Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet csinálni semmittevő...

Mit lehet csinálni semmittevő testvéremmel?

Figyelt kérdés

Komolyan aggaszt már a dolog.

8 éve érettségizett esti suliban, azóta semmit nem csinál. Az évek alatt szerintem összesen pár hónapot ha dolgozott, mert mindenhol felmondott hetek után, mert egyszerűen lusta volt felkelni reggelente. Szakmája nincs, az érettségin kívül semmi papírt nem tud felmutatni és általában az éppen aktuális párjával próbálja magát eltartatni férfi létére. Talán annyi érdemlegeset csinál, hogy néha apámmal eljár maszekolni és így valamennyi pénzt keres, de bejelentett munkahelye évek óta nem volt és ahogy említettem, akkor is max hetekig bírta.

Én már elköltöztem, de rossz nézni, hogy egyszerűen semmit nem hajlandó csinálni. Én szeretem őt mint testvéremet, jó kapcsolatunk van, de valamit kezdenie kell az életével, mert egyáltalán nem buta ember csak anyámék szerintem csúnyán elkényeztették kiskorában.

Mit lehet tenni, hogyan motiváljam, hogy végre kezdjen valamit az életével?

dec. 11. 15:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
34%
Szüleidnek kell elzárni a pénzcsapot.
dec. 11. 22:59
 12/64 anonim ***** válasza:
81%

30 évesen szembesült azzal, hogy ADD ASD van jelen az életében."

Nem kell mindent ezekre fogni. Én adhd-s autista vagyok, mégis dolgozok. Nem könnyű, de erőt veszek magamon. Ha nekem megy ilyen elmeállapottal, akkor menne másnak is, ha igazán akarná és lenne benne hajlandóság

dec. 11. 23:03
 13/64 anonim ***** válasza:
94%
10# Érthető az ellenérzésed, de ez kicsit túlzás, amit írsz... Mintha egy bűnöző, vagy drogos lenne, úgy beszélsz róla.
dec. 11. 23:05
 14/64 anonim ***** válasza:
63%

"10# Érthető az ellenérzésed, de ez kicsit túlzás, amit írsz... Mintha egy bűnöző, vagy drogos lenne, úgy beszélsz róla."

Mert semmivel nem is tartom többre azoknál. Milyen ember az, aki lusta dolgozni és inkább rendszeresen koldul a tesóitól és a szüleitől ? Érzelmileg zsarolja a beteg anyját is. És szinte csak akkor keresi őket, amikor pénz kell.

dec. 11. 23:13
 15/64 anonim ***** válasza:
86%
Tessenek neki munkát adni, akkor majd dolgozik.
dec. 11. 23:15
 16/64 anonim ***** válasza:
46%
14# Atyaég... Maximum szerencsétlen, meg lusta, de nem bűnőző, iszákos, drogos, szerencsejátékfüggő, tömeggyilkos stb... Hogy tudják itt egyesek osztani az észt! Akkor hadd kérdezzem meg, adtál valaha is munkát az életben valakinek? Nem. Adtál valaha is egy 1 forintot hajléktalannak, rászorulónak? Nem.. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
dec. 11. 23:23
 17/64 anonim ***** válasza:
11%

De sok rosszindulatú pocok van itt

El kell küldeni követ törni a lusta disznajat

dec. 12. 00:10
 18/64 anonim ***** válasza:
73%
10# A stílus maga az ember.. Olvasva a kommentedet, neked az egyetlen érdemed az, hogy dolgozol. Minden másból megbuktál, emberileg és jellemileg is egy nagy nulla vagy.
dec. 12. 02:38
 19/64 anonim ***** válasza:
16%

Lehordjátok a 10-est, pedig nagyon is igaza van, mégha keményen is fogalmaz.

Kérdező, te a tesóddal nem kell csinálj semmit, nem is tudnál. Amíg van olyan hülye aki eltartja, nem fog változni.

dec. 12. 02:57
 20/64 anonim ***** válasza:
94%
19# Nekem a stílusa nagyon fura a 10-esnek, meg az ítélkezése. Milyen jogon mond olyat egy vadidegen ember a másiknak, hogy a szülei helyében kidobná az utcára? Nincs ilyen hatásköre. És azt sem értem, hogyha neki olyan jó munkája van, miért azzal foglalkozik, hogy másnak nincs? Hiszek abban, hogy ez elsősorban egy emberalapú társadalom, nem pedig munkaalapú...
dec. 12. 03:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!