Hogyan értethetném meg a testvéremmel, hogy ez engem zavar?
A testvérem (22L) és én (23L) elég nehezen jövünk ki egymással egy ideje.
Még mindketten otthon lakunk a szüleinknél, ő tanul még, én dolgozok.
Ami zavar benne az az, hogy nem becsüli meg másnak a dolgait. Kezdve a ruhákkal egészen a tabletig, laptopig. Én ezeket a dolgokat a saját keresetemből vettem, igyekszem vigyázni rájuk. Mivel tesóm még nem dolgozik, így engedem neki, hogy ő is használja őket, viszont ő ezt cseppet sem becsüli meg. Ha elvesz tőlem valamit arra nem figyel oda. A földre pakolja le a tabletemet, laptopomat, telefonomat olyan helyekre ahová az egyáltalán nem való. Vagy rápakolja a kajáját, a vízzel teli poharat (ráadásul egy munkahelyi kölcsönkapott, nem saját laptopra!!)...
Ha kifejezetten kérem, hogy ehhez vagy ahhoz ne nyúljon, mert drága volt, ne használja nem megfelelő módon ő nem törődik a kérésemmel és ugyanúgy elveszi..
Ha kérdezem, hogy a kérésem ellenére miért használta akkor azt mondja, hogy ,,tudom, de csak úgy használni akartam" És mivel nem úgy használja a dolgokat ahogy azt kellene így kárt tesz bennük, de őt ez nem érdekli..
Nem tudom, hogy hogyan értethetném meg vele, hogy ne nyúljon a dolgaimhoz, ha nem tudja rendesen használni őket.
Nemrégen kicsit durvábban mondtam neki, h ezt fejezze be, ne nyúljon a dolgaimhoz, még ő van megsértődve rám.
Mindezek előttem és még:
"Nem adod oda a cuccaidat és kész." És, ha már túl vagy a 3 figyelmeztetésen (laptop - laptop - laptop vagy laptop - táblagép - telefon vagy bármi más variácó), akkor kérdezése nélkül visszaveszed (akár neki leckeírás közben), a részeredményt elküldöd az íméljére és a gépet jelszóvéded, esetleg láncolod, lakatolod.
A felsődre visszatérve. Ezt az elemet a történetben nem tartom hihetőnek, mert semmi értelmes ember nem tenne ilyent stb. Emiatt a történetet elő-ősziszünet agymenésnek gondolom. Ha mégsem az, akkor pörgesd fel az elköltözést.
És nem szabad (mert akkor nem tanulnak belőle a családtagjaid) és nem is érdemes nem kiállni magadért, mert azzal kockáztatod a dolgaidat és később tudat alatt mérgezi a kapcsolatot velük.
mi az, hogy engeded használni?
Szerinted ki hiszi el, hogy egyetemistának nincs saját telefonja, tabletje/laptopja?
Így lesz valaki liberális, vagy konzervatív....
Szülők tojnak a nevelésre, csak tovább adják, amit ők nem kaptak.
Hasonló közegben éltem én is, mostanra még egy rendőr is megzavarodna mellettem. Szabálykövetés level 1000000
"Szegény nem dolgozik.." Akkor dolgozzon bazeg, vagy ha nem, akkor viselkedjen már úgy mint egy normális ember, és vigyázzon más cuccára.
Nagyon nehéz mit mondani, mert abból kiindulva, amit anyudról írtál, sanszosan ez a példa a tesód előtt is... neked szerencsére ellenpéldává vált.
Szerintem ha zárod a cuccaidat, vagy csak nagyon szigorúan, következetesen határokat húzol azzal nem lőhetsz mellé. Valószínű, hogy te leszel a szar, de ne gyengülj el, mert neked van igazad, ne hagyd, hogy lehúzzanak.
Ha anyád neked áll, megmondod neki, hogy a tesód nem vigyáz a dolgaidra, ezért nem fogod őket kölcsönadni.
Ha laptop kell neki, menjen el diákmunkázni és vegyen magának, vagy vegyék meg neki anyádék, de a tied innentől felejtős.
"hogyan értethetném meg vele, hogy ne nyúljon a dolgaimhoz, ha nem tudja rendesen használni őket. - Egyszerűen elzárod a cuccot, és megmondod, hogy miért.
Anyád hogy jut a cuccaidhoz és milyen jogon?
Elkoltozni nem opcio?
Valakivel társbérletet keresni?
Ha anyukád sem áll melletted, akkor nincs más megoldás.
38 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!