Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Apa csalja anyát, mit csinálja...

Apa csalja anyát, mit csináljak, elmondjam, ne mondjam?

Figyelt kérdés

Saját gépem van. Apa azon szokott vmi csajjal levelezni és videohívásban beszélni esténként.

Ma reggel bekapcsoltam a gépem és láttam, hogy nyitva van a skype (én nem használom). Azt hittem magától bejelentkezett, erre elém tárult egy beszélgetés ezzel a csajjal. Nyilván beleolvastam, mert én már sejtettem az elejétől kezdve, hogy probléma van. Németül beszélgetnek, mert a nő szlovák. Apám pechjére tudok németül, és lefordítottam néhány részletet. Hát, egyértelmű, miket művelnek és írogatnak egymásnak.

Anyának ma van a szülinapja, ma biztosan nem akarom elrontani a kedvét. Szerintetek elmondjam neki később, hogy tudok valamit? Vagy hagyjam? Apa hazudott egyszer, hogy xy helyre megy, és nekem bevallotta, hogy ott aludt a csajnál, de állítása szerint csak "beszélgettek".

Van egy kishúgom, 10 éves, nem akarom, hogy tudjon róla, ő azt hiszi, minden rendben. De én meg nem bírok így létezni, hogy apám hazudozik össze-vissza, hogy csak régi barátok a nővel meg ilyenek, stb. Szerintem undorító dolgot csinál(t).

Tudom, hogy már van vagy 100 ilyen kérdés, de kérlek segítsetek, mit tehetnék, vagy mit ne? Nagyon rossz érzés... Eddig egy stabil, normális család voltunk, mindenki felnézett ránk. De ez még nekem is kellemetlen.

16 L

2013. máj. 1. 10:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
31%

"Anya teljesen megváltozott, mogorva lett és bármi apróságon felhúzza magát"

Már bocs, de ilyen hirtelen nem venném a fejét az apádnak!

Nem lehet esetleg, hogy pont ez váltotta ki apukádból, hogy a mogorva felesége helyett keresett egy normálisabbat?!

"Apa...nekem bevallotta, hogy ott aludt a csajnál,"

Vagyis te már jó ideje be vagy avatva.

Miért pont most tört elő belőled a "mindenáron beárulom" szindróma?

Ha anyád megkérdezi, hogy miért nem szóltál már annak idején?

Mit mondasz?

2013. máj. 1. 12:11
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

Le vagyok döbbenve ezeken a véleményeken, én teljesen másképp látom ezt a kérdést.

Az a kisebb hiba, hogy apád csajozik, szerintem egy kölcsönös tiszteleten és szereteten alapuló kapcsolatban is előfordulhat ilyen, de meg lehet beszélni, át lehet hidalni, túl lehet élni a család érdekében. De ehhez kulcs fontosságú az őszinteség.

Ha a családi hangulatra viszont egy titok nyomja rá a bélyegét, amit mindenki sejt, de senki beszél róla, hanem tabuként van kezelve, na az felőrli a családot.

A család érdeke az, hogy téged is felnőttként kezelve ez a helyzet meg legyen beszélve, és valamilyen módon rendezve legyen. Te pedig nagylány vagy, és téged is be kell vonni a családi kérdésekbe, te sem tehetsz úgy, mintha kisgyerek lennél, akire ez az egész nem tartozik. A családi kapcsolataid a legmeghatározóbbak egész életben, fontos hogy ezek tiszták, átláthatóak, érthetőek legyenek neked is.

2013. máj. 1. 12:17
 13/26 A kérdező kommentje:

Tehát. Ez egy kisebb összeveszésből indult kb 4 hónapja, azt nem írom le miért, lényeg az, hogy apám egy rendezvényen nem úgy viselkedett, ahogy illő lett volna.

Apa nem azért keresett mást, mert anya megváltozott. Azután változott meg, miután megtudta, hogy apa ezzel a csajjal beszélget és ugye a rendezvényen való viselkedése is segített. Próbáltam rávenni őket, hogy beszéljenek, beszéltek is egyszer, de nem sok remény fűzhető hozzá, hogy az normális beszélgetés volt. Úgy érzem, hogy tesznek egymásra magasról.

Mikor anyának mondtam, hogy apa miket mondott "megbánta, hogy úgy viselkedett a rendezvényen", "mindig ő kér bocsánatot, ha vmin összevesznek" stb, anya azt mondta, ez nem így volt. Anyának hiszek.

