Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire gyakori, hogy valaki...

Mennyire gyakori, hogy valaki a szülők halála után ne tartson kapcsolatot a testvéreivel?

Figyelt kérdés

Nagymamámék heten voltak testvérek és valahogy nagyon összetartottak, sokszor szerveztek közös eseményeket, látogatták, segítették egymást, azt is mondták a szülők után a testvér marad meg az életedben. Viszont én már egyáltalán nem vagyok szoros kapcsolatban a testvéremmel, messze is lakunk egymástól, ritkán, csak ünnepekkor találkozunk, ha anyám nem élne, nem tudom keresnénk-e egymást.

Persze ez fura a régi mentalitáshoz képest, de azért már több emberrel találkoztam, akik szintén mesélték, hogy nem tartanak kapcsolatot testvéreikkel, vagy azért mert összevesztek örökségen, megharagudtak egymásra, vagy csak simán nem tartották fontosnak a kapcsolatot. Egyik kollégám is mesélte, hogy a sógorai mind felköszöntik születésnapján, de a testvérei nem, ha valami vagyoni dologról van szó hívják, de egyébként nem. Elég szomorú. Oké, hogy lesz más családja az embernek, de ez is fontos kéne legyen.

okt. 28. 10:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
ėn hugomal már 10+ėve nem talålkozunk nem beszėlünk .
okt. 28. 15:03
 12/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mostanában nem ritka. Rohamléptekkel haladunk a teljes elmagányosodás felé.
okt. 29. 18:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Elég gyakori szerintem.

A páromnak két öccse van,a szüleik meghaltak és egyik sem tartja vele a kapcsolatot. A nagyobbik öccsével megromlott a kapcsolata

mivel nem akart segíteni neki

mint kiderült csak pénzért lett volna hajlandó. Párom meg mindig mindenben ott volt neki és segített ahogy tudott, de ő csak kihasználta. A kisebbik öccse még csak akkor keresi ha kell valami.

okt. 29. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Egyébként én sem nagyon tartom a kapcsolatot a húgommal pedig anyánk még él..
okt. 29. 19:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Bár a szüleink élnek, hárman vagyunk testvérek, ebből a nővéremmel nem álluk közel egymáshoz. Sosem jöttünk ki jól, amit felnőtten megbeszéltünk, mármint hogy nincs harag, de azóta se találkoztunk. Ennek öt éve, neten se nagyon keressük egymást és gondolom ez később sem fog változni. Akartunk egy tesós találkozót, de kioffolta valami miatt, azt hiszem most épp húgommal nincsenek jóban. Én jóban vagyok húgommal.
okt. 30. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!