnál jönnek rá, hogy talán akkor ott máshogy kellett volna.

2013. máj. 2. 16:10
 24/26 anonim ***** válasza:
Ja, mert az jobb, ha a család szétesik, a 10 éves gyermek lelke sérul...te szerinted egy félrelépés miatt szét vágni egy családot...szerinted ezt kellene tenni. Az meg se fordul a fejedben, hogy az apa miután beszélt vele a fia, abba hagyja ezt a méltatlan viselkesést? Ez nem jobb megoldás?
2013. máj. 2. 17:59
 25/26 anonim ***** válasza:
Senki sem mondta kedves 23-as, h sunnyogni, hazudni kell! Sot, mindenki azt mondta alljon az apja ele. Senki nem mondta, h hunyjon szemet ez folott. Azert mondja mindenki, h beszeljen az apjaval, h igenis apa legyen olyan tokos, h anya ele all es megmondja, mert ugy gondolom, ez nem a lany dolga. O csak allitsa apat valasztas ele!
2013. máj. 2. 18:06
 26/26 A kérdező kommentje:

Beszéltem apával, azt mondta, anya mindenről tud... Anya meg rákérdezett, hogy mit beszéltem apával. Elég bonyolult.. Anya mondta, hogy szerinte nem kellett volna megtudnom, legalábbis ilyen sok mindent nem. De majd a döntést közlik, a megbeszélés az ő dolguk.

Köszi mindenkinek, aki írt, támogatott, tanácsot adott!

2013. máj. 3. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!