Felnőttként nektek szoros a kapcsolat a testvéreitekkel?
Nálunk sajnos szinte senkinek nem az a családban. Nekem egy féltestvérem van elég nagy korkülönbséggel, de nem szoktunk családi eseményeken kívül találkozni. A férjemnek egy azonos nemű testvére van másfél év korkülönbséggel, ennek ellenére sosem álltak közel egymáshoz. Baráti körben sem tudnék egy embert sem mondani, aki rendszeresen tartja a kapcsolatot a testvérével vagy legalább 1-2 hetente maguktól beszélnek egymással.
Nálatok hogy van ez? Ez az általános vagy sok jó testvéri kapcsolat van?
Nekem egy húgom van 4 évvel fiatalabb nálam. Sajnos egyáltalán nem szoros a kapcsolatunk nem mondanám rossznak de jónak sem.
Olyan semleges, távolságtartó
mindketten tartjuk a távolságot.
Ő nem nagyon szokott nekem írni
pl most karácsonyra sem írt meg
újévkor sem. Eddig mindig én írtam neki ilyenkor de most meg untam hogy mindig én kezdeményezek
és én sem írtam neki.
( Szülinapra, névnapra mindig ír
meg én is. )
Tavaly tavasz óta nem is beszéltünk akkor is csak hivatalos ügy miatt.Ha össze futunk az utcán véletlenül akkor köszönünk
meg beszélünk pár szót ami nem túl sok de még mindig sokkal jobb mint ami évekkel ezelőtt volt.
Akkor volt hogy köszönni sem
köszönt ha meg látott.
Ahhoz képest viszont sokat
javult, nyilván jobb lenne
egy jobb közelebbi kapcsolat
vele de ehhez azért ő is kellene
rajtam nem múlik..
Ez egy igazán érdekes kérdés, mert a testvéri kapcsolatok nagyon sokfélék lehetnek, és rengeteg tényezőtől függenek, például a neveltetéstől, a személyiségektől, az élethelyzetektől vagy akár attól is, hogyan alakult a gyerekkoruk közös élmények szempontjából.
Sokan szoros kapcsolatban maradnak a testvéreikkel felnőttként is, főleg, ha kicsiként erős kötődés alakult ki, közösen oldottak meg nehézségeket, vagy ha hasonló érdeklődési körük van. Mások viszont távolodnak, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz a kapcsolatuk—egyszerűen csak más irányba halad az életük, más prioritásaik lesznek.
A nagy korkülönbség, amit említettél a féltestvéreddel kapcsolatban, gyakran tényleg kihívás lehet, mert az eltérő életszakaszok miatt nehezebb közös témát találni. Ugyanígy, még a minimális korkülönbség sem garantál közelséget, ha az életfelfogás vagy a személyiség nagyon eltérő.
Érdekes viszont, hogy a baráti körödben is hasonló a helyzet—lehet, hogy ez egyfajta társadalmi minta is, amit bizonyos közösségekben gyakrabban látunk.
Te vágynál arra, hogy szorosabb legyen a kapcsolatod a testvéreddel, vagy inkább csak kíváncsiságból írtad?
Egy iker tesóm van, egy nővérem közös szülőktől és egy fél tesóm apám új kapcsolatából.
Nővéremmel sosem volt jó a kapcsolatunk, sokat veszekedtünk tini korunkban, ezt már megbeszéltük, de nem lett szoros a kapcsolatunk. Ő Szaúd-Arábiában él, én Skóciában, kb 6 éve találkoztunk utoljára. Az iker tesóm Magyarországon él, vele gyakrabban beszélek, de csak akkor találkozunk, ha haza megyünk. 1-2 évente 1 napot. Ami a fél tesómat illeti, ő eléggé viharos időszakban született, mármint az én kapcsolatom volt az apámmal és így tudomást sem akartam venni róla. Láttam már képen, de még nem találkoztam vele. 10 éves most kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!