Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerinted szép dolog, hogy...

Szerinted szép dolog, hogy azok a testvérek, akik rosszban vannak egymással, legalább karácsonykor annyira szóba állnak egymással, hogy "boldog karácsonyt" kívánjanak egymásnak?

Figyelt kérdés

Az imént a karácsonyról elmélkedtem, és eszembe jutott, hogy az egyik baráti társaságomban volt egy srác, aki megosztott egy érdekes szokást a családi életéből.

Van egy fiú testvére, aki kettőjük közül az idősebb lehet. Na most, ők ketten konkrétan utálják egymást.

Viszont, azt mondta a srác, hogy karácsonykor boldog karácsonyt kívánnak egymásnak. Nagyjából ennyi lehet a kommunikáció köztük.

Szerinted szép dolog, hogy ezek a testvérek legalább karácsonykor félre tudják tenni a gyűlölködést?

dec. 6. 21:19
1 2 3
 11/27 Katona Dius ***** válasza:
95%

Szerintem felesleges. Ha csak ennyire állnak szóba egész évben, akkor nem azért teszik, mert ez valami karácsonyi csoda lenne. Hanem mert "karácsonykor kötelező jóba lenni a családdal" elven írnak egymásnak. Ha csak mint emberek, ismerősök viszonyulnának egymáshoz testvérként, akkor legalább az év folyamán néha váltatának pár szót egymással. Születésnapokon, vagy csak úgy, lecsekkolni, hogy "élsz-e még tesó?".

Az édesanyám egyik testvérével, illetve az anyjukkal elég rossz viszonyban vagyunk. De karácsonykor mégis kitalálják a nagyvacsorát, ahol össze (kéne) ülnie mindenkinek jópofizni, mert a karácsony a családé... Meg a francokat. Ha valakit rühellek, akkor karácsonykor is rühelleni fogom. Nem fogok azért jópofizni vele, mert karácsony van. Emiatt én évek óta kihagyom azt a baromságot. Anyuékkal szoktunk szűk családi vacsorát is tartani, ahol én, a tesóim, a szüleim és a férjem vagyunk együtt, azt szeretem. Anyu másik testvérét és nagyapámat is meg szoktam látogatni karácsonykor, mert velük is jó a kapcsolat. De anyu másik testvérét és nagyanyámat akkor sem akarom látni, hiába van karácsony.

Szóval ahogy az egyes írja, képmutatás felső fokon.

dec. 7. 00:39
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy boldog karácsonyt elmondása nem változtatja meg a másik ember iránti érzéseimet. Inkább álszentségnek tartom ezt a viselkedést.
dec. 7. 05:52
 13/27 anonim ***** válasza:
5%
Azt érzékeltetik, hogy egy családba tartoznak. Így van értelme. Nálunk a családi köteléken kívül nincs értelmezhető társas kapcsolat. Lehet lepontozni, de tényleg a család visz majdnem mindent.
dec. 7. 06:48
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

Sogornommel tavaly nyaron osszevesztem, a ferjem mellem allt. Karacsonykor dobott egy uzenetet mindkettonknek, en nem reagaltam ra, a ferjem igen. Aztan ugy aprilisig volt egy minimalis kommunikacio, ferjem szuletes es nevnapja, sogornom szuletesnapja, illetve kuldott nekunk babaholmikat anyossal, azt megkoszontem neki. Aprilis ota megint semmi.

Egyebkent nem talalkoztunk vele iden tavasz ota, temetes miatt, de koszonesen kivul nem volt mas interakcio. Nehany havonta jar anyosomhoz latogatoba, o az orszag tulfelen el, anyosom a szomszed faluban.

Nekem o nem hianyzik, a ferjemnek szazszor mondtam, nem tiltom meg, hogy beszeljenek, de o sem akar vele. Anyosom meg vegigbogi az osszes telefonbeszelgetest (altalaban engem emiatt hiv fel reszegen) hogy szethullik a csalad, tegyunk felre mindent, es legyen tiszta lap, mert o amugy is haldoklik, blabla. Hat ilyen emberekre nincs szuksegunk.

dec. 7. 07:42
 15/27 anonim ***** válasza:
89%
Nem szép inkább álságos.
dec. 7. 07:52
 16/27 anonim ***** válasza:
7%

Én is már arra gondoltam hogy az unokanővérem nem köszöntőm fel se a szülinapján se az ünnepeken. Öt éves korom óta irigylem hogy pszihikailag egészséges. Gyűlölöm hogy anyu segíti őket mindenben meg szőrös a kapcsolat. Jó lenne elkerülni Nagyváradról hogy ne legyek egy városba vele. Jó lett volna ha ez a nacionalista győz mert akkor hátha kitettek volna Magyarországra hogy nem tudok románul. Ő meg maradna Nagyváradon mert anyanyelvi szinten beszél románul még angolul. Csak az a hülye bíróság a szavazást le lefújta. Kellet volna hagyni hogy Simon nyerjen. Én a férfira szavaztam volna az biztos.

Eddig még ennek az unokanővéremnek kívántam boldog ünnepeket de már jobban irigylem mint eddig és úgy se jönne szívből. Eddig is nem tudom miért kívántam.

dec. 7. 09:54
 17/27 anonim ***** válasza:
85%

16

Hát ez szánalmas.

dec. 7. 10:13
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nevezik képmutatásnak, amitől a legtöbb egészséges embernek hányni támad kedve.

Nekem is.

Jópofizik három napon át, amúgy meg megfojtana, ha tehetné.

Kösz, nem kell jópofizni, ha az év 353 napjában magasról tesz rám, akkor ebben a három napban ne játsszuk már el a nagy családot, mikor az egy hazugság.

Nevetséges.

dec. 7. 10:57
 19/27 anonim ***** válasza:
88%
*363 nap
dec. 7. 10:58
 20/27 anonim ***** válasza:
45%

Hát nem tudom.. Én az elmúlt pár évben nem vagyok túl jóban a húgommal, nem is találkozunk csak ha véletlenül összefutunk akkor beszélünk pár szót. Nem is nagyon szoktunk írni egymásnak..

De a szülinapok,névnapok,

és a karácsony az kivétel.

Én mindig írok neki karácsonykor.

Ő meg a névnapomkor szokott meg

a szülinapomkor.

dec. 7. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!