Parentifikáltként megelőznéd, hogy hajléktalan legyen a sokkal fiatalabb pályakezdő öcséd?
Nem mondanám hogy bem normális dolog hogy úgy erzed felelősséggel tartozol érte. Így neveltek. Mikor nagy korkulonbseg sok szülő egyre több feladatot bíz a nagyobbra, hogy foglalkozzon a kisebbel, vigyázzon rá. Én ezt nem tartom egészségesnek, pláne azt hogy babyszitternek használják a nagyobbik testvért. Teljesen felborulnak a szerepek. Ez felnőttkorban megmutatkozik, a nagyobbik testvér sokszor nem egyenlően bánik a kisebb testverevel, mert az lett belenevelve. Nálad ez felelőssegtudatban nyilvánul meg.
Szerintem tereljetek tartós munka felé, ehhez onnan el kell költöznie. Akar ugy ahogy fentebb írták, akkor el tudná költözni albérletbe egy nagyvárosban ahol mindig van munka. Mennyire tud bánni a pénzzel? Ha pl eladjatok a házat akkor elszórná, vagy felelossegteljesen használná? Mert annak nincs értelme hogy eladjátok ő meg fél év alatt feléli mert nem keres munkát. Na akkor lesz hajléktalan.
Szerintem az is még egy opció hogy kerestek neki egy külföldi munkát ahol adnak szallast is. Az biztos hogy abból a kornyezetbol ki kell szakadnia, és ez jó lehetőség lenne rá, jól is keresne. Ő is elhetne a normalis életét, és te is nyugodtabban kelnel fel.
10. Szerintem egy ember aki gyermekkorában el van hanyagolva és a testverei nevelik nem biztos hogy tudja hogy hogyan kezdjen neki az életnek, hanem csak sodródik. Vannak emberek akik nem feltetlenül buták de kell nekik az iránymutatás, meg kell mutatni a lehetőségeket. Ha ezek után sem megy akkor rendben azt mondom hogy hagyják, de a kerdeő testvére még csak pályakezdő.
11.: Csecsemő korában én hoztam neki a tejet. A saját apja nagy ritkán foglalkozott vele mondván neki megvan a dolga, ami részben igaz volt mert család fenntartó volt.
A születése előtt otthon gyakran nem volt mit enni még mielőtt összejött a testvéreim apjával anyám. Akkoriban én mentem anyámnak piát cigit venni a közeli kis boltból felírásra. Mikor megszületett volt egy kisebb műtétje ami miatt egy távoli városban volt szegény teljesen elszeparalva tőlünk. Utána sokszor hagyták sírni a kis ágyban, én meg ettől megőrültem, nem csak attól hogy szégyeltem hogy milyen körülmények között éltünk, alig volt tiszta nem kinyúlt ruhám, barátokat nem szereztem max 1-et de azt is szégyeltem áthivni mert szégyeltem a körülményt amiben éltünk. Sokszor agresszív is voltam a kisbaba korában vele, ami miatt erős bűntudatom is van, mert nem ezt érdemelte. Nyomtam le a fejét a kis ágyban hogy aludjon el, ha haragudtam rá bántottam és ezt fiú létemre már nem tudták a szüleink nagyon befolyásolni mondjuk szerintem ott se voltak mindig amikor történt. Egy szó mint száz sokkal több szeretet kellett volna kapnia mindenkinek aki a családban akkor élt.
Tartós munka felé terelném, de még nincs meg neki a szakmai vizsgája. Nem is biztos hogy abban dolgozna.
Hát most tudott dolgozni egy hónapig majdnem ahonnan kapott 300k pénzt de szinte másnap már nem volt belőle. Vett drága cipőt ami én is igen csak meggondolva engedhetnék meg magamnak. Csomót tartozásba adott vissza, egy szóval nem kezeli még jól a pénzt, a fentiek miatt én is sokat támogatom anyagilag (utálok neki) vagy ha van kérdése interneten tudunk beszélni vagy tud írni nekem mert fizetem a telefon számláját. A házból az ő része jelenleg kb. 1/10-ed ami kb. 500k lehet ha eltudnank adni de nem annyira jó állapotú vidéki ház. Szerintem simán odaveszne az az összeg pár nap alatt.
Hát a külföldi munka terén elég tapasztalatlan vagyok hogy hol lehet ilyen külföldi lehetőséget találni ahol biztosan ki is fizetik, kicsit tudhat angolul talán jó lehetne de inkább csak magyarok között.
Gondolkoztam azon hogy veszek neki egy havi vármegye bérletet hogy tudjon legalább a megyében állást keresni. De lehet jobb lenne ha Pest megyeit is hozzátenném mert ott lényegesen több a munka.
Köszi a tanácsokat!
Ó basszus. Mindkettőtöket nagyon sajnállak! Ha most nem sikerül összekapnia magát, az a sors vár rá, mint a bácsikámra. A mamám házában tengődött. Apu sokáig a rezsijét is rendezte, ruhát, kaját, pénzt adott neki. Alkalmi munkákból élt, az ott kapott pénzt elherdálta. Apunak sok fájdalmat okozott. Amikor már apu nem fizette a számláját, kikapcsolták az áramot apu kollégái. Ja mert az áramszolgáltatónál dolgozz. Szegénynek a szeme kisült, szégyelte a szitut. Aztán ivott, cigizett sokat a bácsikám, gégerákos lett, egy év alatt elvitte. Szegény aput megviselte. Őszintén, én megkönnyebültem, hogy meghalt. Aztán kiderült, hogy volt valahol messze egy általunk sosem látott felesége, aki miatt mama ingatlanját baromi nehéz volt eladni. Évekbe telt, hogy a megnemtált, sosem látott feleségéről lekerüljön a haszonélvezett. Halála után is csak kalamajka volt. Mindegy, ennek már 20 éve.
Nagyon sajnállak titeket. Próbáld meg felvázolni, hogy két utat választhat. Jó, szép jövővel, családdal, rossz, hideg, sötét házban betegeskedni, maghalni egyedül.
Annyi szakmunka képzés van. Ezekkel szarrá keresheti magát. Burkoló (Pesten panel fürdőt 1 millió nettó munkadíjért burkol) bútorasztalos, ács.
Próbáld meg jó útra terelni. Szegények nem tehettek róla, hogy sz@r gyerekkorotok volt.
És ez válasz szerinted? Én azt írtam, hogy ha el volt hanyagolva, ha nem, felnőtt korban nagyon gáz erre hivatkozni. És kényelmes. Ahelyett, hogy összeszedné magát.
Te egyáltalán nem értetted meg, amit én írtam. Csak hadakozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!