Illik visszaadni a pénzt ilyen esetben?
máskor szerintem egyszerűbb rögtön úgy eladni, hogy 3 nap garanciát adsz rá aztán szevasz..
szerintem ha neked nem volt rosz sose akkor nem kell visszadnod, főleg mivel a négy hónap sok idő a 30 ezer forintért meg ne várjon senki garanciát :D
Ez olyan mintha 500 forintért venne egy mobilt aztán csodálkozna h fél év után szar :D
Mondjuk én 160ezerért vettem használt laptopot, de meg volt mondva h egy hónap garancia van.. A hp meg szerencsére még egy évig ad rá elvileg :D
Az Európai Unió országaira vonatkozóan 2004.01.01-én életbe lépett új, a magán adás-vételi jogokat szabályozó törvény értelmében: az összes aukcióra bocsátott termék és/vagy áru adásvétele során az eladót nem terheli semmiféle garancia, felelősség, vagy visszavételi kötelezettség a vevőjével szemben. A vevő ezt vásárlásával elismeri és tudomásul veszi.
Ennek a figyelmeztetésnek az aukció leírásában szerepelnie kell, egyébként a magánszemély 1 évig terjedő garanciát kell adjon az eladott termékre.
azthiszem mindent leirtam
Volt szó garanciális megegyezésről?
És ha igen meddig tartott?
Mond meg a vevőnek hogy 4 honap alatt Ő is tönkretehette ,ezért nem áll mododba vissza vásárolni a laptopot ! vagy ha erősködik akkor mond meg hogy vissza veszed de a 4 honap használatot levonod :))!!
tehát 30 000 Ft akkor igérjél neki 15 000 Ft ot
valoszinü feljelentésel fog védekezni NEMBAJ !!
jelentsen fel az igazság az hogy a hatoság csak ajálani tudja a pénz visza fizetését de komoly szankciokat nem tud hozni
Ugy hogy pénz marad laptopot meg csináltassa meg
SŐŐT :D mond meg neki hogy ha megcsináltassa akor visza adod a 30 000 ft ot :)
Szerintem tekintsünk el az EU jogszabálytól úgy se fog senki perelni 30ezerért (reméljük).
Am ha 200 ezerért ad egy cég mondjuk 1 év garit akkor 30ezerért mit vár az illető.. egyébként is gondolni kell rá hogy a használt azért olcsó mert bármelyik pillanatban tönkre mehet
Itthon csak akkor tartozik az eladó garanciális kötelességgel, amennyiben az eladáskor fel volt tüntetve. Szal ha eladáskor nem volt szó garanciáról, vagy letelt az időszak, akkor nem vagy köteles visszafizetni a pénzt, s erre hatóság sem kötelezhet.
Én minden cuccomat egy hetes garival szoktam árulni, mert ha nálam viselkedtek jóideig, akkor másnál is fognak, amennyiben nem cseszegetik a cuccokat :) De volt már példa, hogy emberke feljelentett, de nem ment semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!