Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez mitől alakulhatott így?

Ez mitől alakulhatott így?

Figyelt kérdés
Mióta külföldre költöztünk és megvetettük a lábunk a párom testvérei szinte teljesen megszakították velünk a kapcsolatot (eddig sem volt nagy összejárás 1évben egyszer kb). Amikor haza látogatunk mindig viszünk haza ajándékot ők meg pár 100ftos jelképes ajándékot sem adnak a gyerekeinknek pedig jó anyagi körülmények között vannak. Találkozásokkor(mikor még voltak) érdekes megjegyzéseket tettek pl, hogy nem volt kitartásunk otthon maradni. Mitől lehet ez?
aug. 26. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem általában két dolog van ilyenkor

1, hatalmas hazafiak akiknek mindenki hazaáruló aki elmegy innen akár csak ideiglenesen is

És/vagy

2, féltékenyek/irigyek mert ők itthon maradtak (még akkor is ha ki se akartak menni) és nekem az a tapasztalatom, hogy aki itthon maradt az mind azt hiszi,hogy külföldön kolbászból van a kerítés és csak hozzád vágják az euró ezreket anélkül,hogy a kisujjadat is megmozdítanád...

aug. 26. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
Valószínűleg úgy vannak vele ahogy pl. én is, aki egyszer elment, az ne nézzen vissza. Kiléptetek a család életéből, tiszteletben tartom a választásotokat, de ha összepakoltatok és itthagytátok az egész brigádot, akkor ne gyertek utána jópofizni, évete egyszer sem. Úgysincs miről beszélni, már nincs köztetek nemhogy napi szintű, de egyátalán semmilyen értelmezhető kapcsolat, a kiköltözéssel a távolság miatt már nem vagytok egymás életének a részei, az utak elváltak. Viszlát, sok szerencsét. Semmi kedvem az évi egyszeri feszengős, négy órás bájolgáshoz a nagy semmiről. Valószínűleg nekik sem.
aug. 26. 16:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem lehet tudni. A közös szülők élnek még, egészségesek? Ha kell segíteni nekik valamiben, ki törődik velük a mindennapokban?
aug. 26. 16:09
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem egyik sem abból, amit az 1-es írt.

Szimplán nem érdeklitek őket, mint írtàtok, előtte sem volt szinte semmi kapcsolat.

aug. 26. 16:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, nem ez volt a kérdés, de amúgy örüljetek neki, hogy így alakult, legalább nem lesz rátok akaszkodás, látogatóba hadd utazzanak ki hozzátok pár hétre, stb.
aug. 26. 16:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem élnek szülők egyikönk oldalán sem.
aug. 26. 16:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek zöldet adtam mivel hajlandóak voltak írni még ha nem is mindenkivel értek egyet. Én az első válaszoló 2es pontját tartom a legreálisabbnak a kialakult helyzetet tekintve. Az 5nek meg a kérdéstől eltekintve igaza van😀
aug. 26. 16:25
 8/11 anonim ***** válasza:
40%

"Én az első válaszoló 2es pontját tartom a legreálisabbnak a kialakult helyzetet tekintve"

De miért? Eskü nem értem.

Itthon jó anyagi körülmények között élő emberek miért lennének irigyek arra, hogy valakinek el kell mennie egy másik országba?

Mert hogy a csóró rokonok irigykednek, mert félnek menni, de látják a pénzt, oké, de akik anyagilag jól állnak, mire irigykednének?

aug. 26. 16:56
 9/11 A kérdező kommentje:
8 as elmagyarázzam? Írj privátot.
aug. 27. 01:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Nincs ezen mit magyarázni. Ez a külföldre költözők becsípődése valamiért, hogy rájuk mindenki irígy. Mintha itt mindenkinek az lenne az álma, hogy egy londoni külvárosi 30 m2-es lakásban lakjon 20 emberrel együtt, és onnan járjon be a városba napi 12 órát mosogatni.

A helyzet az, hogy a külföldre költözés egyfajta szakítás. Szakítás a korábbi itthoni élettel, szakítás a barátokkal, szakítás a családdal. Lehet tagadni, lehet süketelni hogy majd ott a Skype meg a Messenger, lehet mondani hogy nincsnek ma már távolságok, de ez mind süket duma, önámítás. A hátrahagyottak ezt úgy élik meg, hogy aki kiköltözik az helyettük egy másik életet választott, elment, az eddigi kapcsolatnak pedig, bármilyen minőségű volt is az eddig, ezzel vége. Ennek megfelelően a kiköltözés után mindenki éli tovább az életét, a kiköltözők az ottani újat, az itthon maradók a régit. A kettő között már nincs átjárás, nincs találkozási pont. Ahogy a #2 válaszoló oly találóan megfogalmazta: "már nem vagytok egymás életének a részei, az utak elváltak". Semmiféle irigység nincs ebben, nem kell ilyesmit belegondolni vagy beleátni, mert szó nincs erről. A kiköltözés miatt megszakadó régi kapcsolatok sajátja, természetes tulajdonsága a fokozatos leépülés, ami pár év alatt eléri azt a szintet, hogy egyáltalán nincs már miről beszélni egymással. Nem kell ehhez semmilyen irigység. Ez a természetes leépülési folyamat pedig szükségképpen végbemegy a felek státuszától függetlenül, azaz olyan esetekben is, ahol irigység még logikailag is elképzelhetetlen, mint pl. ha az itthon maradó fél olyan státuszban van, amiről a kiköltözött ember évek múltán is csak álmodik.

aug. 27. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!