Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Már félek tőle, mit tegyek?

Már félek tőle, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Nem akarok sokat írni ezért megpróbálok rövid lenni.

Van nekem egy huszonkét éves öcsém, és sajnos idegbeteg nagyon durván. Azt tudni kell, hogy apám is ilyen agresszív ember volt, sokat kiabált igaz minket fizikailag nem bántott de majdnem megtörtént párszor. Elköltözünk tőle mikor öcsém hetedikes volt.

Én nem tudom már mit tegyek, de tesóm az utóbbi időben borzalmasan viselkedik. Kioktat mindenkit, ő mindent jobban tud, sokszor mondd ránk csúnya szavakat,hogy mi semmit nem érünk ilyesmiket. Vannak napok amikor meg jó kedve van, vicceskedik.

Ám a mai napi átlépte a határt.

Ő sokszor hoz fel régi dolgokat mint pl, hétéves korában kinevettük nővéremmel mert mondjuk rosszul mondta ki az L betűt,vagy nem adtunk neki csokit ... Stb amit nem értek mert mindig ő volt a leg- leg gyerek hármunk közül,anya neki vett plusz dolgokat és semmiért nem szolhattunk rá.

Nővéremet valamiért nem szereti, okát nem tudom nem tett ellene semmit, max táncolt a szoba közepén egy zenére és neki ez nem tetszett.

Ma karácsony, ajándékozás, és egyébként láttam rajta elég neki egy parázsnyi szó és robban a bomba. így is lett . Jött a kioktatas, csúnya beszéd, nővéremet és párját haza zavarta, anyára pedig azt mondta ölje meg magát mert nem anya egy darab szar, és elénk köpött. Tudom akkor kellett volna felpofozni de ő még meg is verte volna anyát szerintem vagy ami rosszabb késsel jött volna .

Veszekedés oka, nővérem berakott egy zenét és táncolt rá.

Egyébként most így leírva parádés XD de nagyon szomorú ez a helyzet.

Tudni kell még öcsém nem dolgozik egy éve mert az előző munkahelyén,sokat szekálták.

És nekünk kötelességünk eltartani őt, mert anya felelős érte ( ezt ő mondta)

Attól félek mentálisan nagy gondok vannak vele, vagy csak ilyen idegbeteg?

De már anyukámat is ki készíti, és sajnos az nem megoldás hogy dobjuk ki, cseréljünk zárat mert anya meg folyton attól fél öngyilkos lesz tesóm mert azt is mondogatja .

Viszont ez így nem mehet tovább .

Szeretnék segítséget kérni aki volt ilyen helyzetben,mi a megoldás? Forduljak szakemberhez?

Köszönöm!

És bocsi ha hosszú lett mégis

dec. 24. 21:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Ha albérlet, akkor a tulajdonos jogosult indoklás nélkül kirakni, csak szólni kell neki.
dec. 25. 12:35
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha albérlet, sokkal könnyebb megszabadulni tőle, ne viccelj! Ha anyukád benne lenne, csak simán ti ketten elköltözhettek pl, de akár a tulaj is kirakhatja. Tisztelem, hogy hívő vagy, de ami itt a legkevésbé segít, az az ima. Anyukádat győzd meg, hogy az öcsédnek is azzal segítenétek, ha hagynátok, hogy egyedül boldoguljon, mert amíg így marad a helyzet, neki is rosszabb lesz. Nem tanul önállóságot, alkalmazkodást, nem tanulja meg mi a munka. Anyukádat isten éltesse sokáig, de ha ő majd nem lesz, az öcséd két pillanat alatt hajléktalan lesz. A párod előtt pedig ne szégyelld a helyzetet, ha tényleg szeret téged, akkor megért és támogat. Együtt könnyebb.
dec. 25. 18:47
 23/31 A kérdező kommentje:

#22 köszönöm a kommented

Sajnos anyát nem fogom tudni rá beszélni,nem tudom talán ez ilyen anyai dolog a gyerekével szemben fogalmam sincs. Viszont amit tudok hogy idegileg roncs lett .

Hébe hóba elejti , hogy jobb lenne ha nem élne . Ilyenkor sajnálom hogy nincs egy apám aki rendre tenné a dolgot .

Sajnos csak az tudja aki ebbe benne volt milyen is ez a családon belüli erőszak, mert ez az szerintem .

Borzalom ez a helyzet és nem látok kiuatat.

dec. 25. 21:27
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig így anyád is belezsarol téged egy számodra felettébb kellemetlen, nemkívánatos helyzetbe. Beléd kapaszkodik, közben meg te dőlsz ki. Én sorsára hagynám az anyámat is a szabad döntésével, mert most abból választhatsz, hogy együtt pusztulsz te is vele, vagy legalább te élsz. Nem vagy felelős az anyádért, döntésképes felnőtt ember. Csak rosszul dönt, de annak a következényeit nem te kell, hogy viseld.
dec. 25. 21:46
 25/31 anonim ***** válasza:
Akkor egyszerű: csak el kell költözni másik albérletbe.
dec. 25. 22:21
 26/31 anonim ***** válasza:
71%
Na akkor ez nem fog változni, kár volt a kérdést kiírni. Anyád nem lép, mert a tesó “öngyi lesz”, ő meg el is hiszi. Te meg csak imádkozol. Szerintem olvasd vissza a kommenteket. Az ötleteket, meg amiket válaszoltál. Kiírtad a kérdést, mert tudod, hogy ez így nem jó. De nem fog lépni egyikőtök sem, mert szegény tesó…
dec. 25. 23:13
 27/31 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, ha asszisztálsz anyád agymenéséhez, ne lepődj meg, ha majd egyedül halsz meg...
dec. 25. 23:15
 28/31 anonim ***** válasza:
46%
A kérdező részéről nem szegény tesó, azzal megbirkózna, 26-os, hanem szegény összetört anyja, az a probléma.
dec. 26. 00:35
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánatot nem szokott kérni, mikor jó kedve van? Mert akkor meg lehete vele beszélni hogy költözzön el, beleadtok az albérletbe inkább eleinte amíg nem áll úgy anyagilag. Mindenkinek megérné. Ha bocsánatot se szokott kérni, az gáz. Ha nem látja be később se, mert akkor mégcsak nem is mérgében mondja hanem ez valami paranoia nála.
dec. 26. 00:45
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez a klasszikus felállás, régen ismerősöktől számos ilyet hallottam: felnőtt gyerek konkrétan veszélyt jelent a családra, de anyuci jajj nem teszi ki...

Kérdező: nem tudom milyen helyzetben vagy anyagilag stb, szóbajöhet -e munkásszállót adó munkahely stb.

dec. 26. 04:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!