Kölcsön kért pénzt illik időben visszaadni?
Mit kell ezen finomkodni?
"Figyelj Laci, mi van azzal a pénzzel, amit 2 hete kölcsönkértünk édesapámtól? Visszaadtad már?"
Ennyi! Nehogy már ilyen piti dolgokról ne tudjatok beszélni, ha egyszer házasok vagytok.
Igen, ezt én is szeretem. Kölcsön adok valakinek, aztán még nekem kellemetlen rászólni az illetőre, hogy fizessen....
Kérdezz rá, ne köntörfalazz, alap lett volna, hogy legalább szól, hogy most nem majd 1 hét múlva, vagy valami.
Szerintem nem is illendőség, hanem becsület kérdése. Ha nem is tudja megadni, de legalább szóljon, hogy "Figyelj, ne haragudj már, udom, hogy tartozom neked, majd a jövő héten/fizetéskor/holdtöltekor megadom."
Erre azt mondom, persze rendben, mindenki megérti, ha átmenetileg megszorul valaki, de ez, hogy meg sem említi, és sunnyog, ez undorító.
Az ilyen ismerősöknek én soha többé nem adok kölcsön, és megbízhatatlannak könyvelem el őket.
Hogy hozd ezt szóba? Kérdezz rá nyíltan. A párja vagy, kellene, hogy szabadon tudjatok beszélni egymással bármiről.
Igazán nemes párod van.
Gratulálok a választáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!