Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Sikerülhet megbocsátani a...

Sikerülhet megbocsátani a húgomnak?

Figyelt kérdés

Egy mostani kérdés kapcsán ahol írtam is egy rövid választ végre erőt vettem magamon, hogy leírjam és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tanácsolnátok.

Szóval: a húgom és köztem 5 év van az én javamra. Nagyon jó testvéri kapcsolatunk volt, szerető közegben nőttünk fel.

A húgom egy kedves, előzékeny, másokon nagyon segítő leányzó volt. Nagy tervei voltak az életben, sajnos az egyetemre annó nem vették fel csak fizetősre, így az volt a terve, hogy halaszt egy évet és egy jobb érettségivel újra próbálja. Ebben az egy évben ismerte meg a párját, ez 9 éve volt.

A srác 3 évvel idősebb, egyke gyerek, szülők iszonyatosan gazdagok.

3 hónap múlva már hozzá is költözött.

Innen indul a dolog. A pénz teljesen elvitte a húgom ép eszét. Kezdődött dicsekedéssel, aztán folytatódott nagyon durva beszólásokkal.

Még tartottuk a kapcsolatot amikor a mi és az ő esküvőjük volt. Gondolhatjátok, ég és föld volt a különbség a kettő között. Nekem ő volt a tanúm, amit mindig is megbeszéltünk egymással, hogy egyszer így lesz. Nála már nem én voltam, hanem a férjének egy ismerőse akit 1,5 éve ismert meg. Rosszul esett? Borzalmasan.

De ettől függetlenül mindig örültem a boldogságának.

A kapcsolatot lassan 4 éve nem tartjuk amikor is hosszú próbálkozás után végre állapotos lettem és örömmel meséltük el a családnak. Akkor volt az ominózus beszólása, hogy 2 szobás tömb lakásba iszonyatosan gáz gyereket vállalni. Gyakorlatilag le putrisozott minket, hogy csak erre volt pénzünk, bezzeg ő.

Az elmúlt években ő nem dolgozott, az egyetemet se kezdte el, mert neki így megvan mindene és leszarja. A kopp egy éve történt. A férje válni akart, meg is történt. Mivel házassági szerződést kötöttek így nulla pénzzel, nulla munkatapasztalattal, nulla végzettséggel haza kullogott a szüleimhez. A nagyképűség és minden odalett.

1 éve történt ez. Próbálkozott már békülési szándékkal felém. De őszintén engem annyira megbántott, hogy nem tudok továbblépni ezen. Sikerülhet megbocsátani neki? Neked sikerülne?

nov. 15. 15:34
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Semmit nem szóltam be neki azon kívül amikor le szólta a lakásunkat. Akkor mondtam neki, hogy vegyék a kabátot és többé nem akarom látni.

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.

nov. 16. 18:23
 22/42 anonim ***** válasza:
89%

Nekem 2 húgom van, tudom milyen egy jó testvéri viszony, de szerintem ezt nem tudnám neki megbocsátani még jó darabig. Mivel a rokonom, a kötelező beszélgetéseket lefolytatnám vele, hiszen elég kellemetlen lenne, ha mondjuk egy szót sem szólnál hozzá, ha mennél anyádhoz látogatóba, de a megfelelő távolságot azért tartanám. Gondolom karácsonykor mentek anyádékhoz vagy ők hozzád, ezeket a köröket is tisztességesen veszekedés nélkül le kell tudni, aztán majd alakul a viszonyotok ahogy telik az idő.

N

nov. 16. 23:05
 23/42 anonim válasza:
92%

Fenntartanék vele egy pozitív nulla kapcsolatot, beszélnék vele, de semmi több és ne is számítson rám, bármibe kellene segíteni.

Ő választotta magának azt, hogy így viselkedett, semmi oka nem volt rá.

Így jár az, akit megvesznek kilóra, pár év múlva meg jön a fiatalabb tyúk a pasinak.

nov. 17. 06:23
 24/42 anonim ***** válasza:
4%
Hugi helyében bocsánatot se kértem volna tőled. Tipikus olyan ember vagy m, aki másokat hibáztat, de saját szemében nem látja a gerendát.
nov. 17. 06:36
 25/42 anonim ***** válasza:
92%
A hatalom és a pénz kihozza az ember igazi énjét, szokás mondani, hogy adj egy embernek hatalmat és megtudod, milyen ember is ő valójában. Hát, a húgod ilyen...Felsőbbrendűnek érezte magát a párja pénzétől, és az a legnagyobb baj, hogy ennek hangot is adott. Engem sem érdekelne innentől kezdve, nekem ne keresse a kegyeimet, miközben elmondta, mit gondol rólam valójában (kb. leputrisozni, miközben pont ugyanonnan indultatok mindketten), és mihelyt jobb parti adódott, parkolópályára tett egy laza mozdulattal (a tanú-kérdés). Nekem ilyen jellemtelen ember nem hiányzik az életemből, és távolságtartáson kívül nem kapna mást. Minek? Azért, hogy most legyen kinek kipanaszkodnia magát? Menjen, aztán rinyáljon a pszichológusnak...Hozzám nem kellene jönnie a "putriba". Az a baj ezzel, hogy hiába is akarnál megbocsátani, ha pl. betenné oda a lábát, és csak jobbra nézne, azonnal arra gondolnál, hogy biztos azt sasolja, hogy rongyos a szőnyeg, vagy nem megy a kárpit színe a szekrénysorhoz, rossz a dizájn, stb. Kell a fenének ez...elég lenne kerülgetni a szülőknél, ha mentek.
nov. 17. 07:52
 26/42 Grizesteszta ***** válasza:
78%
#24:Engem oszinten erdekel: milyen gerenda van szerinted a kerdezo szemeben? Milyen hibat kovetett el a kerdezo? Mit kellett vna tennie szerinted? Es most ne gyere azzal, hogy mar a gazdsg fiu elott is rossz testver volt, hiszen errol semmit se tudunk, az a kiindulopont, amit a kerdezo leirt...
nov. 17. 09:56
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

