Hogyan tudnám lebeszélni erről öcsémet?
3-as
Jól tudod, bátyám haverja is olyan egyetemre járt. Intelligens és kisportolt ember lett. Nem egyenlő a butasággal a katonaság feltétlen.
"nem akar, mert szerinte az egyetem csak időpazarlás"
Aki ilyen szellemi szinten van nem is való egyetemre, csak homokzsákokat pakolászni vagy élőpajzsként használni.
A kérdés alapján valami olyasmit vártam, hogy az öcséd drogdíler akar lenni vagy ilyesmi.
Miért ne menjen katonának? Az, hogy te egy monitor előtt punnyadó gyík vagy, miért érdekelje őt? Vagy azt hiszed, a nyolcvanas évek sorkatonasága vár rá, ahol folyosókat fog felmosni, meg rongyos gyaksziban futkosni a pampán egy ócska puskával? Ne röhögtesd már ki magad. Ha ennyire nem vagy képben a katonai hivatással, akkor talán maradj csendben. Ezzel az öcséd is egyetértene.
Egyetemre menni pedig tényleg időpazarlás az esetek kilencven százalékában. Az egy modern urbánus sznob tévhit, hogy akinek nincs diplomája, az egy műveletlen tahó. Én sokkal több diplomás idiótát láttam, mint diploma nélküli értelmes embert. Ugyanakkor ha az öcséd végül szeretne továbbtanulni, a sereg minden további nélkül biztosítja ezt neki, ha elég jó abban, amit csinál. A múltbeli katonai szolgálat tudtommal még plusz pontot is jelent a felvételin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!