Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megtudtam, hogy az öcsém...

Megtudtam, hogy az öcsém rendszeresen marihuánát, időnként extasyt fogyaszt. Mit csináljak most?

Figyelt kérdés

A nővére vagyok, a bekapcsolt számítógépéhez ülve láttam, hogy a közösségi oldalon épp üzenetet írt a haverja, hogy menjen át, mert vett „pampit”. Elkezdtem tovább olvasni hát az üzeneteket, majdnem minden nap vásárolnak füvet, időnként meg egy-egy extasyt. Tehát, úgy heti 3-4 alkalommal rendszeresen fogyaszt. Erre költi az összes zsebpénzét, menza pénzt, bérlet árát, zsebpénzt, ösztöndíjat, ilyesmit. Nekem néhány hete feltűnt, hogy időnként furán viselkedik, de hétköznap is rendszeresen 9 óra körül/után ér haza, a család már alszik, ők nem látják.

Lementettem másolatban a beszélgetéseket, és mindenképp szeretném megbeszélni a szüleinkkel. Kiderítettem kitől szerzi az anyagot (párom edző, ismer mindenkit a környéken). Addig nem akartam belefolyni, míg nem tudtam bizonyítani, de több, mint 250 oldalnyi beszélgetés van a birtokomban, melyek javarészt azt taglalják, aznap hogyan szedik össze a pénzt. Nem szeretném, ha bajba kerülne, minden fillére rá megy, olvastam, hogy sokszor hitelre veszik a cuccot, csak hogy legyen... Most töltötte a 19-et, végzős középiskolás. Úgy gondoltam leülök ma velük beszélni, úgy, hogy ő is ott legyen, és döntsünk együtt.

Nagyon ránk jár mostanában a rúd, úgyhogy az egész család teljesen ki van már idegileg: halál a családban, összetört autó, anyagi kár a lakásban, stb. De úgy gondolom nem várhatok vele.

A kérdés, hogyan adjam elő a legkíméletesebben, úgy, hogy rájöjjenek, valójában nem olyan kis szent, mint ahogyan azt gondolják, és érezzék a súlyát? Esélytelennek látom, hogy csak tesóval beszéljem meg, semmi haszna nem lenne.

Adjatok kérlek bármiféle tanácsot, becsavarodok, nem tudom, mit csináljak...

Köszönöm!

2013. jan. 14. 09:50
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Végig olvastam én is a belinkelt cikket, valóban így van, ahogy az úr leírta. Egy kis hozzáfűzni valóm van....., azt írja, hogy nincs olyan civil szervezet ahová a hozzátartózok fordulhatnak ...., de van: [link]
2013. júl. 6. 13:11
 22/22 anonim válasza:
100%
Mekkora suttyo vagy hogy elolvasod az uzeneteit!!
2015. márc. 10. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!