A pénz/gazdagság mutatja meg a legjobban, hogy az adott embernek milyen is az igazi énje. A húgodnak ez az igazi oldala. Őszintén, én nem tudnék neki megbocsátani, mert amint ráült egy gazdag farokra, téged egyből kukázott és lenézett, putrisnak titulált titeket meg a gyereketeket. Ha a gazdag palija nem tette volna lapátra, ma ugyanúgy feléd se köpne, csak lenézően röhögne rajtatok.

Nekem is az az érzésem, hogy csak azért békülne, hogy legyen kinek kipanaszkodnia, kisírnia magát, mondván ha nincs más, akkor a "szamár is jó". Aztán ha talál mégegyszer egy ilyen gazdag palit, akkor megint mész a süllyesztőbe. A húgod egy jellemtelen, okádék személyiséggel rendelkező, nagyképű pcsa, aki ennek hangot is ad, ha épp nyeregben érzi magát. Ezen nincs mit szépíteni, ez az igazi énje.

Én őszintén szólva nem tudnék és nem is akarnék neki megbocsátani. Ha engem ilyen lekezelően, lenézően, röhögve eldobott mintha a jó testvéri viszony nem is létezett volna soha, akkor jópofizzon meg sírjon másnak, én abszolút nem lennék rá kíváncsi. A nagyképűség egy dolog, de ha ennek ilyen durván hangot is ad, akkor kizárt, hogy megint a közelembe engedném. Ezt eljátszotta, most viselje a következményeket.

nov. 17. 10:17
 28/42 anonim ***** válasza:
82%
#24 Erre a bohócra ne figyeljen senki. Minden kérdésnél kontrát fog írni és szembe megy a józan ésszel. Csak provokálni akar, minden kérdésnél ezt csinálja. Ignorálni kell a kis mikróbát. 🙂🤡🤏
nov. 17. 12:38
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok haragtartó, de szerintem van egy határ, amit ha átlép valaki, akkor azt mondom, hogy nem bocsátok meg. A húgod nálam pontosan ez a kategória. A jó testvéri viszonyt meg segítőkészséget olyan könnyen eldobta magától, mint valami taknyos zsebkendőt, és már nem a testvére voltál neki, hanem egy "szánalmas putris proli aki szemétdombra vállal gyereket". Nem szállt el magától a pénz miatt, hanem kijött az igazi természete, mert úgy gondolta, hogy már megteheti. Ha nem tette volna a pasija lapátra, ma ugyanúgy lenézne titeket és semmik lennétek a szemében.

Most, hogy pofára esett, már mindjárt jól jönne neki valaki, akinek kisírhatja magát meg kipanaszkodhatja magát, mert arra azért jó lennél neki a leírtak alapján. Én a köszönésen kívül semmilyen kapcsolatot nem tartanék fenn vele, de a szüleid helyében is megkérdeztem volna tőle, hogy a "lapátra tett nagyságosasszony visszajön a szerinte putrisékhoz és mi asszisztáljunk is ehhez?".

Ha engem kérdőre vonna, én megmondanám neki őszintén kerek-perec, hogy másnak pitsogjon, engem már nem érdekelnek a problémái az életben, mert ha már engem kvázi putris pórnépnek titulált, akkor menjen panaszkodni vagy a gazdag ex-pasijának vagy pszichológusnak vagy akárkinek, de hozzám biztos nem, aztán ha nem boldogul az életben, akkor kapjon be még egy gazdag farkat. Bunkó beszólás, igen, de teljesen megérdemli. Olyan nincs, hogy egy testvéri jó viszonyt és másnak az érzelmeit így a földbe tiprok röhögve, mert bennem volt párszor egy gazdag srácnak a nemiszerve, utána meg visszaédesgetem magam mintha mi sem történt volna, mert a pasi lapátra tett mert rájött, hogy nekem csak a pénze kéne. Megmondanám neki, hogy ez a hajó már elment, és ha el is jön az a pillanat, hogy megbocsátok neki, ne várjon többet egy közönséges, hűvös és minimális kapcsolatnál. Kb, mint egy távoli, ismeretlen rokon. Max egy "Szia, hogy vagy?" de semmi több.

Aztán ha talál magának még egy gazdagot, akkor fix, hogy megint be leszel dobva a leltárba, mint valami megunt ruha vagy játék és teszi majd megint az úrinőt, max kicsit burkoltabban.

Nekem ilyen közönséges, nagyzoló, mások pénzén dőzsölő buta libára nem lenne szükségem az életemben, testvér ide vagy oda.

nov. 17. 19:51
 30/42 anonim ***** válasza:
0%
#28 tévedésben élsz. Én nem itt élem az életem, min te. Nem megyek minden kérdésnél szembe, csak itt, ahol egyértelmű mi van az érem másik oldalán. Lehet nyalogatni a kérdező tojásait, csak ezzel nem lesz előrébb…
nov. 18. 05:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!