Testvérem februàrban kért tőlem 180 ezret, azt mondta màrciusban vissza adja a fizuból. Màrciusban nem adta vissza, azt írta majd àprilisban. Én egyetlen egyszer sem kértem még tőle vissza a pénzt, mert olyan kellemetlen. De elég komoly kiadásaink lettek, építkezünk kisgyerekkel. Ti szólnátok neki, megkérdeznétek, vagy vàrjak mèg? Elég sok anyagi problémàja van, nem akarok kitolni vele, de azt sem tartom fairnek, hogy nèma csendben van azóta és május lesz.
Attól is függ, hogy milyen kapcsolatban vagytok. Mindenképpen megéri finoman jelezni neki, ha másképp nem megoldható legyen részletfizetés
ápr. 18. 10:08
2/27 anonim válasza:
"azt írta majd àprilisban"
Neked ne legyen kellemetlen.
Mondd meg neki, hogy itt az április, legyen szíves visszaadni a pénzedet. Most éppen nagy szükséged is lenne rá, de különben is.
ápr. 18. 10:08
3/27 anonim válasza:
1 - "finoman jelezni" nem kell, és nem elég, amikor ő igérte az áprilist.
ápr. 18. 10:10
4/27 anonim válasza:
Van egy olyan érzésem sajnos, hogy nem fogsz pénzt látni tőle.
ápr. 18. 10:10
5/27 anonim válasza:
Ha eddig nem szólt a kérdező akkor szerintem teljesen felesleges "letámadnia" a testvérét, lehet finoman is szólni, hogy miben állapodtak meg. Ha a kérdező többször szólt volna, emlékeztette volna őt, hogy bizony hamarosan fizetnie kéne akkor nem lenne értelme finomkodni. Gondolom nem akarja megborítani a testvéri kapcsolatot. Ha viszont amúgy sincsenek annyira jóban, hogy számítson akkor nyilván lehet keményebben nyitni.
ápr. 18. 10:12
6/27 A kérdező kommentje:
Nagyon jó a kapcsolatunk gyerekkorunkból, most felnőttként màr tàvol élünk, de természetesen sosem bàntanàm anyagi dolgok miatt. Viszont semmilyen üzenetben nem jelzi, hogy mikor, hogy vàrható, hogy visszafizeti. Most mi is hitelt fizetünk, kisbabànk van, belekezdtünk egy építkezésbe és sajnos nekem a Gyed ami van, az tudjàtok nagyon kevés, elmegy a kajára, rezsire, hitelre. A férjem munkája kifizetődő de az meg most megy a házra. Egy szó mint száz nem állunk most fényesen.
ápr. 18. 10:19
7/27 anonim válasza:
"Kedves Pityu! Szükségem lenne arra a pénzre, amit februárban adtam kölcsön neked, te pedig márciusban nem tudtad megadni, azt mondtad, majd áprilisban. Kérlek, ápr.20-ig utald át! Köszönöm, Ancsa"
ápr. 18. 10:23
8/27 anonim válasza:
Nem is lett volna szabad adnod 2 okból sem. Egyik, hogy leírod komoly anyagi gondjai vannak. Tehát hiába akarja nem fogja tudni visszaadni. A másik, hogy ha ti sem álltok valami fényesen, gondolom a kisbaba februárban is meg volt vagy számítani lehetett hogy jön, építkeztek akkor neked sem volt pénzed arra hogy kölcsönadd.
Az a baj, hogy még te érzed magad kellemetlenül és nem ő. Meg fog sértődni és ennyi volt a jó kapcsolat. Jó esetben úgy sértődik meg hogy visszaadja, rossz esetben úgy haragszik meg hogy nem adja vissza.
Erre készülj fel. Vagy megígér mindent és nem kapsz semmit.
Nyugodtan hívd fel és kérd vissza. A te pénzed, te dolgoztál meg érte.
ápr. 18. 10:38
9/27 anonim válasza:
Elmondanám neki, hogy szükségem van a kölcsönadott pénzre. Ha olyan jó a kapcsolatotok nem okokz ez gondot. Nomeg kérés nélkül visszaadta volna.
ápr. 18. 11:08
10/27 anonim válasza:
Rokonnak csak úgy adunk kölcsönt, hogy az összeget leírjuk. Ha visszakapjuk, akkor örüljünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!