Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha piszkosan kapok valamit...

Ha piszkosan kapok valamit kölcsön, akkor azt tisztán kell visszaadni?

Figyelt kérdés
Tesómtól kölcsönkértem egy betonkeverőt, de már úgy adta ide, hogy fél órát vésővel kellett kalapálnom belőle a megkötött betont, mert a használat után nem mosták ki. Ezután a használat után én sem mostam ki, hanem ugyanúgy adtam vissza, ahogyan én is kaptam. Erre felháborodott, hogy milyen pofátlan vagyok, és többet semmit ad kölcsön, bla-bla.
aug. 15. 14:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%
Én megmondtam volna neki, hogy ahogy kapom, úgy adom vissza.
aug. 15. 14:26
 2/21 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem bunkóság volt nem kimosni a keverőt. Te piszkosan kaptad meg teljesen ingyen a betonkeverőt. A használati díj mondhatni a takarítás volt.

Mibe került volna 2 vödör vizet beleborítanod?

aug. 15. 14:26
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Alapból értem a te reakciódat is, mert igénytelenség a saját dolgait is így elrakni egy embernek, viszont ha én kölcsön kérek valamit akkor nem lenne pofám úgy visszaadni, hogy nem takarítottam le. De lehet ezzel csak én vagyok így, egyén függő.
aug. 15. 14:28
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Igen, illik tisztán visszaadni. Visszaadáskor esetleg meg lehet jegyezni, hogy használat után érdemes elmosni legközelebb...
aug. 15. 14:29
 5/21 anonim ***** válasza:
96%
4esnek adok igazat. Lemosnám, aztán megmondtam volna, hogy legközelebb takarítsa le, mert vésni kell, ha beleköt...
aug. 15. 14:30
 6/21 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ. Ha a te használatod miatt (is) koszos lett, akkor illik megtisztítva visszaadni. Pl betonkeverő.

Ha miattad nem lett koszosabb, akkor nem. Pl sáros autó.

aug. 15. 14:51
 7/21 anonim ***** válasza:
98%

Na most jól visszaadtad :D

Amikor odaadta, akkor kellett volna mondani, na b+, ez hogy néz már ki, ez fél nap meló lesz kivésni, vagy akkor nem láttad?

aug. 15. 14:59
 8/21 anonim ***** válasza:
96%
Akkor kellett volna arcoskodni, mikor odaadta, hogy neked ilyen retkesen nem kell. De gondolom akkor kussoltál, mert azért jó volt, hogy ingyen elhozhattad.
aug. 15. 15:12
 9/21 anonim ***** válasza:
90%

Bunkóság volt, igen. Mibe tellett volna kimosni a még friss betont?

Nem kötelező ám kölcsönadnia neked a keverőt.

Igaza van, én sem adnék neked kölcsön többet semmit.

aug. 15. 15:22
 10/21 anonim ***** válasza:
96%
A betonkeverő az övé. Ha félig van még betonnal és azt hagyja beleszáradni, azt is megteheti, mert az övé. Te kölcsönkérted, de mikor láttad, hogy milyen állapotban van, akkor mondhattad volna, hogy hát neked így nem kell. Az, hogy utólag próbálod sunyin megleckéztetni, miközben ő tett neked szívességet, az csak rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. De legalább valóban tanult a tesód az esetből és többet nem ad neked kölcsön semmit. Megérte?
aug. 15. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!