Nagyobb testvérek! Hogyan éltétek meg, hogy a tesótok kezd felnőni?
Nem bántani akarlak, de valahol a te hibád is. Én itthon mindig azt láttam, hogy a családban senki nem szív egy szállal se, apám is lerakta nagyon pici koromban, mert majdnem ráment az egészsége. Nem tiltottak soha igazáőból, csak ismertem a véleményük, tudják, hogy próbáltam, azt is, hogy megmaradt az "életben egyszer ez belefér" kategóriába. Ha megkérdezték volna, lányom mire kell ez, miért jó neked, nem tudtam volna mit mondani. A megnyugtatósdi is baromság, nem a cigi nyugtat, hanem először a placebo, aztán később, hogy a nikotinhiányt csillapítja.
Az lenne a legjobb példa, ha a hugod elé állnál, hogy nézd Mari/Ági/Bea igazad van, undorító szokás. Ez volt az utolsó szálam. Inkább menjünk el vásárolni, nyaralni, cukrászdába ebből a pénzből. Vagy gyere, igyunk meg együtt valami könnyű koktélt, hogy lássa, bízhat benned. Erősítsd azt is, hogy neki is "szabad" élni, nem csak te tehetted meg, de tanuljon a te hibáidból is. Megnyugtatlak előre, úgyis fogja egyszser a sárga földig inni magát, ha nem valami szendeszűz baráti köre van, de ha tényleg a jót mutatod neki, nagyobb eséllyel hallgat rád, hogy valóban nagy hülyeséget ne kövessen el.
köszönöm a válaszokat és tanácsokat
szüleinknek tuti nem fogja elmondani, bennem megbízik. régebben azt mondtam neki ha valamit ki szeretne próbálni akkor inkább velem tegye, én tudok rá vigyázni, de mindig tudja hol a határ
fiatalabb koromban én is néha elvesztettem a kontrollt, ma már tudom épp ezért miből mennyit szabad maximum, de mellettem mindig voltak őrző védő barátok mint ahogy én is az voltam a hasonló állapotú barátaimnak
remélem náluk is ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!