Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Sikerülhet megbocsátani a...

Sikerülhet megbocsátani a húgomnak?

Figyelt kérdés

Egy mostani kérdés kapcsán ahol írtam is egy rövid választ végre erőt vettem magamon, hogy leírjam és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tanácsolnátok.

Szóval: a húgom és köztem 5 év van az én javamra. Nagyon jó testvéri kapcsolatunk volt, szerető közegben nőttünk fel.

A húgom egy kedves, előzékeny, másokon nagyon segítő leányzó volt. Nagy tervei voltak az életben, sajnos az egyetemre annó nem vették fel csak fizetősre, így az volt a terve, hogy halaszt egy évet és egy jobb érettségivel újra próbálja. Ebben az egy évben ismerte meg a párját, ez 9 éve volt.

A srác 3 évvel idősebb, egyke gyerek, szülők iszonyatosan gazdagok.

3 hónap múlva már hozzá is költözött.

Innen indul a dolog. A pénz teljesen elvitte a húgom ép eszét. Kezdődött dicsekedéssel, aztán folytatódott nagyon durva beszólásokkal.

Még tartottuk a kapcsolatot amikor a mi és az ő esküvőjük volt. Gondolhatjátok, ég és föld volt a különbség a kettő között. Nekem ő volt a tanúm, amit mindig is megbeszéltünk egymással, hogy egyszer így lesz. Nála már nem én voltam, hanem a férjének egy ismerőse akit 1,5 éve ismert meg. Rosszul esett? Borzalmasan.

De ettől függetlenül mindig örültem a boldogságának.

A kapcsolatot lassan 4 éve nem tartjuk amikor is hosszú próbálkozás után végre állapotos lettem és örömmel meséltük el a családnak. Akkor volt az ominózus beszólása, hogy 2 szobás tömb lakásba iszonyatosan gáz gyereket vállalni. Gyakorlatilag le putrisozott minket, hogy csak erre volt pénzünk, bezzeg ő.

Az elmúlt években ő nem dolgozott, az egyetemet se kezdte el, mert neki így megvan mindene és leszarja. A kopp egy éve történt. A férje válni akart, meg is történt. Mivel házassági szerződést kötöttek így nulla pénzzel, nulla munkatapasztalattal, nulla végzettséggel haza kullogott a szüleimhez. A nagyképűség és minden odalett.

1 éve történt ez. Próbálkozott már békülési szándékkal felém. De őszintén engem annyira megbántott, hogy nem tudok továbblépni ezen. Sikerülhet megbocsátani neki? Neked sikerülne?

ma 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akarnék ezek után semmit tőle. Megbocsátani se akarnék. Ne csak akkor kelljek valakinek, amikor bajban van. Ennek a kapcsolatnak így szerintem már nincs értelme.
ma 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hirtelen ne akarj megbocsátani. Majd idővel ahogy látod hogy egyre normálisabban viselkedik, akkor talán te is megenyhülsz. Eröltetni nem kell.
ma 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező megbocsátanod. Ha nem megy, hát nem megy. Egyébként megértelek, valószínűleg én sem tudnék. Mellesleg azt gondolnám, hogy csak a megváltozott körülmények miatt tette, ha az anyagi helyzete nem változott volna, ugyanúgy szart volna rátok.
ma 16:14
 4/7 Grizesteszta ***** válasza:
100%
En biztosan nem tudnek megbocsatani soha, de udvarias kapcsolatot tudnek vele tartani, betartva a 3 lepes tavolsagot. Erre szukseg is lenne, hiszen gondolom jarsz haza a szulokhoz es akkor talalkozol vele...
ma 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A megbocsájtás elhatározás kérdése, tehát mondhatod magadban, hogy oké, felőled legyen boldog, sok sikert neki és elfogadhatod, hogy esendő és a személyiségének van árnyoldala is, sőt remélheted, hogy tanult az esetből és fejlődik. Aztán majd egyszer arra ébredsz, hogy már tényleg nem haragszol, vagyis nem agyalsz ezen, nem érdekel. De bízni már nem valószínű, hogy fogsz benne és lehet, hogy a régi húgod, akinek hitted, mindig hiányozni fog.
ma 16:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha nem valt volna el, semmi nem valtozott volna. Szegyellje magat, viselje a tettei kovetkezmenyet.
ma 16:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Engedd el. Ha nem dobta volna ki a pasi, eszébe se jutottál. De remélem a húgod megtanulta, hogy nem ülünk bele csupasz popsival senki házába.

A szüleid helyében be se fogadtam volna, ha velük is így beszélt. Mondtam volna neki, hogy nem szeretnéd degradálni azzal, hogy putriba kell mennie, éljen ahol szeretne.

ma 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!