Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Már félek tőle, mit tegyek?

Már félek tőle, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Nem akarok sokat írni ezért megpróbálok rövid lenni.

Van nekem egy huszonkét éves öcsém, és sajnos idegbeteg nagyon durván. Azt tudni kell, hogy apám is ilyen agresszív ember volt, sokat kiabált igaz minket fizikailag nem bántott de majdnem megtörtént párszor. Elköltözünk tőle mikor öcsém hetedikes volt.

Én nem tudom már mit tegyek, de tesóm az utóbbi időben borzalmasan viselkedik. Kioktat mindenkit, ő mindent jobban tud, sokszor mondd ránk csúnya szavakat,hogy mi semmit nem érünk ilyesmiket. Vannak napok amikor meg jó kedve van, vicceskedik.

Ám a mai napi átlépte a határt.

Ő sokszor hoz fel régi dolgokat mint pl, hétéves korában kinevettük nővéremmel mert mondjuk rosszul mondta ki az L betűt,vagy nem adtunk neki csokit ... Stb amit nem értek mert mindig ő volt a leg- leg gyerek hármunk közül,anya neki vett plusz dolgokat és semmiért nem szolhattunk rá.

Nővéremet valamiért nem szereti, okát nem tudom nem tett ellene semmit, max táncolt a szoba közepén egy zenére és neki ez nem tetszett.

Ma karácsony, ajándékozás, és egyébként láttam rajta elég neki egy parázsnyi szó és robban a bomba. így is lett . Jött a kioktatas, csúnya beszéd, nővéremet és párját haza zavarta, anyára pedig azt mondta ölje meg magát mert nem anya egy darab szar, és elénk köpött. Tudom akkor kellett volna felpofozni de ő még meg is verte volna anyát szerintem vagy ami rosszabb késsel jött volna .

Veszekedés oka, nővérem berakott egy zenét és táncolt rá.

Egyébként most így leírva parádés XD de nagyon szomorú ez a helyzet.

Tudni kell még öcsém nem dolgozik egy éve mert az előző munkahelyén,sokat szekálták.

És nekünk kötelességünk eltartani őt, mert anya felelős érte ( ezt ő mondta)

Attól félek mentálisan nagy gondok vannak vele, vagy csak ilyen idegbeteg?

De már anyukámat is ki készíti, és sajnos az nem megoldás hogy dobjuk ki, cseréljünk zárat mert anya meg folyton attól fél öngyilkos lesz tesóm mert azt is mondogatja .

Viszont ez így nem mehet tovább .

Szeretnék segítséget kérni aki volt ilyen helyzetben,mi a megoldás? Forduljak szakemberhez?

Köszönöm!

És bocsi ha hosszú lett mégis

tegnapelőtt 21:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%
Neked annyit kéne csinálnod, hogy elköltözöl, mivel a korod szerint ezt már megteheted. Szobabérlés. Anyádnak meg annyit kéne csinálnia, hogy kivágja, mint macskát szarni, de mivel ő ezt fél megtenni, te csak a saját érdekedben tudsz lépni. Nyilván mentálisan zakkant a fiú, de kényszergyógykezelés csak akkor van, ha konkrétan kárt tesz valakiben.
tegnap 00:25
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem megy el? Manipulál. Direktben mindent elront aztán rátok fogja hogy: miatatok lett ilyen. Anyád döntse el akar e ünnepet vagy sem. De ti a nővéreddel és családjával külön üljetek össze ajándékozni.
tegnap 00:49
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Költözzön az apjához! Jól megértik majd egymást, egyformák! Az apjának is "kötelessége" eltartani.
tegnap 02:34
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Mondogassa az apjának, hogy öngyilkos lesz! Majd kivágja az, hogy a lába se éri a földet.
tegnap 02:40
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én kibasznám az utcára oszt majd megtanulja mi a rend
tegnap 03:32
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, legközelebb legyetek tűzről pattantabbak, és amikor kezd eldurranni az agya, azonnal hívni a rendőrséget. És megmondani anyukátoknak, hogy vagy zárt cserél és nem veszi fel a fenyegetéseket, vagy legközelebb majd késsel fogja kergetni ez a féreg....
tegnap 04:21
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Leírásból úgy tűnik, hogy felnőttként sem képes elengedni régi sérelmeket, ismeretlenekkel/őt piszkálókkal szemben nem tudja megvédeni magát, az emiatt felgyülemlett indulatait családtagokon vezeti le.

