Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerinted szép dolog, hogy...

Szerinted szép dolog, hogy azok a testvérek, akik rosszban vannak egymással, legalább karácsonykor annyira szóba állnak egymással, hogy "boldog karácsonyt" kívánjanak egymásnak?

Figyelt kérdés

Az imént a karácsonyról elmélkedtem, és eszembe jutott, hogy az egyik baráti társaságomban volt egy srác, aki megosztott egy érdekes szokást a családi életéből.

Van egy fiú testvére, aki kettőjük közül az idősebb lehet. Na most, ők ketten konkrétan utálják egymást.

Viszont, azt mondta a srác, hogy karácsonykor boldog karácsonyt kívánnak egymásnak. Nagyjából ennyi lehet a kommunikáció köztük.

Szerinted szép dolog, hogy ezek a testvérek legalább karácsonykor félre tudják tenni a gyűlölködést?

dec. 6. 21:19
A kérdező szavazást indított:
Szép dolog.
Nem.
53 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Képmutatásnak hívják.
dec. 6. 21:29
 2/27 A kérdező kommentje:

Miért lenne képmutatás?

Hiszen mások sosem állnak egymással szóba. Ők legalább 1 évben egyszer igen...

dec. 6. 21:30
 3/27 anonim ***** válasza:
95%

Azért képmutatás, mert erről szinte lerí, hogy csak azért állnak szóba egymással, mert karácsony van, és hogy az a szokás.

Ez pont ugyanaz, mint amikor valaki újévkor csinálja ugyanezt. Akkor év közben miért nem kíván boldog szülinapot?

dec. 6. 21:35
 4/27 A kérdező kommentje:

Egyébként, végül is van igazság abban amit mondasz, hiszen a jó kívánságukban nincs szeretet. Ilyen szemszögből képmutatásnak is lehet nevezni azt, amit tesznek. :-/

Más szemszögből: szerintem valahol a karácsony csodája, hogy - bizonyos esetekben - a gyűlölködőket is összehozza legalább egy kicsit. Ezért kérdezem, hogy szép dolog-e, mert legalább ezen az 1 napon emberségesen viselkednek egymással.

dec. 6. 21:35
 5/27 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszod!

dec. 6. 21:36
 6/27 anonim ***** válasza:
24%
Szép is meg nem is.
dec. 6. 21:36
 7/27 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem emberi minimum.
dec. 6. 22:30
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól lesz szép, hogy ezt mondják "kívánják" egymásnak.

Őszintén is gondolják ezt? Szívből jön szeretetből, vagy csak a megszokás, mert így illik? Énis képmutatásnak hívnám inkább.

Nekem is van ember akit nem kedvelek( nem utálom) én már neki se kívánok boldogat, mert nem szívböl jön.

Van munkatárs akit nem bírok, de köszönök neki, mert ez a társadalmi norma (elvárás). Szívem szerint csak elmennék mellette. -ebben az esetben a köszönésem se neki szól igazából, hanem a többieknek, hogy na nézzétek megadom a tiszteletet. Közben simán elmennék mellette.

dec. 6. 23:02
 9/27 anonim ***** válasza:
97%
Kerdezo! A te gondolatmenetedben csak az hibadzik, hogy a viselkedestol nem valtozik meg a ket erintett "belulrol". Ha kozben ugyanugy gyulolik egymast es nincs valos megbocsatas, addig tok mindegy a kulcsiny. Addig tehat per definitionem kepmutatas marad.
dec. 6. 23:03
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak szokás, formaság, társadalmi nyomás. Karácsonykor amúgyis magányosabbak az emberek akik egyedül vagy majdnem egyedül vannak.

Egy ilyen üres jókívánság a szomszédtól vagy a bolti eladótól oké, de egy olyan ember akivel rossz a kapcsolatom hát... nekem nem kell "jót kívánnia", akár családtag akár nem

Felesleges körfutás karácsonyonként

dec. 6. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!