Már félek tőle, mit tegyek?
Sziasztok!
Először is Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nem akarok sokat írni ezért megpróbálok rövid lenni.
Van nekem egy huszonkét éves öcsém, és sajnos idegbeteg nagyon durván. Azt tudni kell, hogy apám is ilyen agresszív ember volt, sokat kiabált igaz minket fizikailag nem bántott de majdnem megtörtént párszor. Elköltözünk tőle mikor öcsém hetedikes volt.
Én nem tudom már mit tegyek, de tesóm az utóbbi időben borzalmasan viselkedik. Kioktat mindenkit, ő mindent jobban tud, sokszor mondd ránk csúnya szavakat,hogy mi semmit nem érünk ilyesmiket. Vannak napok amikor meg jó kedve van, vicceskedik.
Ám a mai napi átlépte a határt.
Ő sokszor hoz fel régi dolgokat mint pl, hétéves korában kinevettük nővéremmel mert mondjuk rosszul mondta ki az L betűt,vagy nem adtunk neki csokit ... Stb amit nem értek mert mindig ő volt a leg- leg gyerek hármunk közül,anya neki vett plusz dolgokat és semmiért nem szolhattunk rá.
Nővéremet valamiért nem szereti, okát nem tudom nem tett ellene semmit, max táncolt a szoba közepén egy zenére és neki ez nem tetszett.
Ma karácsony, ajándékozás, és egyébként láttam rajta elég neki egy parázsnyi szó és robban a bomba. így is lett . Jött a kioktatas, csúnya beszéd, nővéremet és párját haza zavarta, anyára pedig azt mondta ölje meg magát mert nem anya egy darab szar, és elénk köpött. Tudom akkor kellett volna felpofozni de ő még meg is verte volna anyát szerintem vagy ami rosszabb késsel jött volna .
Veszekedés oka, nővérem berakott egy zenét és táncolt rá.
Egyébként most így leírva parádés XD de nagyon szomorú ez a helyzet.
Tudni kell még öcsém nem dolgozik egy éve mert az előző munkahelyén,sokat szekálták.
És nekünk kötelességünk eltartani őt, mert anya felelős érte ( ezt ő mondta)
Attól félek mentálisan nagy gondok vannak vele, vagy csak ilyen idegbeteg?
De már anyukámat is ki készíti, és sajnos az nem megoldás hogy dobjuk ki, cseréljünk zárat mert anya meg folyton attól fél öngyilkos lesz tesóm mert azt is mondogatja .
Viszont ez így nem mehet tovább .
Szeretnék segítséget kérni aki volt ilyen helyzetben,mi a megoldás? Forduljak szakemberhez?
Köszönöm!
És bocsi ha hosszú lett mégis
Kidobod zarcsere ha balhezik rendor
Amugy ja ott akkor kellett volna neked es a noverednek nekimenni ea felpofozni.
Köszönöm a válaszod!
Egyébként régen volt róla szó, hogy kellene neki egy pszichológus de valami olyasmit mondott neki nincs rá szüksége mert miattunk olyan amilyen.
Ilyen esetben mit kéne tennem?
Szeretnék neki segíteni valahogy de sötétben tapogatózom
Felesleges.
Ha akarna normalis is lehetne de o neki az a jo ha felnek tole
Te anyad novered
Kvazi uralkodik rajtatok kihasznal stb...
Értem... Csak azt nem értem ha nem szeret bennünket miért nem megy el?
Mindig van kifogása, általában mi vagyunk az ok, de érzem valami akkor se kerek nála 😞
Mert ki tud hasznalni titeket??? Na vajon?
Ha neki ebbol pluaz szarmazik akkor nem dog lelepni h negativba menjen.
Van hol lakni kap kajat fizetik az ezt azt ...
Gondolkodj mar!!!
Fuu, én úgy visszaszólnék neki, hogy elmenne a kedve mindentől. Lenne amivel, ugyanis egy ingyenélő kis sz@ros, aki meglátta, hogy az élet nem könnyű, és elvárja, hogy valaki eltartsa. Sajnállak titeket nagyon. Anyukádat is, hogy nincs annyi ereje, hogy kirakja a kényelmes sejhaját.
Vagy elviszitek pszichológushoz, bár az nem sokat segít azoknak, akik nem akarnak változtatni. El kéne vele beszélgetni, és megmondani, hogy így ő boldog az életben nem lesz. Senkinek nem fog kelleni egy olyan "pasi", aki nem önálló, és mindenkivel ordít, és semmi nem segít neki. Rá kell vezessenek úgy a jó útra, hogy úgy állítsátok be, hogy ő miket nyerne ezzel, és miket veszít azzal, ha nem tesz semmit a változás érdekében. El kell mondani, hogy anyuka mindig nem fogja támogatni, ti meg nem fogjátok egyáltalán, ha úgy alakulnak a dolgok. Akkor megmajd veri a fejét a falba, mert élete végéig dolgozhat majd, hogy ne haljon éhen. Mindenképp csak nyerne ő is és ti is, ha változtatna. Csak jól kell tudni vele beszélni, és úgy kell meggyőzni, hogy azt higyje, hogy ő akarja ezt az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!