Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Apám testvérének fia állandóan...

Apám testvérének fia állandóan kárt csinál az udvaron, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Bátyjám 8-éves kisfia állandóan kárt tesz az udvaron, le tépi a virágokat, veteményest megrongálja, és a gyümölcsfák ágait is letépi.

Többször szóltam az apjának, de nem igazán lett megoldása a dolognak. Apám rá szokott szólni de szintén nem történik változás. Mit tegyek?

Ja és egy udvaron lakunk, szóval mindennap be jár a gyerek.

Van valami megoldás esetleg, ilyen helyzetben mit kell tenni?

szept. 1. 16:08
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Râ kell szòlni,hamâr liberális "nem nevelèst"kapott.Kicsit erèlyesebben
szept. 1. 16:14
 2/25 anonim ***** válasza:
96%
Mondd el neki te, hogy nem szabad, és mért nem szabad. Nekem úgy tanították meg anno, hogy ne tépjem le a leveleket, hogy elmondták, hogy ezt nem szabad, mert a fa is élőlény és fáj neki. Vagy egyszerűen apám kitépte egy hajszálamat, mondván ,hogy a fának is ennyire fáj. De te inkább az előbbit próbáld meg.
szept. 1. 16:16
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Ordítsd le.
szept. 1. 16:28
 4/25 anonim ***** válasza:
85%
Szépen magyarázd el neki, hogy miért nem szabad. Ha nem érti, párat bé a seggébe s abbahagyja
szept. 1. 16:45
 5/25 anonim ***** válasza:
76%

Kis pszichopata csíra.

Az apja tartsa elzárva, ha már ilyen hulye a gyereke

szept. 1. 17:09
 6/25 anonim ***** válasza:
88%

A szulokkel kell kicsit erelyesebben elbeszelgetni. Egy 8 evesrol van szo konyorgom! En mar negy eves koromban tudtam, hogy mit szabad es mit nem.

Ha tetten ered a kis delikvenst, akkor a fulenel fogva magyarazd rl neki, hogy mas nem azert dolgozik, hogy o azt szetbarmolja!

Mi lesz ebbol a gyerekbol kesobb?!

szept. 1. 17:12
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Adj neki 2 szép nahy pofont és meglátod nem fog többet ilyet tenni.
szept. 1. 17:16
 8/25 anonim ***** válasza:
72%
*nagy
szept. 1. 17:17
 9/25 anonim ***** válasza:
78%

8 évesen már nem tündi-bündi módon közöljük vele hogy amit csinál az kártékony

Másodikos ként már kéne hogy annyit tudjon hogy hogy kell viselkedni ilyen téren, biztos egy rémálom a suliban is

Amúgy bár a gyerek is hibás és mégis a nagyobb részét a szülőnek tudom be. Ők nem tudják megnevelni a gyereküket

Én tuti legközelebb erősebben, emelt hangon rászólnék. Ha kissé megijed az sem gond.

Biztos hogy tudja hogy amit csinál az nem oké de mivel senki sem szól neki sz.rik bele az egészbe

szept. 1. 17:50
 10/25 anonim ***** válasza:
21%

Kié a telek? Kié a kert? Milyen Milyen jogalapon lakik ott a gyerek+szülők?

Elsősorban a szülőkkel kell beszélni. Normális szerintem az lenne, ha megbeszélnétek hogy te rászólsz ha úgy adódik. És nyilván először rászólsz, ha nem használ megfogod a gyereket és elviszed, ahhoz akire bízva van hogy kezelje le az ügyet. Ha a gyerek a szüleivel egészséges kapcsolatban van, akkor nem kell pofozkodni, anélkül is hallgat rájuk, mert hozzájuk kötődik.

Gond akkor van, ha a szülők nem együttműködők, nem zavarja őket, hogy kárt csinál a gyerek. Akkor kell átgondolni azt, hogy ki milyen jogon van ott. Persze ha te vagy ott esetleg szívességi alapon, akkor lehet hogy téged tesznek ki a végén.

szept. 1. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!