Mennyire gyakori, hogy valaki a szülők halála után ne tartson kapcsolatot a testvéreivel?
Nagymamámék heten voltak testvérek és valahogy nagyon összetartottak, sokszor szerveztek közös eseményeket, látogatták, segítették egymást, azt is mondták a szülők után a testvér marad meg az életedben. Viszont én már egyáltalán nem vagyok szoros kapcsolatban a testvéremmel, messze is lakunk egymástól, ritkán, csak ünnepekkor találkozunk, ha anyám nem élne, nem tudom keresnénk-e egymást.
Persze ez fura a régi mentalitáshoz képest, de azért már több emberrel találkoztam, akik szintén mesélték, hogy nem tartanak kapcsolatot testvéreikkel, vagy azért mert összevesztek örökségen, megharagudtak egymásra, vagy csak simán nem tartották fontosnak a kapcsolatot. Egyik kollégám is mesélte, hogy a sógorai mind felköszöntik születésnapján, de a testvérei nem, ha valami vagyoni dologról van szó hívják, de egyébként nem. Elég szomorú. Oké, hogy lesz más családja az embernek, de ez is fontos kéne legyen.
Elég gyakori szerintem.
A páromnak két öccse van,a szüleik meghaltak és egyik sem tartja vele a kapcsolatot. A nagyobbik öccsével megromlott a kapcsolata
mivel nem akart segíteni neki
mint kiderült csak pénzért lett volna hajlandó. Párom meg mindig mindenben ott volt neki és segített ahogy tudott, de ő csak kihasználta. A kisebbik öccse még csak akkor keresi ha kell valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!