Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan értethetném meg a...

Hogyan értethetném meg a testvéremmel, hogy ez engem zavar?

Figyelt kérdés

A testvérem (22L) és én (23L) elég nehezen jövünk ki egymással egy ideje.

Még mindketten otthon lakunk a szüleinknél, ő tanul még, én dolgozok.

Ami zavar benne az az, hogy nem becsüli meg másnak a dolgait. Kezdve a ruhákkal egészen a tabletig, laptopig. Én ezeket a dolgokat a saját keresetemből vettem, igyekszem vigyázni rájuk. Mivel tesóm még nem dolgozik, így engedem neki, hogy ő is használja őket, viszont ő ezt cseppet sem becsüli meg. Ha elvesz tőlem valamit arra nem figyel oda. A földre pakolja le a tabletemet, laptopomat, telefonomat olyan helyekre ahová az egyáltalán nem való. Vagy rápakolja a kajáját, a vízzel teli poharat (ráadásul egy munkahelyi kölcsönkapott, nem saját laptopra!!)...

Ha kifejezetten kérem, hogy ehhez vagy ahhoz ne nyúljon, mert drága volt, ne használja nem megfelelő módon ő nem törődik a kérésemmel és ugyanúgy elveszi..

Ha kérdezem, hogy a kérésem ellenére miért használta akkor azt mondja, hogy ,,tudom, de csak úgy használni akartam" És mivel nem úgy használja a dolgokat ahogy azt kellene így kárt tesz bennük, de őt ez nem érdekli..

Nem tudom, hogy hogyan értethetném meg vele, hogy ne nyúljon a dolgaimhoz, ha nem tudja rendesen használni őket.

Nemrégen kicsit durvábban mondtam neki, h ezt fejezze be, ne nyúljon a dolgaimhoz, még ő van megsértődve rám.

okt. 23. 21:22
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
96%
Nincs külön szobád? Ha van, zárd be. Ha nincs, csak van egy zárható szekrényed. Zárd be a cuccaidat, és ne adj kölcsön neki többet semmit. Lehet, hogy észbe kap.
okt. 23. 21:36
 2/28 anonim ***** válasza:
96%
Ha megsértődik, így járt. Ne legyen miatta bűntudatod. Ha nem fogja fel, sehogy sem fogja megérteni.
okt. 23. 21:39
 3/28 anonim ***** válasza:
95%
Nem adod oda a cuccaidat és kész.
okt. 23. 21:59
 4/28 anonim ***** válasza:
92%
A tabletet, meg a laptopot jelszóval levéded. A szekrényedre vagy a szobád ajtajára zárható zársz szerelsz. Talán ilyen finom célzásból ért majd a tesód.
okt. 23. 22:38
 5/28 anonim ***** válasza:
66%

Nem olvastam végig a hosszú kifejtést.

Ha tanul és laptop kell a tanulásához, azt a szüleitek dolga megvenni, nem a te dolgod a magadét kölcsönadni. Jó testvérként persze kölcsönadhatod, de ha látod, hogy nem vigyáz rá, akkor a LEGELSŐ ilyen alkalom után közölnöd kellett volna, hogy többet nem kapja meg, mert nem az elvárható gondossággal bánt vele. És te nem akarod megvárni, amíg tényleg tönkre teszi, te most tiltod le a magad holmijáról.

A tesód azért nem becsüli meg ezeket, mert sosem dolgozott meg semmiért. De nem a te dolgod volt felnevelni, ezért az elcseszett nevelése miatt nem érhet kár téged.

És ahogy nézem, még arra sem vagytok képesek, hogy a saját holmitok tönkretételében megakadályozzátok. Világos, hogy így sosem fog megváltozni a tesód.

okt. 23. 23:12
 6/28 anonim ***** válasza:
94%
Zárd be a szobád/zárd el a cuccaidat, amiket féltesz. Szerintem nem agysebészet...Ha megsértődik, akkor megsértődik, majd kiheveri.
okt. 23. 23:59
 7/28 A kérdező kommentje:

Az a baj, ha én tényleg elveszem, elzárom mindenemet, akkor én leszek itthon le*aszva, hogy mi az, hogy nem engedem meg neki. ,,mert szegény nem dolgozik, adjam már oda neki"

Rajtam kívül senki nem áll normálisan a másik cuccához. Tegnap este arra mentem ki a fürdőbe, hogy anyám az új fekete-fehér felsőmet használta ,,ablak szigetelésként" konkrétan begyűrte az ablak alá, hogyha befúj a szél, beesik az eső akkor az felfogja...

Ilyen otthonban mit lehet kezdeni?

okt. 24. 05:29
 8/28 anonim ***** válasza:
67%
6os..22 éves felnőtt nehogy már a szülei dolga legyen laptopot meg ilyeneket venni neki. Mehet diákmelózni
okt. 24. 06:14
 9/28 anonim ***** válasza:
64%

"Ha tanul és laptop kell a tanulásához, azt a szüleitek dolga megvenni..."

Kivéve, ha 22 éves a gyerek és nyugodtan meg tudná keresni a ravalot.

okt. 24. 06:41
 10/28 anonim ***** válasza:
94%
Viseld el, hogy le leszel b.szva, de állj ki magadért. A laptop céges, nyugodtan mondhatod, hogy érzékeny adatok vannak rajta, a munkahelyeden megtiltották, hogy más használja. A fontosabb cuccaidat tényleg zárd el. Lehet, hogy most még nincs lehetőséged elköltözni, de készülj rá, készítsd elő a költözésed.
okt. 24. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!