Ez csak feltételezés - a leírás alapján - egy jó pszichológus sokat tudna segíteni.

Olyan szakembert lenne érdemes keresni, aki foglalkozik az alábbiakkal: Indulatkezelési problémák, agresszivitás, stb. A nehézség meg, ha sajnos nem megy el ilyen szakemberhez, pedig ha belátná: segítségre van szüksége, az nagyon jó lenne.

tegnap 04:44
 18/30 anonim ***** válasza:
23%

Ha be van jelentve, kidobni nem tudjátok.

Idegbeteg, nárcisztikus parazita.

Ha cirkuszol, fenyeget, rendőrt kell hívni, mentőt.

Be kell utaltatni pszichiátriára.

tegnap 09:10
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha be van jelentve, úgy lehet kirakni, hogy anyukád először megszünteti a szívességi lakáshasználatot, ez egy egyszerű felszólítás, amit azonban át kell vetetni vele, pl tértivevényes levéllel. Utána lehet kényszerkijelenteni, pert indítani a lakás elhagyása (kiürítése iránt). De anyukád ezt úgysem fogja megtenni. Nincs valamelyikőtöknek (te vagy a nővéred) olyan párja, aki határozottan fel tudna lépni vele szemben? Nem törvénytelen dologra gondolok, de olyan fellépésre, hogy ne merjen arcoskodni. Amit még lehetne, hogy amennyire lehet, elzárni a pénzcsapot. Pl anyukád nem ad neki zsebpénzt, nem főz, házon kívül eszik, zárja a saját szobáját értékeit, esetleg ha el tud ő költözni pár hónapra, akkor kikapcsoltatja a közműveket. Persze ezt sem fogja meglépni anyukád szerintem.

Pszichológus: nagyok kétesélyes, hogy tudna-e segíteni, a leírásból viszont valószínű, hogy el sem menne hozzá az öcséd.

Összefoglalva: egyedül anyukád tudna érdemben tenni valamit. Beszélgess el erről vele. Próbáld meggyőzni, hogy az öcsédnek tenné jót, ha rákényszerítené az önállóságra. Öngyilkos biztosan nem lesz.

tegnap 09:54
 20/30 A kérdező kommentje:

Albérletben lakunk, így azért nem egyszerű. Egyébként anyu úgy se rakná ki. Nem adunk neki pénzt , csak ugye ezenkívül minden megvan neki. Nekem is és, nővéremnek is van párja,de az enyém semmit sem tud arról hogy ilyen öcsém, mert szégyellem hogy ilyen családi helyzetem van, mivel neki egyáltalán nem ilyen hírből se,na meg nem szeretném bele ártani ilyen dolgokba. Nővéremè tudja,de mivel ők külön élnek így annyira nem érdekli őket.

Én amúgy hívő ember vagyok, és tegnap este szó szerint sírva fohászkodtam az úrhoz hogy valahogy térjen jóra,vagy menjen el messzire dolgozni vagy találjon egy kapcsolatot és változzon meg.

Lehet azt hittem filmben élek, és reggelre minden happy lesz,de ma reggel csak annyit mormogott dögöljünk meg, és haljunk fájdalmas halált 🥹 ha nem anyát néznem én már rég kiraktam volna, vagy elköltöztem volna,de nem merem itt hagyni vele.

Az a baj anya nagyon szereti még mindig látom rajta, csak tönkre megy.

Alig negyven kilós tüdőbeteg

tegnap 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!