Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnám lebeszélni...

Hogyan tudnám lebeszélni erről öcsémet?

Figyelt kérdés
Ez az utolsó éve középiskolában, most fog érettségizni és ezután szeretne csatlakozni a katonasághoz. Mondtam neki, hogy ennél azért többre is viheti, inkább tovább kéne tanulnia, de nem akar, mert szerinte az egyetem csak időpazarlás, minek tanuljon még pluszba 3-4 évet, ne is jöjjek elő többet ezzel a témával
okt. 9. 16:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért is nem élheti a saját életét????
okt. 9. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Mert mi a baj a katonákkal? Ők fogják megvédeni a te seggedet is, ha szükség van rá!

Kemény, tisztességes, nem utolsósorban pedig biztos hivatás. Ezerszer több értelme van, mint a mai divatos fancy egyetemi szakoknak “egyetemnek” nem nevezhető fizetős fosokon, ahol megveszed a diplomádat (persze tisztelet a rendes intézményeknek). Ha nem érdekli semmi olyan szak, ami egyetemi képzést igényel, nem akar azokban dolgozni, akkor tényleg semmi haszna elszenvednie ott a támogatott féléveit.

Ellenben vannak katonatiszti szakok is, ahol értékes diplomát szerezhet és nem is csak a seregben hasznosíthatja a tudását. Vagy szerinted pl egy vadászpilóta az senki, semmi és ha leszerel, éhen hal?

okt. 10. 09:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Az egyetem nem csak a papír miatt van, hanem azért is ha elmegy egy céghez dolgozni bizonyítani tudja, hogy ő 4 évig bejárt valahova rendszeresen és így a munkahelyére is be fog. Mond neki, hogy egyetem után még mindig elmehet katonának, és mellette lesz egy B terve is, ha le szeretne szerelni.
okt. 10. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:
12-es, nagyon igazad van, de sajnos én már láttam vadászpilótát leszerelés után jóformán nyomorogni. A 90-es években elég sok ilyen volt.
okt. 10. 13:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem az élete miatt aggódsz hanem a miatt hogy nem megy egyetemre?Amúgy szerintem is hagyd, ez az ő döntése. Ha eltökélt nem te leszel az aki le tudja beszélni.

Kesobb meg meggondolhatja magát, hatha lesz olyan amit szívesen tanulna. Mert katonaság mellett is tud tanulni. És mellesleg ott se mindenki sorkatona.

okt. 11. 16:13
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös, sorkatonaság már húsz éve nincs.
okt. 11. 19:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, nem azt akartam írni hanem közkatonát.
okt. 11. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!