Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerinted szép dolog, hogy...

Szerinted szép dolog, hogy azok a testvérek, akik rosszban vannak egymással, legalább karácsonykor annyira szóba állnak egymással, hogy "boldog karácsonyt" kívánjanak egymásnak?

Figyelt kérdés

Az imént a karácsonyról elmélkedtem, és eszembe jutott, hogy az egyik baráti társaságomban volt egy srác, aki megosztott egy érdekes szokást a családi életéből.

Van egy fiú testvére, aki kettőjük közül az idősebb lehet. Na most, ők ketten konkrétan utálják egymást.

Viszont, azt mondta a srác, hogy karácsonykor boldog karácsonyt kívánnak egymásnak. Nagyjából ennyi lehet a kommunikáció köztük.

Szerinted szép dolog, hogy ezek a testvérek legalább karácsonykor félre tudják tenni a gyűlölködést?

dec. 6. 21:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Képmutatás, ahogy előttem is írták
dec. 7. 22:12
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Eddig se voltam képmutató és nyalis se...amit nem kedvelek azt karácsonykor se fogom.
dec. 8. 02:21
 23/27 anonim ***** válasza:
89%
akit*
dec. 8. 02:23
 24/27 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem akkor képmutatás ha utálják egymást, de az meg minek. Ha konkrétan leszarja az egyik vagy másik, mi van a másikkal, de nem akar neki rosszat és ilyenkor jelzi hogy amúgy egy rokon akit fel lehet köszönteni, abban semmi rossz nincs. Inkább az az agresszív viselkedés aki azt sugallja hogy még az emberi minimumra se képes, mert valami brutál módon gyűlölködik és haragszik.
dec. 8. 06:37
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

24-es, nem haragszom én senkire, de hadd ne köszöngessek már fel olyan embert, meg kívánjak boldog karácsont, aki a létezésemet is utálja (nev. anyám).

Nem haragszom rá, inkább sajnálom, amiért ennyire szr ember, viszont nem is érdekel, mi van vele és nem akarok vele egy másodperc kontaktot sem.

Nyilván, mi akik így vagyunk egy rokonunkkal, vagy szülőkkel nem "úgy keltünk fel, hogy mától nem szólok hozzád", hanem ez egy hosszú folyamat.

Én pl. egy ideig próbáltam normalizálni nev. anyámmal kapcsolatot, de hagyjuk, milyen stílust kaptam vissza - szóval azóta leszrom őt. Nem érdekel, mi van vele, vagy mi nincs.

dec. 8. 08:43
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges. Ugyanennyi érzelemmel a munkahelyi portásnak is írhatnának, mert ha egész évben nulla, akkor mégis milyen érdeklődés, kötődés lenne köztük, ami az üzenetet indokolná?

Nekem nem ciki, hogy én nem írok ezért, mert előbb szervezünk meg találkozót a külföldön élő barátokkal évi 4-5-ször, mint az elérhető távolságban elő testvéremmel beszéltem volna telefonon. Erre érthetik sokan, hogy képmutatás.

dec. 8. 09:53
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
#24: De az miért nem képmutatás, ha amúgy lesz/rja? Ugyanúgy lesz/rja karácsonykor is, mint máskor
dec. 8. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!