Nem akarnak engem beavatni jobban, mondván ez az ő dolguk, ne szóljak bele. Nem megoldani akarom helyettük, de nem tehetek róla, hogy nem akarnak úgy kezelni, mint egy egyenrangú felet.

Eddig azért nem akartam szólni erről az egészről, mert volt 1%-nyi bizalmam az apám iránt. Az a pici bizalom ma reggel teljesen elszállt, amikor láttam, hogy miket ír a nőnek. Hülyeség lett volna rögtön szaladni és beköpni anyának, miközben lehet nem is igaz. De most, hogy vannak bizonyítékaim.. Na értitek.

2013. máj. 1. 12:24
 14/26 A kérdező kommentje:
Ha a nőnek írnék, hogy szálljon le az apámról, az nagy kavarás lenne, ugye? Már gondoltam erre is, de lehet, még rosszabbul sülne el.
2013. máj. 1. 12:46
 15/26 anonim ***** válasza:

"Az a kisebb hiba, hogy apád csajozik"?????????????????????

Szerinted kisebb hiba egy házasságban, egy családban, hogy egy apa, akinek az lenne a dolga, hogy példát mutasson, csalja a feleségét???

Teljesen mindegy miért, a csalás nem megoldás, hiába mogorva a feleség (fordított esetben is így gondolom). Beszélni kell, és ha nem megy a problémák megoldása, akkor válni. Aztán lehet új nőt keresni. Aki viszont előtte teszi, az szimplán egy erkölcstelen, minden emberi értéktől mentes görény.

U.i.: sem a nagylánynak, sem a húgnak nem érdeke, hogy ilyen példát lássanak maguk előtt (mert a hallgatásnak csak az lenne az eredménye, hogy ez a helyzet fokozódik vagy ismétlődik). Az anyának meg végképp nem érdeke, hogy idegroncs legyen emiatt. Ahogy a gyerekeknek sem érdeke, hogy lássák, ahogy az anyjuk tönkremegy ebben.

2013. máj. 1. 12:50
 16/26 anonim ***** válasza:

A nő tudja, hogy apád házas, családos ember?

Egyébként a nőnek írni sok értelme nem lenne, ha le is szállna róla, apád kerítene másikat. Itt nem ezen a nőn van a hangsúly, hanem azon, hogy ő félre akar menni...

2013. máj. 1. 12:51
 17/26 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó előtti.

Utolsó: Nos, az a gáz, hogy a nőnek is van családja. Elvileg férje is, bár azt nem tudom. De van két fia (18 körüli meg egy 10 körüli, ahogy apa elmesélte).

Mindkettőtől kiráz a hideg, hogy képesek a családjuk ellenére mással kavarni össze-vissza.

Bátorságom nincs hozzá, hogy szembe álljak vele, és mondjam neki, hogy tudok mindenről, pedig ez lenne a megoldás, legalábbis szerintem. Már teljesen elvesztettem a fejem és étvágyam sincs.

2013. máj. 1. 13:01
 18/26 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a hazudozás, a titkolózás, tatkázás, egymás átverése (mint következményei egy helytelen cselekvésnek) sokkal nagyobb törést okoznak a család lelkében, mint egy elkövetett, de a következményeivel együtt felvállalt hiba. Úgy tenni, mintha meg sem történt volna a legnagyobb (ön)átverés mindenki részéről.
2013. máj. 1. 13:43
 19/26 anonim ***** válasza:
Nehéz helyzetben vagy, őszintén sajnállak, de itt édesanyád az áldozat, joga van tudni róla mit művel édesapád. Mond el.
2013. máj. 1. 13:54
 20/26 A kérdező kommentje:

Kétfelé húz a szívem. Nem akarok apám "cinkosa" lenni ebben az ügyben, mert félek ettől az egésztől. Anyát viszont semmi esetre sem akarom terhelni még jobban és elszomorítani. Ha nem teszek semmit, akkor én érzem rosszul magamat és később mondhatja anya, hogy ha tudtam róla, miért nem szóltam. De ha meg elmondom, lehet inkább nem akart volna tudni róla.

Annyi szent, hogy olyan ember soha nem akarok lenni, mint az apám. 16 évesen több eszem van.

2013. máj. 1. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!