Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha kiderűl, hogy van egy...

Ha kiderűl, hogy van egy féltestvérem aki 50 éve diszidált, hogy tudnám felkutatni?

Figyelt kérdés
Sajnos csak most tudtam hogy van egy külföldre szökött féltestvérem, a nevén és a születési adatom kívül nem tudok. Magyarországon körözés volt ellene a rendszer változtatás előtt. Itthon nincs információ sajnos. Feltételezhetően Nyugat Németországba diszidált. Ennyit tudok. Merre induljak? Nagykövetség? Vöröskereszt? Tippet vagy tanácsot köszönettel veszek!
febr. 18. 11:44
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
94%
Azért tudni kellene, hogy miért körözték!
febr. 18. 15:48
 32/44 anonim ***** válasza:
90%
Adott esetben azért, mert "illegálisan elhagyta az országot"
febr. 18. 17:04
 33/44 anonim ***** válasza:
74%
#32: De valszeg épp azért disszidált, mert körözték, nem fordítva!
febr. 18. 17:30
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha élnek még, akkor szülők, nagyszülők.

A disszidáltakat külföldön regisztrálták, de ehhez a célállomást is tudni kellene. Vagy esetleg utána lehet nézni több országban is, hátha sikerül...

febr. 18. 19:26
 35/44 anonim ***** válasza:
84%
33-as: ha köztörvényes okból körözték volna, akkor egyböl visszaküldték volna Németországból, legfeljebb akkor nem, ha politikai oka volt.
febr. 18. 19:29
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
#35: Csak ha kiadták ellene a nemzetközi körözést. Meg aztán nagyon könnyű eltűnni hamis személyazonossággal még ebben a digitális világban is, hát még abban a papírtologatósban.
febr. 18. 19:53
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Sőt én még megkérdezném az Országos Levéltárat, hátha megvannak a körözési iratok, ilyen régit már simán ki lehet kérni.
febr. 18. 20:10
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, az ÁBTL-re gondoltam, nem a Levéltárra
febr. 18. 20:11
 39/44 anonim ***** válasza:
13%
36-os_ ezelött ÖTVEN évvel nem volt digitális világ!
tegnapelőtt 11:20
 40/44 anonim ***** válasza:
#39 - azt ő is tudja!
tegnapelőtt 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!